Foto: palma
Komerčný recept
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
8 ks |
|
100 ml Raciol so sušenými paradajkami, cenakom a bazalkou na marinovanie |
|
1 ČL na restovanie - Raciol výberový |
|
200 g |
|
1 ks menšia |
|
50 g (môžeme nahradiť aj iným syrom) |
|
štipka |
|
|
|
|
Postup
-
1
Očistite šampiňóny, odrežte nožičky a dajte hlávky marinovať do ochuteného oleja aspoň na 30 minút. Nožičky nakrájajte na drobno spolu s cibuľou a asi 5 minút restujte na miernom ohni vo veľkej panvici pokiaľ nie je cibuľa priehľadná. Pridajte čerstvý špenát, prikryte panvicu pokrievkou a nechajte dusiť asi 3 minúty. Potom poriadne premiešajte, pridajte soľ, korenie a muškátový oriešok a nechajte vychladnúť. Prebytočnú vodu zo špenátu vylejte.
- 2
Hlávky šampiňónov dajte na plech a pečte približne 15 minút dolu hlavou pri teplote 200 °C. Po 15 minútach hlávky obráťte, rovnomerne naplňte vychladnutou špenátovou plnkou a posypte rozdrobeným syrom a pečte ešte ďalších 15 minút
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu