Kastrólová roštenka fotorecept

havino - fotkahavino, 29. septembra 2013
Kastrólová roštenka (fotorecept)
Foto: havino

Roštenka, plátky mäsa, čo s ním? S akou prílohou? Dá sa na veľa spôsobov. Aj takýmto spôsobom ja varím roštenku. V jednom hrnci so zemiakmi.

Suroviny


Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Plátky roštenky opečieme na panvici. Mäso nevyklepávam, nechávam hrubšie, len okraje narežem, aby sa nevykrútili.

    Kastrólová roštenka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    V kastróli so širším dnom, čo najširší musí byť, nakoľko moc sa nepremiešava, resp. opatrne, aby sme neskôr zachovali veľkosť zemiakov, podusím do sklovita cibuľu a opečené plátky mäsa ukladám rovno na usmaženú cibuľu. Posolím, poprášim červenou ml.paprikou, mletým korením, mletou rascou, muškátovým orechom medzi prsty.

    Kastrólová roštenka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridám, sušené, alebo čerstvé miešané huby, alebo len hríby, každý podľa chuti. Dnes som dala sušenú lesnú zmes, vopred namočené vo vode a polievkovú lyžicu mletého hubového prášku.

    Kastrólová roštenka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zalejem vriacou vodou a dusím do mäkka.

    Kastrólová roštenka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ked je mäso mäkké, pridám na štvrťky očistené zemiaky, dolejem vodu tak, aby bolo mäso aj zemiaky ponorené vo vode, dosolím, pretože aj zemiaky natiahnu veľa soli. Počas varenia, kontrolujem konzistenciu zemiakov, nesmú, nemali by sa rozvariť, pri servírovaní ide o ich vzhľad na tanieri, aby z toho nebol guláš, predsa len máme kvalitné mäso, roštenku, tak nech to aj vyzerá na tanieri.

    Kastrólová roštenka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pred dovarením zemiakov pridám papriky, paradajky, chilli papričku, tie tiež nenechám rozvariť, aby boli kúsky, nie len šupy z paradajok.

    Kastrólová roštenka (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Opatrne premiešavam, preto je potrebné dostatok tekutiny, šťavy.

    Kastrólová roštenka (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Po chvíli, zelenine stačí málo na zaparenie, dochutím, ja som ešte ku koncu opäť pridala mletú rascu pre vôňu. Zahustím strúhaným zemiakom.

    Kastrólová roštenka (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Necháme ešte povariť pár minút, dochutíme majoránkou a odstavíme z platne.

    Kastrólová roštenka (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    U nás bola požiadavka aj s volským okom, môžem ja hovoriť, že mne osobne sa tu nehodí, chceli a mali teda.

    Kastrólová roštenka (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Skvelé jedlo Tánička... a minimum špinavého riadu, také mám veľmi rada. Krásne si to vymyslela, chválim, ukladám, niekedy skúsim (ale asi bez papriky, z tej mávam kyselinu - radsej pridám viac hríbov :) )
A dnes to máš u mňa za 5, samozrejme * :)
Chutné,šťavnaté papanie.Dobre si si to vymyslela -ein topf.Tak ako píše @eviana žiadne špinavé hrnce.Všetky vône pohromade.
Tomu hovorím poriadne jedlo, aj s tým volským okom je to výborný nápad! 5*