prazdny

Kačacie stehno s červenou kapustou, lokšou a knedľou

Hlavné jedlá

Kačacie stehná umyjeme, osušíme a očistíme. Preložíme do hlbšieho plechu, osolíme, okoreníme, ...

prazdny

Konfitovaný bôčik

Bravčové mäso

Podstatou konfitovania je pomalá tepelná úprava mäsa v tukovom kúpeli pri nízkej teplote....

prazdny

Prekladanec

Bravčové mäso

Netradičné spracovanie tradičného jedla z Pohorelej nám v tomto videu predstaví rodák z obce Pohorelá Andrej Syč,...

prazdny

Krkovička konfitovaná v rozmarínovej masti s nastavovanou kašou

Bravčové mäso

Bravčovú krkovičku obviažeme špagátikom a naložíme do hrubozrnnej soli a cesnaku, najlepšie cez noc. Druhý deň...

prazdny

Kačacie hody bez lepku – kura ako kačka

Kuracie mäso

Ako si jednoducho pripraviť cenovo dostupné a chutné kačacie hody bez lepku? Tak, že si to trochu zjednodušíme....

prazdny

Konfitované kačacie stehná s červenou kapustou a so zemiakovými knedličkami

Hlavné jedlá

Kačacie stehná poriadne nasolíme, pridáme mleté čierne korenie a rascu. Necháme odležať v chladničke, ...

prazdny

Diviačie plece s brusnicovou omáčkou a chlebovou knedličkou

Hlavné jedlá

Očistené umyté diviačie plece vložíme do rozpustenej bravčovej masti spolu s tymianom, borievkami, cesnakom, so šalotkami a konfitujeme...

prazdny

Skoro konfit

Hlavné jedlá

Konfit je francuzska klasika, kde sa kacka pecie vo vlastnom tuku, ale z kacice zo...

prazdny

Zubáč na hráškovom pyré s hubami a konfitované zemiaky

Hlavné jedlá

Osolené a okorenené filety zo zubáča restujeme na olivovom oleji približne 2 minúty z každej strany podľa...

prazdny

Konfitovaný bôčik so zeleninovým bôbom

Bravčové mäso

Naše prababičky akosi inštinktívne tušili, že struky hrachu, fazule, cícera, bôbu či šošovice ukrývajú v...

prazdny

Konfitovaný krk na cícerovej kaši

Hlavné jedlá

Jedna morka... a je plný stôl. Od raňajok po večeru, od ľudového jedla až po slávnostné lahôdky....

prazdny

Konfitovaný sumec s tekvicovým prívarkom

Hlavné jedlá

Do olivového oleja vložíme plátky citróna, 4 strúčiky roztlačeného cesnaku, bobkový list, zopár guľôčok celého čierneho korenia, tymian...

prazdny

Listový šalát na pikantnom cícerovom hummuse

Bezmäsité jedlá

Sušený cícer namočíme aspoň na 12 hodín. Potom vodu zlejeme a dáme variť. Medzitým pripravíme konfitovaný cesnak...

prazdny

Konfitovaný zubáč v čokoládovom masle so zelerovým pyré

Hlavné jedlá

Prepájanie chutí a experimentovanie ma neskutočne bavi. Zdolávať a prijímať stále nové a nové výzvy...