Foto: andys
Mrkva je skvelá aj v koláči :)
porcií
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Oriešky pomelieme spolu s piškótami, mrkvu očistíme a nastrúhame na jemno.
-
2
Múku preosejeme do väčšej misy, pridáme kypriaci prášok, škoricu a muškátový orech.
-
3
Bielka vyšľaháme na tuhý sneh, pridáme kryšt. cukor, pridáme žĺtka a vmiešame múku s ostatnými ingredienciami, orieškovo-piškótové omrvinky a šťavu a kôru z 1 citróna.
-
4
Napokon vmiešame nastrúhanú mrkvu.
-
5
Dáme piecť v okrúhlej tortovej forme do vyhriatej rúry na 170 stupňov. Pečieme asi 45 minút.
-
6
Uvaríme silnú kávu - klasickým spôsobom - zalejeme mletú zrnkovú kávu. Necháme vychladnúť, medzitým vymiešame nátierkové maslo s práškovým cukrom.
-
7
Do krému pridáme niekoľko lyžíc kávy tak, aby výsledný krém obsahoval aj zrniečka.
-
8
Hotovú tortu necháme vychladnúť, nakrájame na rezy a ozdobíme kávovým krémom a kúskami limetky, obalenej v cukre.
Diskusia k receptu