Prečo s tajomstvom? no lebo moja mamina nema rada kyslu smotanu a tak som len tíško dufala ze ju nebude citit v koláči Zobraziť celý popis Prečo s tajomstvom? no lebo moja mamina nema rada kyslu smotanu a tak som len tíško dufala ze ju nebude citit v koláči a upiekla som ho aj s ňou :)) dalo sa to zameniť za biely jogurt no ten mamina taktiez nema rada :)) no nezistila vôbec že tam je tak som rada :)))
Suroviny
| 2 ks |
|
| 1 ks |
|
| 180 g |
|
| 250 g |
|
| 1 ks |
|
| 1 ks |
|
| 100 ml |
|
| 200 g 1 téglik (alebo biely jogurt) |
|
| POSYPKA: | |
| 5 PL |
|
| 4,5 PL |
|
| podľa potreby |
|
| štipka |
|
Postup
-
1
Skôr ako začnem pisať recept chcem podotknúť že recept mam od @merylin len som si to trocha pozmenila. :) Najprv si pripravime posypku : Muku,cukor,škoricu a olej podla potreby zmiešame rukou na mela hrudky a dame do chladničky.
- 2
Cesto : Vajcia,cukor a van.cukor vymiešame do penista.Postupne pridavame olej a dobre zamiešame.Pridáme múku s kypr.práškom,zamiešame nakoniec pridame kyslú smotanu a vylejeme do okruhlej formy vymastenej a vysipanej múkou. Ja som použila svoju tortovú.Na cesto poukladame prerezané jahody ktoré sme samozrejme najprv zbavili štavy.
- 3
Nakoniec navrch dáme posýpku a dame to piecť na 180-190 stupňov na nejakých 30 minút samozrejme každy podla svojej rúry.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu