Cuketová pizza

madelane - fotkamadelane, 21. júla 2012
Cuketová pizza
Foto: madelane

Cuketová sezóna nekončí, moje variácie pokračujú... :))

30 minút
na 180 °C

Suroviny

250 g
250 g
1 ks
1 PL
1 KL
2 PL
350 ml vlažná
Omáčka:
3 ks väčšie
4 strúčiky
 malú hrsť
 malú hrsť
1 KL
4 ks
Obloženie:
200 g
3 ks
3 ks
130 g




Postup

  1. 1

    Múku premiešame s droždím, soľou a cukrom, pridáme olej a vodu a vypracujeme nelepivé cesto, ...

    Cuketová pizza - obrázok 1
  2. 2

    ...ktoré necháme zakryté kysnúť 1 hod.

    Cuketová pizza - obrázok 2
  3. 3

    Zatiaľ si pripravíme omáčku, rozmixovaním všetkých surovín, okrem sušených paradajok, ktoré pridávame až nakoniec, nasekané nadrobno.

    Cuketová pizza - obrázok 3
  4. 4

    Po hodine máme cesto vykysnuté...

    Cuketová pizza - obrázok 4
  5. 5

    ...rozvaľkáme ho a dáme do predhriatej rúry na 180°C.

    Cuketová pizza - obrázok 5
  6. 6

    Za 10 min si ho vyberieme a môžme začať s vrstvením. Paradajková omáčka, ...

    Cuketová pizza - obrázok 6
  7. 7

    ...cuketa, ...

    Cuketová pizza - obrázok 7
  8. 8

    ...šampiňóny, ...

    Cuketová pizza - obrázok 8
  9. 9

    ...paradajky, ...

    Cuketová pizza - obrázok 9
  10. 10

    ...nakoniec mozzarella, ementál a štipka petržlenovej vňate, alebo čohokoľvek, čo Vám je sympatické :) a šup s ňou naspäť do trúby!

    Cuketová pizza - obrázok 10
  11. 11

    Za 20 min stihneme umyť riad a odpratať dôkazy a vualá, máme hotovo. Dobrú chuť!

    Cuketová pizza - obrázok 11

Diskusia k receptu

ppokia
vyzerá to dobre a tá cuketa nepustí moc šťavu pri pečení?
madelane
@ppokia nooo... keďže sa nikdy neovládnem a krájam ju hneď, ako ju vyberiem z trúby, je tam šťavy viac, ako by asi malo, aj vďaka paradajkám a tiež paradajkovej omáčke, no keď vychladne, je to už ok. Neviem síce kam sa tá šťava podeje, zrejme sa ešťe časť odparí a zbytok vsiakne, no cesto rozmočené nieje. V cuketovom období ju robím často ;)
dorisa
je hlboká noc a ja som objavila tvoju pizzu, mňam:) robíš chute
madelane
@dorisa :D lebo hlboká noc je skvelá aj na jej konzumáciu...
A ďakujem Vám všetkým za pochvaly :)