Roládky

smajliqa - fotkasmajliqa, 15. októbra 2014
Roládky
Foto: smajliqa

Dnes som roládkovala :) nutelová s banánom, jahodová so šľahačkou, a tvarohová s broskynkami :)

10
porcií
15 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

15 ks celé
15 PL
15 PL
300 g
250 ml
250 g
100 g
100 g
100 g
2 ks
1 ks
80 g




Postup

  1. 1

    cesto na roládu som urobila tak rýchlo a jednoducho, že rýchlejšie a jednoduchšie to už ani nejde. bielka si vyšľaháme. v inej mise vyšľaháme žĺtky s cukrom a múkou, potom pridáme vyšľahaný sneh, a pečieme cca 15 min pri 180C

  2. 2

    toto množstvo surovín nám vystačí na 3 ks rolád, ja som urobila nutelovú, jahodovú a tvarohovú. jahodová plnka je jednoduchá, len vyšľaháme šľahačku s jahodkami, ja som ešte potrela jahodovým džemom. tvarohová plnka je z tvarohu, vanilky, cukru a masla.... môžeme pridať ovocie, ja som zvolila broskyne. posledné cesto som natrela nutellou, vložila banán a zatočila.. poliala som čokoládou. ozdobíme podľa vlastnej fantázie :)

    Roládky - obrázok 2

Diskusia k receptu

cesminaz
@smajliga ..super!!! Tak takto rychlo zbuchnut cesto som este nepocula ;-))) skvele! A znie vsetko tak strasne jednoducho ;-P a vysledok vyzera "uuuzasne" a urcite chuti velmi dobre kazducka rolada ;-) Ukladam KK vdaka @smajliga :-)
marianne
Pozerám,že čo to za roládka z 15 vajec:-) a to tri sú...máš ich krásne a určite aj dobré...
smajliqa
ďakujem Vám ľudkovia, za krásne komentáriky, veľmi si to vážim:)
leomax
@smajliqa , veľmi pekný recept si pridala. Stručne napísaný, zrozumiteľný, o výbornej chuti vôbec nepochybujem. Podľa tvojho receptu nebudem mať problém "zbúchať" tieto rolády ani ja. Pekne!
grandma
Roláda sa stáča ešte za tepla? Nie vždy sa mi podarí, občas sa mi cesto poláme, poraďte ako na to.
smajliqa
@grandma
roládku aj s pečiacim papierom položím na vlhkú studenú utierku a za krátko ju zrolujem, ešte horúcu :) netrvá to dlho a vychladne,,ostatný postup je taký ako u každej rolády,, rozrolujeme, natrieme plnkou, a zatočíme naspäť.samozrejme sťahujeme papier :)

Ostatným ďakujem za komentáriky pekné a za hodnotenie :)
verím, že vám bude chutiť a vyskúšate :)
mariamka
je pravda, ze nerada robim roladu, lebo jej je malo,, ale tato tvoja maxi-trojka, vyborne riesenie :) len mi povedz, v com si tu mega snehovu gulu miesala :)
smajliqa
@ klobaska,áno robím aj kokosove,ale nepecene :) tie velmi lubime :) pridám recept keď upeciem...ale aj tých je tu už neurekom :) dakujem za milé komentiky všetkým :)
danda3
Krásne rolády si napiekla, a ak môžem poradiť ešte rýchlejší postup na cesto a v jednej miske - bielka šľahať so štipkou soli, postupne pridávať cukor, urobiť tuhý sneh, potom žĺtka, prešľahať a nakoniec už na najmenších otáčkach pridať múku. ♥




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia