Tortilla s hydinovo–zeleninovou plnkou
šéfkuchár W Hotela v Bratislave – Devínskej Novej Vsi, 4. mája 2016

Foto: Ľuboš Pilc
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 2 väčšie (tortilly, lokše…) |
|
| 200 g (alebo morčacie) |
|
| 2 ks |
|
| 2 ks |
|
| 2 ks |
|
| 2 strúčiky |
|
| 1 menšia |
|
| 1 ks |
|
| 1 zväzok |
|
| 50 ml |
|
| 1 zväzok |
|
| 1 menšia konzerva |
|
|
|
|
| 1 menšia konzerva |
|
|
|
|
|
|
|
| 100 g |
|
| 1 ks dozreté |
|
|
|
Postup
-
1
Mäso nakrájame na pásiky, rovnako aj jednu červenú papriku, žltú papriku, polovicu cibule a všetko sprudka urestujeme. Tesne pred dopečením pridáme nakrájanú čili papričku, polovicu fazule a pretlačený strúčik cesnaku. Dochutíme argentínskou koreniacou zmesou a polovičkou nasekaného koriandra. Zakrútime do tortíl, zasypeme strúhaným syrom a dáme zapiecť na 10 minút pri 180 °C.
- 2
Na olivovom oleji urestujeme trošku cibuľky so strúčikom cesnaku. Podlejeme paradajkami z konzervy, dosolíme a dochutíme štipkou čierneho korenia. Po prevarení rozmixujeme na hladkú omáčku. Kúsok cibule nakrájame najemno, pridáme nakrájané reďkovky a zvyšnú polovicu fazule. Prelejeme sezamovým olejom a šťavou z polovice citróna. Podľa potreby dosolíme.
- 3
Quacamole dip: Vnútro avokáda pretlačíme vidličkou, pridáme soľ, štipku pretlačeného cesnaku, čierne korenie a citrónovú šťavu, premiešame. Salsa: Zvyšnú papriku, reďkovky, paradajky nakrájame nadrobno, premiešame s olivovým olejom a citrónovou šťavou, pridáme podľa chuti soľ a zvyšné lístky koriandra.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu