Foto: madelane
Cuketová sezóna nekončí, moje variácie pokračujú... :))
na 180 °C
Suroviny
250 g |
|
250 g |
|
1 ks |
|
1 PL |
|
1 KL |
|
2 PL |
|
350 ml vlažná |
|
Omáčka: | |
3 ks väčšie |
|
4 strúčiky |
|
malú hrsť |
|
malú hrsť |
|
1 KL |
|
4 ks |
|
|
|
|
|
Obloženie: | |
|
|
200 g |
|
3 ks |
|
3 ks |
|
130 g |
|
Postup
-
1
Múku premiešame s droždím, soľou a cukrom, pridáme olej a vodu a vypracujeme nelepivé cesto, ...
-
2
...ktoré necháme zakryté kysnúť 1 hod.
-
3
Zatiaľ si pripravíme omáčku, rozmixovaním všetkých surovín, okrem sušených paradajok, ktoré pridávame až nakoniec, nasekané nadrobno.
-
4
Po hodine máme cesto vykysnuté...
-
5
...rozvaľkáme ho a dáme do predhriatej rúry na 180°C.
-
6
Za 10 min si ho vyberieme a môžme začať s vrstvením. Paradajková omáčka, ...
-
7
...cuketa, ...
-
8
...šampiňóny, ...
-
9
...paradajky, ...
-
10
...nakoniec mozzarella, ementál a štipka petržlenovej vňate, alebo čohokoľvek, čo Vám je sympatické :) a šup s ňou naspäť do trúby!
-
11
Za 20 min stihneme umyť riad a odpratať dôkazy a vualá, máme hotovo. Dobrú chuť!
A ďakujem Vám všetkým za pochvaly :)