Hľadala som niečo iné ako klasické fašírky. A výsledok bol výborný. Na pohľad krásne, a chuťovo tiež výborné.
príprava
na 200-150 °C
Suroviny
500 g (hovädzie, bravčové,...) |
|
|
|
|
|
|
|
lisovaný |
|
posekaná nadrobno |
|
3 ks |
|
asi 3 lyžice |
|
4 krajce, pre lepkáčov |
|
1+1 dl |
|
nasekana |
|
čerstvé (tymián, bazalka...) |
|
|
|
100 g |
|
Postup
-
1
Mleté mäso ochutíme soľou, mletým ciernym korením, majoránom, prelisovaným cesnakom a posekanou cibuľou. Pridať vopred namočený sojový granulát v horúcej vode - vody podľa oka - aby bol zaliaty, keď rýchlo vsiakne voda, ešte trochu pridať. (Pre lepkáčov sa pridávaju namočené vo vode tie 4 krajce tmavého chleba). Ešte do hmoty pridať vajce, smotanu, nasekanú petržlenovú vňať a spolu premiešať. Môže sa nechať asi 30 minút postáť na chladnejšom mieste - ale nie je to nutnosť.
- 2
Vymastiť zapekaciu misku, (ja som dvojnásobnú dávku dala na vymastený normálny plech), vložiť hmotu, rozotrieť rukou, a vložiť do vyhriatej rúry piecť. Pečieme asi 30 minút normálne na 200°C. Potom mäso vyberieme, posypeme na pásiky nakrájanými farebnými paprikami, nastrúhaným tvrdým syrom (stačí na veľkých slzičkách). Vajcia si rozšľahať vidličkou, pridať trochu smotany, ochutiť ich ešte soľou, bylinkami - všetko podľa svojej chuti. Touto zmesou zaliať papriky zo syrom a mäsom. Nechať ešte asi 20 minút dopiecť na 150°C.
- 3
Hotové vybrať, pokrájať na ľubovoľné plátky, podávať napr. so zemiakmi. Dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu