
Zuzkine pečené jabĺčka - bezlepkové
Aj vy ste zaskočení chladnými vrtochmi počasia? Mám tu pre vás niečo na pozdvihnutie nálady!!! Tieto jabĺčka...

Fazuľová nátierka s kvasnicami
Minule ma v rádiu zaujal tip na falošnú šunkovú penu. Tak volajú niekedy fazuľovú nátierku...

Ľadvinkou plnené teľacie karé
Vykostené umyté a osušené teľacie karé rozkrojíme na obdĺžnikový plát. Zľahka naklepeme, osolíme, okoreníme,...

Estónsky kringel s makom a makové taštičky
Odvážila som si 300 g hladkej múky a 300 g polohrubej múky. Pridala som k nej 0,...

Pečeňová paštéta na údenársky spôsob
Konzumuje sa s chlebom alebo zemiakmi. Veľmi chutné severofrancúzske jedlo.

Enciánové lístkové batôžky
Lístkové cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske, do stredu cesta vložíme hermelín, zabalíme ho do „batôžka“,...

Hrbaté mäso
rada robím jedlo v rúre, lebo kým sa to tam pripravuje, ja môžem s deťmi...

Valentínske cupcakes
Vanilkové cupcakes s čokoládovým krémom Sladké koláčiky, ktoré potešia každého, koho nimi obdarujete, či už...

Palacinka plnená hubovým ragú a bryndzou
Z mlieka, vajec, hladkej múky a štipky soli pripravíme cesto na palacinky.

Čokoládové muffiny
Rýchly a jednoduchý recept na muffiny. Väčšinu surovín má každý z náš bežne dostupné doma...

Moravanková pomazánka
Recept mám od svojej bývalej kolegyne, u nás je veľmi obľúbená, hlavne u chlapov, pretože je mierne...

Krémová polievka z oranžovej tekvice s jogurtom a pásikmi speck-u
Toto je mňam-mňam na zohriatie v niektorý z chladných večerov :-) Speck je špeciálna, jalovcom...

Špargľový krém s krutónmi a so špenátovým želé
Špargľu pomocou škrabky olúpeme od špičiek smerom dole, keďže spodná časť je drevnatá. Špičky špargle necháme...

Viedenské venčeky s kávovou príchuťou
Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli. Vymiešame zmäknuté maslo s cukrom a kávou, pridáme žĺtky, ...

Výborná hrachová polievka
Varím túto polievku už roky hlavne na jeseň a v zime . Ani neviem odkiaľ...

Krvavé oči
Akože strašidelné :)

Džabče - cestoviny s hovädzím mäsom a zeleninou 잡채
Zdroj: kniha Kórejská kuchyňa vydaná Veľvyslanectvom Kórejskej republiky na Slovensku Prečítajte si aj súvisiace články: Chuť Kórey opäť...

Lilek s hovězím po japonsku
Miluju lilek na všechny způsoby. Možná se ho někdo také ujme? :-) Kombinace lilku s pikantním...

Pirátska zmes
Recept som kedysi vyčítala v starom kalendári, v tak starom ako ja... Je nenáročný na...

Pangasius v Červenom mori
. je to taká netradičná varianta na guľky v paradajkovej omáčke. to keď nemáme mleté...

Cuketové zelí
Tak na doplnění receptu jak jsem psal dávám cuketové zelí. Je opravdu velmi dobré a lehčeji...

Briošky - Brioches
Briošky sú známe aj u nás ako krehké, mäkké a chutné pečivo, ktoré sa vo francuzkych...

Domáci tvaroh bez chémie
Tento recept je veľmi starý, používala som ho ešte keď boli deti malé a potom padol...

Morčacie vykostené stehno na rasci
Na dnešný nedeľný obed som uvarila ľahké jedlo z morčacieho vykosteného stehna... toto mäsko je veľmi diétne...

Vitamínová bomba
Osviežujúci pohár plný vitamínov padne v letných horúčavách naozaj veľmi dobre.

Krkovička pod čapičkou
Mám rada túto prípravu krkovičky, lebo niet s tym veľa roboty. K tomu ryža a jarný šalátik....

Vanilkové košíčky
Komerčný recept<br /> Máme pre vás ďalší tip na vianočné pečenie! Vanilkové košíčky sú síce trochu pracnejšie, ...

Jemné rezy s husacou masťou
Nedávno som spomínala , že mám jeden recept na rezy s husacou masťou. Dnes som...

Šalát - Petto di pollo al miele (Kuracie prsia s medom)
Nevedel som ako si dneska pripraviť kuracie prsia, tak som si urobil dressing z vecí ktoré...