Listový šalát na pikantnom cícerovom hummuse

Ľubomír Lovecký
šéfkuchár reštaurácie Towers Steak & Salad v Bratislave, 5. júla 2018 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Listový šalát na pikantnom cícerovom hummuseFoto: Pravda-Ľuboš Pilc
2
porcie
180 min
príprava

Suroviny

TIP: Internetová televízia o varení - TV Varecha

Postup prípravy

  1. 1

    Sušený cícer namočíme aspoň na 12 hodín. Potom vodu zlejeme a dáme variť. Medzitým pripravíme konfitovaný cesnak tak, že celú hlavičku cesnaku, na ktorej sme zrezali spodnú časť, pomaly varíme v olivovom oleji 20 minút.

  2. 2

    Keď je cícer mäkký, zlejeme ho z vody a vložíme do mixéra, pridáme soľ, korenie, citrónovú šťavu, čerstvý cesnak, olivový olej a tahini. Môžeme pridať čili, koriander alebo rímsku rascu.

  3. 3

    Pripravený hummus rozotrieme na tanier, posypeme nasucho opečenými píniovými orieškami, zrniečkami z granátového jablka a vylúpaným konfitovaným cesnakom. V miske premiešame rukolu, nakrájanú červenú čakanku, jarnú cibuľku, soľ, korenie citrónovú šťavu a olivový olej. Šalát položíme na tanier s ozdobeným hummusom.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist