Občas nám prídu na chuť
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| Cesto: | |
| 250 g |
|
| 250 g |
|
| 1 bal. |
|
| podľa chuti |
|
| 2 ks |
|
| 30 g |
|
| Kvások: | |
| 200 ml |
|
| 1 kl |
|
| 40 g |
|
| domáca (na pečenie) |
|
Postup
-
1
Pripravila som si najprv kvások. Do vlažného mlieka som namrvila droždie, pridala cukor, posypala múkou a nechala na teplom mieste vykysnúť.
-
2
Pokiaľ kvások pracoval, zatiaľ som preosiala múky, pridala som soľ, žĺtky, roztopené maslo, vanilkový cukor.
-
3
Vykysnutý kvások som pridala do múky a vypracovala polotuhé cesto. Nechala som ho 45 min kysnúť.
-
4
Pracovnú dosku som posypala múkou a vyklopila som vykysnuté cesto.
-
5
Cesto som rozvaľkala a vykrojila šišky.
-
6
Do každej som urobila na strede jamku a do masti vložila jamkou nadol.
-
7
Piekla som ich pod pokrievkou na slabšom plameni, aby sa prepiekli aj z vnútra.
-
8
Potom som ich odkryla a dopiekla bez pokrievky. Vyložila na kuchynským papierom vystlaný tanier. Posypala práškovým cukrom a do jamky som dala marhuľový džem.
-
9
Šľahačku som vymiešala s cukrom a Smetafixom uložila do cukrárskeho vrecka a oźdobila druhú polovicu šišiek šľahačkou. Prajem vám dobrú chuť.









Diskusia k receptu