Zemiaky s výsmážanými karfiolovými cestíčkami fotorecept
Foto: andy54
Jednoduché, rýchle a vynikajúce.
5
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
30/45 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Dáme si variť zemiaky v šupke. Uvarené ich očistíme, osolíme a roztlačíme.
- 2
Dáme si variť do mäkka umytí a rozobratý na ružičky karfiol. Po uvarení necháme odkvapkať a roztlačime. Prichystáme si veci ako na trojobal.
- 3
Vajíčko rozmiešame so štipkou soli. Pridáme mlieko, strúhanku a múku. Strúhanky k múke ide vždy pomer 2:1. Premiešame a spravíme si polohusté cesto. Pridáme roztlačený karfiol a dôkladne premiešame.
- 4
Vysmážame z oboch strán na miernom ohni.
- 5
Necháme odkvapkať olej a podávame.
- 2
Diskusia k receptu