Špenátový prívarok s fašírkou fotorecept
Foto: cesminaz
Rýchle, jednoduché a chutné jedlo :-)
porcie
Suroviny
Na prívarok: | |
1 l |
|
3 PL |
|
2 poriadne hrste |
|
200 g |
|
80-100 g |
|
podľa chuti |
|
Fašírky: | |
cca 1 kg |
|
2 krajce starší |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
4-5 strúčikov |
|
2 KL |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa potreby |
|
na obalenie |
|
na vysmážanie |
|
Postup
-
1
Potrebujeme 0,8-1 kg mastnejšie hovädzie mäso, zo 2 hrubšie krajce staršieho chleba, ktoré si namočíme do vody. Ďalej 1 veľkú cibuľu a 4-5 strúčikov cesnaku. Napokon všetko v jednej miske zmiešame - mäso, nie celkom do sucha vyžmýkaný chlieb (nech je ešte vláčny), ktorý rozdrobíme, nadrobno pokrajanú cibuľu, nastrúhaný cesnak, vajce, ml. č. papriku, čierne korenie, rascu a soľ. Ja som dala aj trocha štipľavej červenej papriky. Dobre všetko spolu premačkáme. Mäsová zmes sa nelepí, je vláčna a presne dobrá na formovanie fašírok.
-
2
Následne z mäsa vyformujeme fašírky a obalíme ich v strúhanke. Ja som ich zatiaľ dala takto pripravené bokom.
-
3
Na prívarok potrebujeme zo 2 velké hrste špenátu, ktorý si pokrájame.
-
4
V hrnci si z masla a z 3 PL múky urobíme klasicky zápražku, ktorú napokon zalejeme mliekom. Ja som dala 1L mlieka, ale to môžte dať aj od oka, keď budete vidieť ako bude prívarok pri varení hustnúť. Keď sa už jeho požadovaná hustota ustáli, pridáme soľ a varíme za občasného miešania cca 10minut...
-
5
Následne pridáme špenát a spolu s ním povaríme zasa 10 minút. Potom rozštipkáme do prívarku 1 mozzarellu a varíme pár minutiek, kým sa mozzarella nerozpustí. Podľa chuti môžme dochutiť na konci troška citrónom. A prívarok je hotový :-) Čo sa týka mozzarelly, môžte ju kľudne aj vynechať.
-
6
A keď bol prívarok hotový, som vysmažila fašírky celkom klasickým spôsobom :-)
-
7
Podávame s chlebom, alebo nejakým pečivom. Poprípade aj so zemiakmi :-) Dobrú chuť..
varím špenátový prívarok presne ako ty, ešte pridávam mleté čierne korenie, ale bez mozarelly, fašírky robím úplne klasicky ale z bravčového mäska.
@Cesminkaz , náš ich v mojom srdiečku!
Ani jsem nepostřehla, že jsou hvězdičky fuč. O jeden důvod okopávání kotníků méně.
a neviem sa ho dojesť....
@cesminaz , @Mijaita , chutný prívarok, inšpirácia pre mňa na zeleninové jedlá, foto je tiež veľmi lákavé
Mali sme ho k zemiakom a teľacej panenke.
Ďakujem za recept.
Vdaka pekne za odozvu aj s fotkou,som rada že chutilo :-) Pozdravujem.