Gaštanový jogurtový cheesecake

mycake - fotkamycake, 19. januára 2017
Gaštanový jogurtový cheesecake
Foto: mycake

Výborný ľahký cheesecake pre nadšencov gaštanov a gaštanového pyré. Recpept je zo stránky mycake.sk

12
porcií
10 minút
príprava
30 minút
na 170 °C

Suroviny

130 g
80 g
600 g
150 g
80 g
2 ks
250 g
štipka




Postup

  1. 1

    Do mikroténového vrecka si dám sušienky a valčekom ich rozdrvím. Následne si ich v miske zmiešam s maslom, natlačím na dno formy pokrytej papierom na pečenie, a dám zapiecť na 180 °C doružova na 10 - 15 minút. V ďalšej miske si spolu vymiešam jogurt, syr, vajcia, vanilku, cukor a pyré, a vylejem na zapečené sušienky. Dám piecť na 170 °C na 30 minút, kým sú okraje pevné. Po dopečení ešte pootvorím dvierka rúry na 20 minút a koláč nechám vychladnúť.

Diskusia k receptu

haji
Koláč se mi moc líbí, určo je výborný, díky za receptík! Jen pro orientaci se ptám, jak velkou jsi použila formu, děkuji @Mycake.
mitzy
Môžem sa opýtať, kde zoženiem vanilku pravú? Pozerám po nej často a neviem ju nájsť;) ďakujem. Koláč sa mi veľmi páči a vyskúšam rozhodne rada.
mycake
@Haji
Mila Haji, kolacik je naozaj super, peciem ho casto a vzdy velmi chuti. A moja forma ma priemer 24 cm. Nie je to taky ten vysoky cheesecake, ale nizsi kolacik, taky akurat:))
@Mitzy
Mila Mitzy, zvyknem najcastejsie kupovat vanilkove lusky v Lidli aj ked ich nie vzdy maju. A vanilku som si objendala na Mikor.sk. Skus ale hociktory E-shop. Hoci je prava vanilka velmi draha, oplati sa a kedze pouzivas vzdy len troska, vydrzi naozaj velmi dlho.

1x haji
haji
@Mycake (20.1.2017 15:28)
Děkuji za info, jsi milá! Krásný víkend!
kremnicky
Aký cheescake? V rozpise surovín neuvádzaš chees, dokonca ani syr, či tvaroh.
tiginko
veľmi zaujímavý zákusok, gaštanové nikdy nesklamú. Viem si predstaviť aj s nasekanými kúskami čokolády...hmm, len tie by asi padli na spodok
mycake
@Kremnicky
Myslim, ze aj ked je zlozenie prevazne jogurtovy, cheesecake je asi najviac navystiznejsi nazov na to, aby si tento kolac ludia vedeli zaradit. Ked si pozriete suroviny, najdete tam aj kremovy syr.
mycake
@Tiginko
Myslim, ze by zniesol aj cokoladu, minimalne to stoji za vyskusanie :) Jogurova hmota je dost husta, tak by nemusela klesnut na dno. Urcite dajte vediet, je to velmi skvely napad...pripadne ho mozno nabuduce vyskusam ja:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia