Foto: afataga
Robila som podľa tohto receptu: http://www.menudomu.cz/stroganoff/, s malymi obmenami: miesto žampiňónov som použila sušené suchohríby, pridala som chilli papričku, nedala som kyslú uhorku, je Zobraziť celý popisRobila som podľa tohto receptu: http://www.menudomu.cz/stroganoff/, s malymi obmenami: miesto žampiňónov som použila sušené suchohríby, pridala som chilli papričku, nedala som kyslú uhorku, je málo hnusnejších vecí ako teplé pivo a teplá uhorka, aspoň podľa mňa :-)
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
460 g |
|
2 ČL |
|
1 ks |
|
2 hrste |
|
4 PL |
|
1 ks |
|
1 téglik |
|
100 ml (alebo iný) |
|
1 ČL |
|
podľa chuti |
|
1 ČL |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
1/2 ČL |
|
Postup
-
1
Podarilo sa mi kúpiť krásne predné bio hovädzie maso, ležalo mi v chladničke 7 dní
-
2
Pokrájala som ho na plátky hrubé cca 1 cm a tie ešte na kusy asi 1x2 cm, alebo ako sa mi zadarilo, dala som naň drvené korenie a olej, pomiešala a nechala v chladničke od večera do rána, nesoliť !!!
-
3
Ráno som si namočila huby, uvarila som ich 20 min. v troche vody, huby som vybrala na tanier a vývar som si odložila do šálky. Mäso som vybrala z chladničky.
-
4
Do kastróla som dala 1 PL masla a orestovala som na ňom cibuľu, myslím, že netreba dávať foto, ako vyzerá pokrájaná cibuľa :-)
-
5
Na cibuľu som dala huby a chilli, chvíľku som restovala, asi 2 min.
-
6
Pridala som horčicu, pyré, smotanu, papriku, soľ a korenie
-
7
Premiešala som a nechala na pokoji. Na sporák som dala rozpáliť panvicu, olej som nedala, je v mäse, mäso som osolila a prudko opekala každý kúsok asi ako steak
-
8
a druhá strana
-
9
Mäso som si dala na tanier a tak isto som urobila aj druhú várku, lebo sa mi všetko naraz nezmestilo a nechcela som, aby sa začalo dusiť. Ochutnala som omáčku, pridala som druhu PL masla a trocha citr. šťavy
-
10
Do panvice som vrátila všetko mäso a vyliala som tam aj omáčku, nechala som asi 1 min. spolu, aby sa zoznamili
-
11
Medzi tým sa upiekli zemiaky na vymastenom pekáči, iba osolené s trochou rasce
-
12
Na tanieri som ešte ozdobila trochou smotany, pre vňať sa mi nechcelo ísť, lebo pršalo
-
13
A na záver vodka za správami: nedá mi nepochváliť sa novou soľničkou a koreničkou :-)
Pivo síce nemusím, ale ohľadom teplých uhoriek mi hovoríš z duše :)
Ukladám a zrobím podľa Teba, suchohríbov mám ešte trošku nasušených, do takéhoto jedla sa budú tešiť :) Veľmi chválim :)
chutná obmena.
@denyany neuveris kde som to maso kupila-v Kauflande mavaju bio hovadzie predne, zadne aj na gulas, ale taketo predne som videla prvy krat aj ja
@megdesign ta co ma sol sa usmieva a ta s korenim ma vypulene oci :-))) ale vyzradim: solnicka ma 3 dierky a korenicka 2, alebo naopak, uz ako si to clovek zorganizuje
@eviana co mas proti pivu? sak to B vitamin
@tigi a ja ze padnes na zadok z mojich kamosiek :-), prisaham cestne pionierske ze bolo makke, ale musi byt odlezane a na panvici tak 1 max. 2 minuty z kazdej strany, alebo potom ho dusit do bezvedomia,
tiez mas peknych fesakov v kuchyni, to krajanie som odkukala na tom videu, devcica je sikovna
@margaretka28 ver mi, ze by som kvoli tebe bola schopna aj bez chilli uvarit :-)
@alex37 uvar a ochutnaj :-)
@paploska ono sa to maso odlezi samo, nemusis ho pozerat ci sa neodkopalo :-)
Soľničky máš prekrásne, aj @tiginko :-)
@brambora :-))) dakujem, ale zdaleka som nevycerpala vsetky moznosti, tych fotiek mohlo byt ovela viac, napr:
- cibula
- olupana cibula
- cibula prekrojena na polovicu
- pokrajana cibula
- maso pokrajane na platky
- pokrajane platky na mensie kusky
- huby v pohari
- huby v hrnci s vodou
- hubovy vyvar v salke
atd atd atd
@katka78 dakujem, ja ked take maso stretnem, zas si vezmem domov :-), tie zaby tiez moc nepouzivam, lebo sa dost zle plnia, ale strasne sa mi pacili, mali aj ine zvery, ale ja mam rada zaby :-)
@ywett dakujem
@salinka ako bez stavy? co tam teda davas? tu mas link: www.menudomu.cz/stroganoff/,...
dakujem
@havino no sak ako inak? :-) alebo si si len oci neumyla :-) ides ku masu, po lavej ruke mas taku velku chladnicku, kde je take mlete bleee, ze masovy pripravok sa to vola a potom hned zacina maso, tak hladaj hned vedla tej chladnicky, to bio byva v zelenych miskach, ci ako to mam nazvat a dakujem, som zvedava na tie tvoje skrutky :-)
@jujoska dakujem
" target="_blank" class="linkavkomente"> varecha.pravda.sk/recepty/hovadzi-stroganov-fotorecept/91...
varecha.pravda.sk/recepty/hovadzi-stroganov-fotorecept/91...
" target="_blank" class="linkavkomente"> varecha.pravda.sk/recepty/hovadzi-stroganov-fotorecept/91...
Veď tých receptov na Stroganova je ako na guláš:-) Vyskúšam ten tvoj:-)
varecha.pravda.sk/recepty/hovadzie-stroganoff/24500-recep...
varecha.pravda.sk/recepty/hovadzi-stroganov-fotorecept/91...
@salinka mas pravdu, na toto jedlo je asi tolko rcp ako na kapustnicu, ja si netrufam rozhodnut, ktory je ten najpravejsi, ale tento postup sa mi zdal taky jednoduchy a aj je, vyskusaj, ale nie je moj
@elixir dakujem, no nekup tie zaby :-)
newsib.net/index.php?newsid=78826...
www.molohovetc.ru
dovolila som si pridať linky:
varecha.pravda.sk/recepty/stroganov-z-pariza-fotorecept/1...
varecha.pravda.sk/recepty/pravy-rusky-beef-stroganoff/906...
www.labuznik.cz/recept/hovezi-stroganoff-govjadina-po-s...
@salinka a uz si pocula take, ze opakovanie-matka mudrosti? :-))) v pohode, som zvyknuta aj na ine cirkusy :-)
@tigi nevsimaj
@2010 ja som ich zopar pozerala, kym som si vybrala, videla som aj od Benta :-), ale nechcela som davat muku, neviem, ci je v tom povodnom ruskom, dakujem, ale nie je moj, len trochu upraveny podla nasich chutovych poharikov
@eviana len si nezabudni vychladit
@ebi ja viem, ze ty si zabkomilna :-) dakujem
@paploska aj ja :-)
@janger dakujem
preto som dala ten link na jeho recept, tu mi ho vyhľadávač nevyhodil.
vieš? :-)))
ni vieš, mne to jednoducho tu nevyhodilo.
@afataga , šak jedine vychladené, ale uhorky si doň radšej nepridám ... trpkú pachuť v ústach mi zabezpečuje teraz iný zdroj :)
@pusta ani mne to nevyhodilo jednoducho
@eviana aj tebe?
Toto tu mi akosi uniklo. Robievam ale v inej verzii. Tak skúsim Tvoj rcp. A môžem vymeniť olej za masť?:) Aby som niečo nepokazil!!! Ukladám do šuplíčka. A ináč, je to tu celkom zábava. Ešte by som dodal do úvodu "a studená ženská". Pekný deň Ti prajem.
@paploska no to vies, kuzlo osobnosti :-)
@jujoska ukaz irske ovecky, nech si rozsirime svoje obzory :-)
@leomax a @tiginko dakujem za podporu, ale nie kazdemu sa da vysvetlit, ako hovoria nasi ceski bratia: komu neni zhury dano...
@2michal ak tuzis este nieco odkazat narodu pod mojimi rcp, pokojne sa realizuj, kedze sa evidentne nedokazes inak zabavit, ale ja uz nebudem reagovat na tie tvoje splasky, nestojis mi za to, tak sup sup pre lopatku, kyblicek a formicky a mozes sa bavkat :-)
Velmi si ma potesil, vidim, ze si aj tu trochu pyre akosi prezil :-), som rada, ze chutilo a dakujem za foto. Neviem, ake si mal maso, jasne ze naj je zo svickovice, len nie kazdy si ju moze dovolit, tak aspon falosnu skus niekedy. Ak sa ti podari kupit pekne maso vakuovo zabalene, nechaj ho v chladnicke odlezat aj 5 dni, neboj sa, bude fajnovejsie. Kamarat chova byky, tak nastastie uz mam zdroj na hovadzinu, nechava maso dozriet v specialnom boxe, aj mi to vysvetloval, co sa s tym masom deje, ze sa tam uvolnuju nejake enzymy, uz si to vsetko nepamatam. Polezanie v chladnicke je taka domaca nahrada, aj ked to nie je celkom ono, ale lepsie ako dratom do oka :-)
A kolko ma zaujimavych komentarov...
Dakujem, dufam, ze si sa pobavila :-)
Ďakujem za radu,a dám vedieť ako som navaril,až zoženiem kvalitnejšie mesko.
Nemas za co, budem rada, ak sa potom ozves
Dufam, ze bude chutit
Dakujem za prijemnu odozvu, aj ked si neskoro vsimla.
Afi, ďakujem za recept. Aj keď to už je pekných pár rôčkov čo si ho uverejnila, ako vidíš, na atraktivite mu to neubralo.
Som rada, ze vam chutilo a dakujem za peknu odozvu a lakave foto, tusim si smotanu vylepsila kaparami, dobry napad, mas pochvalu :-)