Morčacie stehno na zelenine fotorecept
Foto: janikbj
Postup
-
1
Morčacie stehno (príp. aj iné mäso, hovädzie je tiež výborné) nakrájame na väčšie kusy (prsia na plátky), osolíme, ochutíme červenou paprikou a čiernym korením, mletou rascou. Na rozpálenom oleji speníme pokrájanú cibuľu, opečieme mäso. Zeleninu nakrájame na hranolky (radšej hrubšie, cca 0,5 cm, aby sa úplne nerozvarili), množstvo podľa chuti, ja som dala ako uvádzam v rozpise. Pridáme ku zatiahnutému mäsu, chvíľu orestujeme, podlejeme horúcou vodou, pridáme asi 3 guličky nového korenia, bobkový list. Ešte trochu osolíme a dusíme do mäkka (varila som v tlakovom hrnci asi 15 minút + pár minút, kým sa hrniec odtlakoval).
-
2
V troche vody si rozhabarkujeme asi 1-2 PL hladkej múky, pridáme pol kelímka kyslej smotany (nie je to smotanová omáčka, takže nedávať veľa) izbovej teploty. Vlejeme do mäsa a ešte spolu povaríme.
-
3
Príloha - zemiaky pečené, zemiaková kaša. Jedlo možno na pohľad nepôsobí až tak luxusne, hlavne z morčacieho stehna, keďže sa nedá nakrájať na veľmi úhľadné kúsky, chuťovo je vynikajúce. Najlepšie na druhý deň, keď chuť zeleniny poriadne prejde do omáčky.
Prečo? Vysvetli..:-))
môj chlap cestoviny veľmi nemusí a dcérka tiež radšej zemiaky. ja mám rada aj aj, ale práve k tomuto cestoviny nepasujú ani mne. každopádne, že som to napísala neznamená, že to tak musí byť. na to zákon neexistuje, každý čo má rád ;)
ešte dodám, omáčka je smotanou len zjemnená, nie je vyslovene smotanová. preto som v recepte zdôraznila, že jej netreba dať priveľa.