Tortilla s hydinovo–zeleninovou plnkou

Roman Vojtyla
šéfkuchár W Hotela v Bratislave – Devínskej Novej Vsi, 4. mája 2016 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Tortilla s hydinovo–zeleninovou plnkouFoto: Ľuboš Pilc
2
porcie
20 min
príprava
20 min
tepelná úprava

Suroviny

2 väčšie (tortilly, lokše…)
200 g (alebo morčacie)
2 ks
2 ks
2 ks
2 strúčiky
1 menšia
1 ks
1 zväzok
50 ml
1 zväzok
1 menšia konzerva
1 menšia konzerva
100 g
1 ks dozreté
TIP: Internetová televízia o varení - TV Varecha

Postup prípravy

  1. 1

    Mäso nakrájame na pásiky, rovnako aj jednu červenú papriku, žltú papriku, polovicu cibule a všetko sprudka urestujeme. Tesne pred dopečením pridáme nakrájanú čili papričku, polovicu fazule a pretlačený strúčik cesnaku. Dochutíme argentínskou koreniacou zmesou a polovičkou nasekaného koriandra. Zakrútime do tortíl, zasypeme strúhaným syrom a dáme zapiecť na 10 minút pri 180 °C.

  2. 2

    Na olivovom oleji urestujeme trošku cibuľky so strúčikom cesnaku. Podlejeme paradajkami z konzervy, dosolíme a dochutíme štipkou čierneho korenia. Po prevarení rozmixujeme na hladkú omáčku. Kúsok cibule nakrájame najemno, pridáme nakrájané reďkovky a zvyšnú polovicu fazule. Prelejeme sezamovým olejom a šťavou z polovice citróna. Podľa potreby dosolíme.

  3. 3

    Quacamole dip: Vnútro avokáda pretlačíme vidličkou, pridáme soľ, štipku pretlačeného cesnaku, čierne korenie a citrónovú šťavu, premiešame. Salsa: Zvyšnú papriku, reďkovky, paradajky nakrájame nadrobno, premiešame s olivovým olejom a citrónovou šťavou, pridáme podľa chuti soľ a zvyšné lístky koriandra.

Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist