Fašírka

marcelc - fotkamarcelc, 13. februára 2014
Fašírka
Foto: marcelc

Nikdy som nemal rád fašírku čo robili naši doma, postupom času som sa dopracoval k tejto verzii, ktorá je veľmi jedlá...

6-7
porcií
15 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

500 g
500 g
150 g
30 g
3 ks
20 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Predhrejeme rúru na 200˚C.

  2. 2

    V miske zmiešame všetky suroviny, poriadne osolíme a okoreníme. (Namiesto prosciutta môžte použiť udenú prerastanú slaninku, mleté mäso s čo najmenším množstvom tuku). Zo zmesi vytvarujeme dve fašírky a poprášime múkou. (Sušienky fungujú ako strúhanka).

  3. 3

    Dáme do vyhriatej rúry na cca 30 min.

Diskusia k receptu

jujoska
prepac, ale neviem ci by som chcela sladke susienky vo fasirke. Inak fajn recept, robievam podobne
pipnat
myslím, že to sladké sa tam určite stratí:)
pipnat
napísal, že fungujú ako strúhanka a teda na zahustenie:)
jujoska
jeziis, co som to napisala, ze davit namiesto davat... az sa hanbim
:-( @pipnat beriem, ked nemam doma struhanku ani nic podobne a zo zufalstva dam na zahustenie hocico, aj sladke susienky :-) Ak to bol ale zamer, tak mozno nam @marcelc povie, ze to stoji za to vyskusat, clovek sa niekedy az divi ake nezvycajne kombinacie su dobre
smajliqa
Veď takto sa robí fasirka bezne,nie? Teda až na tie sušienky.. Ale keďže sú len na zahustenie, tak to tam rovno dam strúhanku, a mám istotu, že nebudem mať sladké mäso. A akú fasirku robievali u vás doma, keď táto má byť výnimočná? Možno práve vaši robili výnimočnú,a preto ti nechutila...
pipnat
počkáme teda, čo napíše marcel, lebo tiež osobne by som dala radšej strúhanku namiesto keksov, nie?:)
katkat
tato fasirka vyzera vyborne! urcite aj vyborne chuti :)
eviana
@marcelc , a ja by som veru opáčila, vyzerá krásne načančane... a maslové sušienky čo s ňou zrobili by aj mňa zaujímalo... veď prečo stále to rohlíkové puzzle no šak? :))) 5* za invenciu :)
medovnicek
tie sušienky aj mňa zaujali, pre mňa neobvyklá surovina vo fašírke, ale tie tvoje vyzerajú dobre
mamatata2
Mne sa tiež recept páči , budem sa inšpirovať a ukladám do KK.
radulienka
Aj mne sa recept páči, pokiaľ nevyskúšam, nebudem kritizovať, máš to za 5*, vďaka za inováciu...
ajay
Aj v US pouzivaju rozdrvene slane maslove susienky teda "crackers" na fasirky namiesto struhanky alebo peciva v niektorych receptoch.
galababka1
Recept sa mi páči, ja však namiesto strúhanky, alebo rožkov dávam strúhané zemiaky (na l kg mletého mäsa som nastrúhala 4 stredne veľké zemiaky) ostatné prísady: čierne mleté korenie, vajíčko, majorán. Hmotu som spracovala a vytvorené fašírky som najprv obalila v strúhanke potom v rozšľahanom vajci a hneď na panvicu. Fašírky boli dobré,´šťavnaté.
pipnat
s tými slanými sušienkami to je teda nakoniec celkom dobrý nápad, ako prvé ma napadli sušienky sladké, ale takto vlastne dodajú dobrú chuť fašírke:)no, niečo nové, fajn:)
boxik
Fašírka ako má byť a vyzerá skvele. Nepochopil som tie komentáre o sladkých sušienkach , veď aj v našich obchodoch máme slaných prípadne nesladených keksov od výmyslu sveta.
evanaaa
@marcelc , mne sa tieto fašírky páčia a nie je to tak, ako píše niekto - že veď sú to byčajné fašírky, lebo sa líšia už aj tými crecrami aj slaninkou, len ja by som najprv orestovala cibuľku so slaninkou ( tak robím s cibuľkou) a až potom ju primiešala. A ako keksy by som použila napríklad aj TUC- ky.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia