Šalát na cícerovom hummuse
Šalát na cícerovom hummuse

Listový šalát na pikantnom cícerovom hummuse

Ľubomír Lovecký
šéfkuchár reštaurácie Towers Steak & Salad v Bratislave, 5. júla 2018
Listový šalát na pikantnom cícerovom hummuse
Foto: Pravda-Ľuboš Pilc
2
porcie
180 minút
príprava

Suroviny

250 g
30 g
150 g
100 g
300 ml
1 ks
20 g
40 g
60 g
60 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Sušený cícer namočíme aspoň na 12 hodín. Potom vodu zlejeme a dáme variť. Medzitým pripravíme konfitovaný cesnak tak, že celú hlavičku cesnaku, na ktorej sme zrezali spodnú časť, pomaly varíme v olivovom oleji 20 minút.

  2. 2

    Keď je cícer mäkký, zlejeme ho z vody a vložíme do mixéra, pridáme soľ, korenie, citrónovú šťavu, čerstvý cesnak, olivový olej a tahini. Môžeme pridať čili, koriander alebo rímsku rascu.

  3. 3

    Pripravený hummus rozotrieme na tanier, posypeme nasucho opečenými píniovými orieškami, zrniečkami z granátového jablka a vylúpaným konfitovaným cesnakom. V miske premiešame rukolu, nakrájanú červenú čakanku, jarnú cibuľku, soľ, korenie citrónovú šťavu a olivový olej. Šalát položíme na tanier s ozdobeným hummusom.

Diskusia k receptu

Jeden komentár k receptu

Pridaj komentár k receptu: