Špenátový prívarok
Špenátový prívarok

Špenátový prívarok s fašírkou fotorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 26. júna 2017
Špenátový prívarok s fašírkou (fotorecept)
Foto: cesminaz

Rýchle, jednoduché a chutné jedlo :-)

4-5
porcie

Suroviny

Na prívarok:
1 l
3 PL
2 poriadne hrste
200 g
80-100 g
podľa chuti
Fašírky:
cca 1 kg
2 krajce starší
1 ks
1 ks
4-5 strúčikov
2 KL
podľa chuti
podľa chuti
podľa potreby
 na obalenie
 na vysmážanie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Potrebujeme 0,8-1 kg mastnejšie hovädzie mäso, zo 2 hrubšie krajce staršieho chleba, ktoré si namočíme do vody. Ďalej 1 veľkú cibuľu a 4-5 strúčikov cesnaku. Napokon všetko v jednej miske zmiešame - mäso, nie celkom do sucha vyžmýkaný chlieb (nech je ešte vláčny), ktorý rozdrobíme, nadrobno pokrajanú cibuľu, nastrúhaný cesnak, vajce, ml. č. papriku, čierne korenie, rascu a soľ. Ja som dala aj trocha štipľavej červenej papriky. Dobre všetko spolu premačkáme. Mäsová zmes sa nelepí, je vláčna a presne dobrá na formovanie fašírok.

    Špenátový prívarok s fašírkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Následne z mäsa vyformujeme fašírky a obalíme ich v strúhanke. Ja som ich zatiaľ dala takto pripravené bokom.

    Špenátový prívarok s fašírkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na prívarok potrebujeme zo 2 velké hrste špenátu, ktorý si pokrájame.

    Špenátový prívarok s fašírkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    V hrnci si z masla a z 3 PL múky urobíme klasicky zápražku, ktorú napokon zalejeme mliekom. Ja som dala 1L mlieka, ale to môžte dať aj od oka, keď budete vidieť ako bude prívarok pri varení hustnúť. Keď sa už jeho požadovaná hustota ustáli, pridáme soľ a varíme za občasného miešania cca 10minut...

    Špenátový prívarok s fašírkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Následne pridáme špenát a spolu s ním povaríme zasa 10 minút. Potom rozštipkáme do prívarku 1 mozzarellu a varíme pár minutiek, kým sa mozzarella nerozpustí. Podľa chuti môžme dochutiť na konci troška citrónom. A prívarok je hotový :-) Čo sa týka mozzarelly, môžte ju kľudne aj vynechať.

    Špenátový prívarok s fašírkou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    A keď bol prívarok hotový, som vysmažila fašírky celkom klasickým spôsobom :-)

    Špenátový prívarok s fašírkou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Podávame s chlebom, alebo nejakým pečivom. Poprípade aj so zemiakmi :-) Dobrú chuť..

    Špenátový prívarok s fašírkou (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

15 komentárov k receptu
veľmi chutný recept na klasiku 5*
varím špenátový prívarok presne ako ty, ešte pridávam mleté čierne korenie, ale bez mozarelly, fašírky robím úplne klasicky ale z bravčového mäska.
Taková jídla miluju, zvláště špenát je moje parketa. Dobře jsi navařila, milá Cesmínko, kombinaci špenát sýr nedělávám, je čas to změnit. Pokud jde o tvůj sporák: mám zapuštěné kořeny u trouby, bo tam mě to virtuálně táhne nejvíc. Nahoře, na desce, tam je volno, milá děvčata. Zas až taková vtěrka nejsem! haha Díky za přání a opětuji: Krásný den! Díky za fajnový receptík.
Ani jsem nepostřehla, že jsou hvězdičky fuč. O jeden důvod okopávání kotníků méně.
Prívarok je výborný, prvý raz som pridala do špenátového prívarku mozarellu a veľmi nám to chutilo.
Mali sme ho k zemiakom a teľacej panenke.
Ďakujem za recept.



Pridaj komentár k receptu: