Plnená kapusta
Vyrežeme hlúbik z kapusty a v celku ju vložíme do vriacej vody v ktorej je trošku octu...
Hovädzie bourguignon
Na tento burgundský spôsob prípravy hovädzieho ragú potrebuje 24 hodín na dokonalé naloženie mäsa a 2 a...
Tatarák
Robievame ho doma tak raz až dvakrát do roka. Tento na hlavnom obrázku je robený...
Kastrólová roštenka
Roštenka, plátky mäsa, čo s ním? S akou prílohou? Dá sa na veľa spôsobov....
Výborné lasagne
Bolonská omáčka: Vo veľkej panvici rozpáľte olej. Pridajte jemne nasekanú cibuľu, osmažte do mäkka potom...
Lasagne so syrom
Tieto lasagne zbožňujem. Recept mám vytrhnutý z nejakého časopisu už viac, ako 10 rokov. Recepty...
Hovädzie mäso v pive - Wołowina w piwie
Kořeny tohoto polského receptu jsou zřejmě na západě ve Flandřích. Znám i několik vylepšených recepisů se...
Hovädzie na mrkve a hrášku
Na masti opečieme cibuľu nakrájanú na kocky do zlata. Pridáme paradajkový pretlak a krátko orestujeme...
Guláš bez míchání - troubový
Tak tenhle guláš se tu objevil asi před třemi týdny a trochu jsme o něm diskutovali ....
Ukrajinský boršč
Je nespočetné množstvo receptov na boršč - sýtu polievku, ktorú milujem ... Tento je...
Slovenský kotlíkový guláš
Umyté a osušené hovädzie a bravčové mäso pokrájame na kocky.
Domáci demiglace
Stále mi vŕtalo v hlave, prečo jedlo v reštauráciách chutí tak "luxusnejšie" na rozdiel od toho...
Dusené hovädzie rezne
Mala som 1, 2 kg hovädzie zo stehna. Najprv som mäso zbavila tuku.
Vajíčková fašírka - fotorecept
Takto upravenú fašírku mali v obľube moje deti, majú ju radi aj moje vnúčatá a občas...
Koložvárska kapusta
Cibuľu nakrájame na jemno a orestujeme na masti do zlatista. Pridáme nasekaný cesnak a mleté mäso. Mäso...
Sviečková na smotane po mojom
Sviečkovú na smotane robievam vždy takto isto, nemením recept, máme radi takú chuť, aká vznikne....
Eszterházy roštenka
Meno Eszterházy je známe po celom Uhorsku a Rakúsku. významným nositeľom tohto mena bol barón Pál...
Domáca Grécka Musaka
Musaka, ktorú podávajú v gréckych reštauráciách obsahuje aj zemiaky. Musaka, ktorej recept vám ponúkam...
Domáce torteliny v paradajkovej omáčke s parmezánom a bazalkou
K vytvoreniu tohto receptu som sa inšpirovala pred mnohými rokmi v Medzinárodnej kuchárskej knihe. Odvtedy prešiel niekoľkými...
Balkánska baklažánová musaka
Mleté hovädzie mäso orestujeme na oleji. Pridáme nakrájanú cibuľu, cesnak, osolíme, okoreníme...
„Lenivé“ holúbky s pekinskou kapustou
Mám rada holúbky ale občas nemám čas na ich zložitú prípravu. Tento recept je ich alternatívou...
Guľôčky z mletého mäsa v paradajkovej omačke na marocký spôsob
Môj manžel pochádza z Maroka a časom som sa naučila ich Marocké špeciality a chcela by som...
Minútka z pečene
V našej rodine bola pečeň obľúbenou delikatessou, najmä pre jej rýchlu prípravu, ale aj chuť....
Gulášová polievka
Dnes večer som nemala čo dať priateľovi na večeru, tak som vybrala asi 200g hovadzieho mäsa,...
Hovädzie líčka na červenom víne
Konečne som zohnala hovädzie líčka a recept bol na svete. Je to famózne mäsko.
Hovädzí guláš Čovňomajvarechastojí a Pracovná polievka
Podľa mňa je guláš čiste improvizačné jedlo, kde nie je stanovené množstvo, typ a druh jednotlivých surovín...
Najlepší tatarák
Z času na čas si spomeniem na túto dobrotu, ked sme ako mladí chodievali naň do...
Burgundské z hovädzích líčok (Beef Bourguignon)
Na nový rok to chcelo niečo slávnostnejšie, tak som sa tentoraz rozhodol pre Beef Bourguignon.
Holubky - slovenský eintopf
Toto jedlo sa pripravuje hlavne na východe Slovenska, ale aj v Poľsku, Maďarsku, Bulharsku, Rusku, Ukrajine... pod...
Štefanská hovädzia pečienka
taká bežná klasika od mojej nebohej mamky robievala ho dosť často
Burrito
Asi to nie je úplne podľa originálu, ale za vyskúšanie to určite stojí. Také poslovenčené...
Lepinje i ćevapi
alebo ako si doma urobiť najznámejšiu bosniansku špecialitu. /toto kysnuté cesto zvládne aj začiatočník , ...