Belehradský bravčový plátok
Ako inak počas letnej sezóny mäso s použitím papriky a paradajok.
Košovská pochúťka, ktorú Barbora Ďurovčíková varí manželovi
Muzikálová herečka Barbora Ďurovčíková, nám uvarila košovskú pochúťku, ktorú má veľmi rád jej manžel, ...
Morčacie prsia s quinoou podľa Maroša Molnára
Profesionálny kondičný tréner Maroš Molnár, ktorého poznáme z televíznej relácie Extrémne premeny, nám predstaví recept...
Ohromné bravčové plece v pomalom hrnci
Tento recept mám tu z Varechy pod názvom božské mäso od @Katkaszaboova. Dávam ho len na pripomenutie tohto skvelého receptu....
Irish stew - národné jedlo Írska
V 16. storočí si prvýkrát našli cestu do Severného Írska zemiaky. Rýchlo sa osvedčili a stali...
Tokáň z bravčového mäsa
Toto je chutné a naše obľúbené jedlo. Každý ho robí inak, ja som použila túto...
Hovädzie líčka so zemiakovým nákypom
Červenú cibuľu nasekáme nadrobno, mrkvu so stopkovým zelerom nakrájame na kocky. V rozohriatom hrnci roztopíme polovičku...
Valašská kapusta
Je to vlastne segedín zo sladkej kapusty. Varím to už dlhé roky, recept...
Hovädzia roštenka na červenej cibuli
Náš nedeľný obed z domácej hovädziny na červenej cibuli s paradajkovou šťavou a červeným vínom.
Salašnícky guláš s kapustou
Takto sme sa pripravovali na zber hrozna. Guláš, ktorý sa môže pripravovať aj s kyslou aj čerstvou kapustou a tiež sa môže použiť ľubovoľné mäso....
Hovädzie po burgundsky
Hovädzie mäso na burgundský spôsob s poriadnou dávkou červeného vína chutí neodolateľne. Tajomstvo jeho dokonalej chuti spočíva...
Kurací flamender podľa Flérky Naďky
Strávil som 10 dní v Pavlůvkách – Velkých Pavlovicích na južnej Morave v tej najpríjemnejšej spoločnosti...
Bravčové pliecko na šampiňónoch
Dnešný nedeľný obed z bravčového pliecka. Ešte mám posledný kus domáceho mäsa, pripravila som ho...
Retro mäso v skle
Je to mäso robené v pomalom hrnci a dá sa jesť na studeno, alebo použiť na rýchly obed či večeru....
Morčacie stehno na zelenine
Morčacie stehno (príp. aj iné mäso, hovädzie je tiež výborné) nakrájame na väčšie kusy (prsia...
Diviak na čiernom pive s chlebovými knedličkami
Očistené stehno nakrájame na kocky s hmotnosťou cca 50 g. Očistenú koreňovú zeleninu nakrájame nahrubo...
Dubnická pochúťka
Špecifickými ingredienciami tohto jedla je bryndza a pór, ktoré dodávajú jedlu výbornú chuť....
Močing v pomalom hrnci
Niečo pre terajších a budúcich majiteľov pomalého hrnca. Inšpiráciou na tento recept mi bol hovädzí močing...
Kuřecí stehno s paprikovou omáčkou a domácími bramborovými noky
Kuřecí stehna osolíme a opepříme a na oleji s máslem opečeme zprudka po obou stranách. Pak...
Morčacie stehno v sudovej kapuste na ružovom víne
Dnešný nedeľný obed z vykosteného morčacieho stehna na kyslej kapuste s vínom.
Krkovička v horčicovej omáčke s bezlepkovou tarhoňou
Tarhoňa je v našich končinách veľmi obľúbenou cestovinou....
Klobásové mäso z pohára
Takéto mäso vraj bývalo v plechovkách. Tento recept som skúšal na viackrát, až sa to...
Hovädzia roštenka
Bežne tento recept robím z hovädzej roštenky, ale včera som nedostala kúpiť, tak som robila...
Bravčová krkovička na červenom víne s tymianom
Náš nedeľný obed z bravčovej krkovičky pripravenej na červenom víne s tymianom. Podávala som s nokerlami....
Bravčové líčka s omáčkou z koreňovej zeleniny
Líčka: Na oleji restujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a zeleninu dohneda, pridáme horčicu a očistené kúsky bravčových líčok. Zalejeme...