Pečené mleté mäso

manka1 - fotkamanka1, 6. júna 2011

Hľadala som niečo iné ako klasické fašírky. A výsledok bol výborný. Na pohľad krásne, a chuťovo tiež výborné.

15 minút
príprava
50 minút
na 200-150 °C

Suroviny

500 g (hovädzie, bravčové,...)
 lisovaný
  posekaná nadrobno
3 ks
asi 3 lyžice
4 krajce, pre lepkáčov
1+1 dl
  nasekana
  čerstvé (tymián, bazalka...)
100 g




Postup

  1. 1

    Mleté mäso ochutíme soľou, mletým ciernym korením, majoránom, prelisovaným cesnakom a posekanou cibuľou. Pridať vopred namočený sojový granulát v horúcej vode - vody podľa oka - aby bol zaliaty, keď rýchlo vsiakne voda, ešte trochu pridať. (Pre lepkáčov sa pridávaju namočené vo vode tie 4 krajce tmavého chleba). Ešte do hmoty pridať vajce, smotanu, nasekanú petržlenovú vňať a spolu premiešať. Môže sa nechať asi 30 minút postáť na chladnejšom mieste - ale nie je to nutnosť.

  2. 2

    Vymastiť zapekaciu misku, (ja som dvojnásobnú dávku dala na vymastený normálny plech), vložiť hmotu, rozotrieť rukou, a vložiť do vyhriatej rúry piecť. Pečieme asi 30 minút normálne na 200°C. Potom mäso vyberieme, posypeme na pásiky nakrájanými farebnými paprikami, nastrúhaným tvrdým syrom (stačí na veľkých slzičkách). Vajcia si rozšľahať vidličkou, pridať trochu smotany, ochutiť ich ešte soľou, bylinkami - všetko podľa svojej chuti. Touto zmesou zaliať papriky zo syrom a mäsom. Nechať ešte asi 20 minút dopiecť na 150°C.

  3. 3

    Hotové vybrať, pokrájať na ľubovoľné plátky, podávať napr. so zemiakmi. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia