Listový šalát na pikantnom cícerovom hummuse
Ľubomír Lovecký
šéfkuchár reštaurácie Towers Steak & Salad v Bratislave, 5. júla 2018
šéfkuchár reštaurácie Towers Steak & Salad v Bratislave, 5. júla 2018
Foto: Pravda-Ľuboš Pilc
2
porcie
porcie
180 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Sušený cícer namočíme aspoň na 12 hodín. Potom vodu zlejeme a dáme variť. Medzitým pripravíme konfitovaný cesnak tak, že celú hlavičku cesnaku, na ktorej sme zrezali spodnú časť, pomaly varíme v olivovom oleji 20 minút.
- 2
Keď je cícer mäkký, zlejeme ho z vody a vložíme do mixéra, pridáme soľ, korenie, citrónovú šťavu, čerstvý cesnak, olivový olej a tahini. Môžeme pridať čili, koriander alebo rímsku rascu.
- 3
Pripravený hummus rozotrieme na tanier, posypeme nasucho opečenými píniovými orieškami, zrniečkami z granátového jablka a vylúpaným konfitovaným cesnakom. V miske premiešame rukolu, nakrájanú červenú čakanku, jarnú cibuľku, soľ, korenie citrónovú šťavu a olivový olej. Šalát položíme na tanier s ozdobeným hummusom.
Tiež hummuse:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu