Pečené karbonátky

sjuz - fotkasjuz, 15. novembra 2010
Pečené karbonátky
Foto: sjuz

Chcela som mojim chlapcom pripraviť dobrú večeru:) Síce jednoduchá, ale chutná.

4
porcie
20 minút
príprava
30 cca minút
na 210 °C

Suroviny

1/2 kg mix /hov.+brav./
4 staršie
1 vačšia
2 PL
1 ČL
2 ČL
2 ČL alebo vegeta




Postup

  1. 1

    Potrhané rožky som namočila vo vode. Po chvíli som z rožkov vytlačila prebytočnú vodu, a v mise som ich rukami rozmačkala na kašu. Pridala som mleté mäso, a zmes som riadne rukami premiešala. Ďalej som pridala korenie, vegetu, posekanú vňaťku, nadrobno pokrájanú cibuľu a horčicu. Ja som pridala ešte zmes korenia na bylinkové maslo - túto špeciálne mám veľmi rada - no je ju dostať len na výstavách od českých predajcov v malých stánkoch, ktorí predávajú veľmi chutné zmesi korenín. Vždy si nakúpim slušnú zásobu:) Oni mávajú aj mletú údenú papriku, ktorú sme tu už spomínali. V tejto zmesi je soľ, cesnak, cibuľa, karotka, petržlen, šalvia, pažítka, a čierne korenie. Je bez glutamátu. Všetko som riadne premiešala na homogénnu hmotu.

  2. 2

    Z hmoty som rukami tvarovala malé karbonátky, ktoré som ukladala na pomastený plech a to tak, aby boli mastné z oboch strán - teda aj z tej vrchnej.

    Pečené karbonátky   - obrázok 2
  3. 3

    Plech som šupla do vyhriatej rúry na teplý vzduch - 210 st. C., počas pečenia som ich raz obrátila. Nesmú sa nechať priveľmi upiecť - lebo budú vysušené, a stratia šťavnatosť. Ako prílohu som pripravila zemiaky pokrájané na štvrťky a uvarené na pare.

    Pečené karbonátky   - obrázok 3
  4. 4

    No a keďže som mala v chladničke ešte ľadový šalát, pripravila som šalátovú misu so chery rajčinami, cibuľou a kukuricou s dresingom z olivového oleja, citrónovej šťavy a dijónskej horčice.

    Pečené karbonátky   - obrázok 4
  5. 5

    Karbonátky už krásne rozvoniavajú - tak dobrú chuť:)!

    Pečené karbonátky   - obrázok 5

Diskusia k receptu

stefanm
Rýchle,jednoduché,Slovenské.Ja robím takúto fašírku v celku a ona si mi potom blbo otáča a občas aj poláme.A potom to aj tak krájam na malé kúsky.A vajíčko nie?
ainy
mňamky....ja to pečiem v celku a potom už len nakrájam na plátky :-)
evas13
Tiež takto pečiem fašírky, sú výborné. _)
coldbery
Vyzerajú veľmi chutne , ale premňa je to skôr na obed ako na večeru....:-)))
sjuz
vajíčka nedávam, lebo som sa raz dozvedela, že pri pečení a vysmážaní praskajú... :)
duschko
Fasirky, karbonatky, mam velmi rad. Uz viem co bude na obed, lebo uz davno sme ich nemali. Dakujem za radu. Tento recept ukladam do KK
tatranka
Dnes mám na obed ,ale obaľované s kyslou zasmaženou kapustou.Nabudúce,bude tvoj recept.
remcula
No, dala bych si hned, já nedávám hořčici, jen do čevapčičí, a ta petržel je taky super a dobře vypadá v karbanátku!!
lorain
Fasirkova rolada popraska vtedy, ak ju polievate pocas pecenia. Skuste najprv na pekac dat cca 1,5 dcl vody, do toho ulozte roladu a pocas pecenia nepolievat. Ak by voda vyprchala, dolejte. V tejto moze byt aj vajicko.
Pecie sa pri teplote cca 180 C, trochu dlhsie.



A moze tan byt aj vajicko.
evanaaa
j adávam vajíčko aj do rolády aj do fašírok, nepraskajú mi. Ale pečivo dávam len do fašírok, niekedy ani tam nie.
tinca
@sjuz tak aj ty si sa pridala k rcp vyprážané bez vyprážania,super receptík
enerrgizer
toto by som si dal, ale zajtra budú halušky, potom karfiol....a potom pečené karbonátky :-)
ejmepb
Ja tiež pečiem ako roládu aj s vajíčkom bez horčice, výborné zomlieť s mäsom aj trochu uvareného karfiolu , na podložku si dám strúhanku a roládu v nej obalím, ľahšie sa mi prekladá na plech a neotáčam, pekne sa upečie, výborná teplá, ale aj na studeno.
evanaaa
Ani ja neotáčam, zakryjem ju spočiatku alobalom a potom odokryté dopekám, nepodlievam.
bazulienka
ja fašírky pečiem aj v rúre ako ty ,ale aj ako roládu.Moja mamička roládu zabalila do celofánu,konce celofánu zaviazala a podliala vodou.Fašírka sa nepripáli a je šťavnatá.
zhthn
pridávam do kk vyzerá to výborne :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia