Kastrólová roštenka fotorecept

havino - fotkahavino, 29. septembra 2013
Kastrólová roštenka (fotorecept)
Foto: havino

Roštenka, plátky mäsa, čo s ním? S akou prílohou? Dá sa na veľa spôsobov. Aj takýmto spôsobom ja varím roštenku. V jednom hrnci so zemiakmi.

Suroviny


Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Plátky roštenky opečieme na panvici. Mäso nevyklepávam, nechávam hrubšie, len okraje narežem, aby sa nevykrútili.

    Kastrólová roštenka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    V kastróli so širším dnom, čo najširší musí byť, nakoľko moc sa nepremiešava, resp. opatrne, aby sme neskôr zachovali veľkosť zemiakov, podusím do sklovita cibuľu a opečené plátky mäsa ukladám rovno na usmaženú cibuľu. Posolím, poprášim červenou ml.paprikou, mletým korením, mletou rascou, muškátovým orechom medzi prsty.

    Kastrólová roštenka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridám, sušené, alebo čerstvé miešané huby, alebo len hríby, každý podľa chuti. Dnes som dala sušenú lesnú zmes, vopred namočené vo vode a polievkovú lyžicu mletého hubového prášku.

    Kastrólová roštenka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zalejem vriacou vodou a dusím do mäkka.

    Kastrólová roštenka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ked je mäso mäkké, pridám na štvrťky očistené zemiaky, dolejem vodu tak, aby bolo mäso aj zemiaky ponorené vo vode, dosolím, pretože aj zemiaky natiahnu veľa soli. Počas varenia, kontrolujem konzistenciu zemiakov, nesmú, nemali by sa rozvariť, pri servírovaní ide o ich vzhľad na tanieri, aby z toho nebol guláš, predsa len máme kvalitné mäso, roštenku, tak nech to aj vyzerá na tanieri.

    Kastrólová roštenka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pred dovarením zemiakov pridám papriky, paradajky, chilli papričku, tie tiež nenechám rozvariť, aby boli kúsky, nie len šupy z paradajok.

    Kastrólová roštenka (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Opatrne premiešavam, preto je potrebné dostatok tekutiny, šťavy.

    Kastrólová roštenka (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Po chvíli, zelenine stačí málo na zaparenie, dochutím, ja som ešte ku koncu opäť pridala mletú rascu pre vôňu. Zahustím strúhaným zemiakom.

    Kastrólová roštenka (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Necháme ešte povariť pár minút, dochutíme majoránkou a odstavíme z platne.

    Kastrólová roštenka (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    U nás bola požiadavka aj s volským okom, môžem ja hovoriť, že mne osobne sa tu nehodí, chceli a mali teda.

    Kastrólová roštenka (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

18 komentárov k receptu
Skvelé jedlo Tánička... a minimum špinavého riadu, také mám veľmi rada. Krásne si to vymyslela, chválim, ukladám, niekedy skúsim (ale asi bez papriky, z tej mávam kyselinu - radsej pridám viac hríbov :) )
A dnes to máš u mňa za 5, samozrejme * :)
tvoje jedlo vyzerá veeeľmi chutne...)šťavnaté mäsko aj ja ľúbim...dnes som robila krkovičku šťavnatú a tiež sa v nej ocitli zemiaky, lebo som ju trošíčka presolila...ale tie zemiaky to zmákli bravúrne...pekne stiahli soľ a boli akurát a ešte aj veľmi chutné...takže viem aj, akú má chuť tvoje skvelé jedlo.-)))
stará dobrá osvedčená klasika, nikdy nesklame.
vynikajúci rp, nádherná fotodokumentácia, krásne spracované.
5*****
@evka , @tatranka , @izabelka , dakujem
áno @pusta , je to jedlo ešte po mojej mame, klasika, dakujem
@kimlo , som sa usmiala na tebe, ako tí moji doma, vravím, načo vám tam to volské oko bude, to sa tam nehodí !!?? Odpoved: mamina, ty nevieš čo je dobré :-), tak dobre, ked neviem :-)
@an čicka, jedlo pre chlapa veru, ale na úvodnej fotke je moja porcia, tiež to mám rada :-)
ked toto v škole učili-kde som ja bola..?ja si tak môžem dať len to oko z vola..
všetko v jednom hrnci variť..!!
naučte sa -varecháčky-od @havino hospodáriť..!!
pre oko krása..pre jazyk bezva chuť..
musím si poznačiť...bo nesmiem zabudnúť..
možno to moje nebude naklonované..
ale tvoj fortieľ použijem-viem-bude to to pravé..:-)
ja-doteraz kuchárka biedna-budem v mojej kuchyni numero jedna...!!:-))
posledný obrázok s volským okom ma presvedčil,že tento rcp treba uložiť....bo by som tam ja vol.oko tiež nikdy nedala
@afataga , môj mladý mi povedal, že nerozumieme tomu, tak čo narobíš, ked nevieme čo je dobré :-) ja som to tiež s tým nejedla
jaj @radost , teba je ozaj radosť čítať, dakujem
@mariamka , vdaka za hviezd, aj za pochopenie s vajcom
@ebaka , @abdul , môj mládenec si medlí ruky teraz, že dobre to s tým vajcom vymyslel, že sa vám to s ním pozdáva, sopliak, ešte to má na vrch s jedným volským okom... :-) inak mal tiež dve :-) dakujem za komentáre
Pripomenula si jedlo čo niekedy v časoch lacného hovädzieho mäsa bolo častou súčasťou nášho jedálnička.Vďaka za to.
Veru, veru, kastrólová roštenka bolo jedno z celkom lacných jedál v časoch, keď som sa stravovala vo Hviezde v Prievidzi. Pripomenula si mi toto jedlo a veru ho najbližšie aj navarím.

Pridaj komentár k receptu: