
Plnené kolieska
CESTO: Múku zmiešame s PRDP. Pridáme vajíčka, cukor, kakao a zamiešame. Postupne za...

Tiramisu - Lady session
Čo som ja horší!? Opýtal som sa sám seba, keď som na našej „Vareške“ videl množstvo variantov na taliansku špecialitu tiramisu....

Fazuľové karbonátky
Namočenú fazuľu uvaríme domäkka. Potom ju rozmixujeme na kašu, zmiešame s nastrúhanými zemiakmi, vajcom...

Kakaovo-vanilkové muffiny
Dlhšie som hľadala nejaký fakt chutný recept na muffiny, ktorý by chutil celej rodine a zároveň...

Čoko-tofu brownies s ovocím
Do veľkej misky preosejeme suché ingrediencie - múku, kakao, sódu. Pridáme cukor a premiešame....

Obaľovaná žltá cuketa
Cuketu umyjeme a nakrájame na cca 1, 5 cm hrubé kolieska a osolíme (môžme aj celkom dosť...

Svieže citrónové muffinky
Tento recept som vytvorila nedávno, keď som mala chuť na nejaké citrónové pečivko. Nedáva sa...

Obarínová polievka
Túto polievku ma naučila robiť moja mama, keď varila na obed strapačky ( zemiakové halušky )...

Toum - cesnaková omáčka
Obľúbený dip, ktorý sa v Libanone podáva ku grilovanému kurčaťu alebo k shawarme.

Čertovská omeleta
Na oleji urestujeme kolieska klobásy, pridáme nakrájané feferónky, kapie a premiešame. Túto zmes zalejeme vajcami...

Špenátovo-parmezánové suflé
Výborný rýchly nákyp vhodný aj na raňajky, desiatu či olovrant.

Vegánsky plnený chlieb Juraja Hnilicu
Ako pripraviť výborný zapekaný plnený chlieb nám ukázal spevák a skladateľ Juraj Hnilica.

Zubáč zapečený s karfiolom a mliečnou omáčkou
Príprava mliečnej omáčky: múku a maslo zmiešame, pridáme aj malé množstvo horúceho mlieka a dobre rozmiešame....

Zemiakovo–jablkové guľky
Jablká ošúpeme, zbavíme jadrovníkov a najemno nastrúhame. Zemiaky očistíme, nakrájame a uvaríme domäkka...

Bigoli s mandľami
Bigoli sú vaječné cestoviny podobné špagetám, ktoré sú však nesušené a výrazne hrubšie. Pripravil som...

Rurálna polievka strýca Kolomana
Túto polievku ma naučil variť strýco Koloman, rodák z Bátoviec. Vždy o sebe vravel, ...

Šošovicový šalát so zeleninou a slaným karamelom
Šošovicu belugu uvaríme al dente. Mrkvu a petržlen oblanšírujeme a nakrájame najemno, pridáme k uvarenej scedenej...

Zeleninové hranolky s bryndzovým dipom
Doprajte si poriadnu porciu skvelej chrumkavej zeleniny s lahodným dipom. Na tieto zeleninové hranolky z rúry...

Bezlepkový kysnutý jablčník
Z droždia, cukru a mlieka pripravíme kvások, ktorý necháme 10 minút nakysnúť.

Pečené býčie rebro s karlovarskou knedľou
Slávne národné gastronómie si vážia jedlá svojich prababičiek. Mali by sme si z toho vziať poučenie;...

Salámové košíčky
Je to starý recept, objavila ho ešte moja mama v kalendári pre gazdinky. Používal sa...

Kotleta s rozmarínovými haluškami a kalerábovým pyré
Očistenú kotletu konfitujeme v bravčovej masti pri 75 °C asi 1, 5 hodiny.

Gaštanové minikocky
Gaštanové pyré zmiešame s rozmixovanými sušienkami a rumom na hustú hmotu. Zošúľame do "valčeka" a...

Pohárové knedličky s udeným mäsom alebo slaninkou
Tento recept som si priniesla z Českej republiky, kde sme pár rokov bývali. Niekedy som...