
Kokosové pusinky bez lepku
Tieto zaujímavé koláčiky som robila bezlepkové. A sú vynikajúce, tak prikladám recept.

Pikantná cesnakovo-papriková pasta - čemen
Pikantná aromatická paprikovo-cesnaková pasta známa najmä pri výrobe šunky Pastırma. Natrieť ju môžete aj na šunku, slaninu, ale aj rôzne varené alebo pečené mäso....

Losos s krémovými zemiakmi
Počas týždňa nemám veľa času na to, aby som doma vyvárala trojchodové menu. Ale na...

Kuracie kocky s dubákmi a hrubozrnnou horčicou
Očistené, umyté mäso pomelieme na mlynčeku, pridáme soľ, korenie, dobre vymiešame. Na...

Korzický hráškový krém s krevetami
Na oleji opečieme strúčiky cesnaku do hneda. Cesnak vyberieme, vložíme hrášok, podlejeme vodou a...

Orechová pusa
Sú to svojim spôsobom orechovo-kokosové pusinky. Máme doma veľa orechov tak teraz ich dávam do všetkého...

Medovníky s kváskom
Neočakávajte chuť ako klasické medovníky, plné medu a škorice. Tieto medovníky majú výraznú chuť po...

Perkelt z husacej pečene
Na masti speníme cibuľu pokrájanú na kocky, pridáme sladkú červenú papriku, cesnak a pečeň, ktorú sme pokrájali na...

Rýchly jablkový koláč
Keď sa ohlási nečakaná návšteva je to super záchrana, alebo aj keď nevieme čo upiecť

Benedikt vajcia - pálivé
Najprv si urobíme Holandskú omáčku. V miske nad parou rozmiešame rozpustené maslo a žĺtky čo v...

Loukoumades
Loukoumades boli slávnostným jedlom, ktoré sa kedysi podávalo na gréckom ostrove Zakynthos aj na rodinných oslavách namiesto torty....

Zelerová polievka
Zeler a cibuľu pokrájame na menšie kúsky. Zeleninu opražíme v hrnci na masle, podlejeme vývarom,...

Tokgalbi - vyprážané hovädzie rebierka 떡갈비
Tokgalbi pochádza z kráľovského dvora, kde varili mleté mäso z rebierok pre kráľa. Neskôr sa...

Hliva na batatovom pyré s paštrnákom a so strateným vajcom
Máme radi hlivu, a toto je recept na pečenú hlivu, ktorý som tak trochu...

Slivkové knedle s makom a bielou čokoládou
Perfektné jedlo ako od babičky, to sú naše slivkové knedle s bielou čokoládou a makom...

Zemiakový šalát so strukmi z cukrového hrášku
Struky, zemiaky, papriku a paradajky nakrájame na kúsky, šaláty umyjeme, necháme odkvapkať a...

Velikonoční bochánek
Tento recept mám od mojej mamy z Chabařovic u Ústí nad Labem, robievala ho každý rok,...

(Ne)bryndzové (ne)halušky
keď nemáte doma ani bryndzu ani muku a vonku fakt leje, je čas improvizovať :) nieže by...

Pizza u Slava Solovica
Pozrite sa, ako jednoducho pripravuje pizzu hudobný skladateľ a autor filmovej hudby Slavo Solovic.

Obrátený mandarínkový koláč s trojakou čokoládou
Výborný a pritom celkom jednoduchý koláč vyčarujete z polovičiek mandarínok, rýchlo pripraveného cesta a kúskov čokolády....

Kuracie palacinky
Na masle usmažíme cibuľu, pridáme kuracie prsia, osolíme a okoreníme. Mäso opečieme, zalejeme...

Zapekaná strukovinová zmes
Tento recept je z Vegetariánskej kuchárky z r. 1990. Jedlo sme jedli v našej...

Pomarančové lievance s jahodovou penou
Trochu mlieka ohrejeme, zamiešame doň cukor a rozdrobíme droždie. Prikryté necháme nakysnúť. Zvyšné mlieko nalejeme...

Cuketové špízy so syrom halloumi
Cukety nakrájame na tenké plátky (použila som škrabku). Syr nakrájame na kocky. Každú kocku syra zamotáme...

Tvarohovo-kalerábová nátierka
Kaleráb je v slovenskej kuchyni často používanou zeleninou. Pripravujú sa z neho polievky, šaláty, rôzne prílohy... Ale vyskúšali ste už z kalerábu nátierku?...

Zubáč v pivnom cestíčku s krevetovou omáčkou
Z vajec, múky, piva a minerálky pripravíme hustejšie cestíčko (minerálku použijeme na prevzdušnenie cestíčka).