Sviečková na smotane

pitbul - bez fotkypitbul, 2. mája 2013

V nedelu ma vraj pršat tak snád uvarím

Suroviny

1,5 kg
1 kg
1 ks
3 ks
1 ks
250 ml šľahačka
 podla chuti




Postup

  1. 1

    mäso si umyjeme a nakrajame na plátky.je štavnatejsie.zeleninu očistíme a nakrájame na kolieska.cibulu si nasekame.

  2. 2

    mäso sprudka opražim na panvici.výpek vylejem do hrnca necham si zosklovatiet cibulu.pridam mrkvu a pražim.trošku nám skaramelizuje.pridam ostatnu zeleninu a ešte trošku opražím.vratim mäso a zalejem vodou.pridam vsetky koreniny a sol.

  3. 3

    chystám si to vždy večer,pretože necham v noci odpočívat a na druhy den dokončím.tak sa nejak tie chute prepoja a tá chut je lepšia.

  4. 4

    na druhy den vylovím bobka a korenie,pridam slivlovy lekvar a skaramelizovaný cukor.vyberiem mäso,rozmixujem zeleninu a pridam smotanu a nechám prevriet.poprípade dochutím.vypnem a pridám citron.podavame s domacou knedlou,ktorú samozrejme neviem spravit,ale ved mam doma kuchara.

  5. 5

    jaj skoro by som zabudla.dávame si aj brusnice alebo čučoriedky.uf asi naozaj urobím.

  6. 6

    a ešte som na niečo zabudla.ked robíme mäso v celku tak ho prešpikujeme slaninou.a ked takto ,tak ku zelenine pridame slaninku na malé kocky.aj to s nou rozmixujeme.v tescu maju nenormalnu vonavu len neviem teraz ako sa vola.no a omáčku ochutím aj horčícou.

Diskusia k receptu

bobina
No asi sa pridam a tiez v nedelu podla tvojho receptu uvarim svieckovu dik za napad.
pitbul
dakujem.to nas naučila jedna stara pani v čechách a je to takto perfektne.skus a neolutujes
luss44
ja robím sviečkovú podobne, len bez lekváru a citrónu, ale na koniec ochutím troškou mletého bieleho korenia
letisia
Ja tiež robím podobne, ale lekvár dávam brusnicový alebo čučoriedkový.
pitbul
@letisia asi dam aj ja lebo ved ten slivkovy je mega balenie a ide tam len trosku a potom to tvrdne v chladnicke.dakujem za tip
evanaaa
Ani ja nedávam lekvár ani brusnice, do zátrepky dávam za lyžicu horčice a nedávam ani slaninu - raz som mäso špikovala a - koniec, tá slaninová chuť mi prerážala ( aj prekážala) kazila chuť omáčky. Tiež si niekedy pripravím dopredu mäso do moridla na dva-tri dni. Dobré je , mäso so zeleninou piecť v rúre.
pitbul
ja nedavam nedavam zatrepku,ani stipku muky.zahusti sa mi to zeleninou.a slaniny len kusok,neviem ako sa presne vola,ale krasne vonia.a chut tam len doda.
koka156
mnam..... idem ju hned robiť ešte skočím do obchodu kupiť citrony :) a idem mnam mnam
sovicka46
"na druhy den vylovím bobka a korenie" to ma uplne dostalo :) bingo :D




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia