Pečené šampiňóny so špenátom a syrom feta

palma - fotkapalma, 7. júla 2015
Pečené šampiňóny so špenátom a syrom feta
Foto: palma

Komerčný recept

4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

8 ks
100 ml Raciol so sušenými paradajkami, cenakom a bazalkou na marinovanie
1 ČL na restovanie - Raciol výberový
200 g
1 ks menšia
50 g (môžeme nahradiť aj iným syrom)
 štipka




Postup

  1. 1

    Očistite šampiňóny, odrežte nožičky a dajte hlávky marinovať do ochuteného oleja aspoň na 30 minút. Nožičky nakrájajte na drobno spolu s cibuľou a asi 5 minút restujte na miernom ohni vo veľkej panvici pokiaľ nie je cibuľa priehľadná. Pridajte čerstvý špenát, prikryte panvicu pokrievkou a nechajte dusiť asi 3 minúty. Potom poriadne premiešajte, pridajte soľ, korenie a muškátový oriešok a nechajte vychladnúť. Prebytočnú vodu zo špenátu vylejte.

  2. 2

    Hlávky šampiňónov dajte na plech a pečte približne 15 minút dolu hlavou pri teplote 200 °C. Po 15 minútach hlávky obráťte, rovnomerne naplňte vychladnutou špenátovou plnkou a posypte rozdrobeným syrom a pečte ešte ďalších 15 minút

Diskusia k receptu

vybusna
V kuchyni pouzivam repkovy olej s maslovou chutou a kym som ho nezacala pouzivat, tak by som neverila, ze mozem na poliatie za surova pouzit aj nieco ine ako roztopene maslo. a urcite vyskusam aj tie ochutene, ktore uvadzate v odkaze.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia