Stroganoff podľa Koko fotorecept

afataga - fotkaafataga, 11. mája 2014
Stroganoff podľa Koko (fotorecept)
Foto: afataga

Robila som podľa tohto receptu: http://www.menudomu.cz/stroganoff/, s malymi obmenami: miesto žampiňónov som použila sušené suchohríby, pridala som chilli papričku, nedala som kyslú uhorku, je Zobraziť celý popisRobila som podľa tohto receptu: http://www.menudomu.cz/stroganoff/, s malymi obmenami: miesto žampiňónov som použila sušené suchohríby, pridala som chilli papričku, nedala som kyslú uhorku, je málo hnusnejších vecí ako teplé pivo a teplá uhorka, aspoň podľa mňa :-)

4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

460 g
2 ČL
1 ks
2 hrste
4 PL
1 ks
1 téglik
100 ml (alebo iný)
1 ČL
podľa chuti
1 ČL
2 PL
1 PL
1/2 ČL




Postup

  1. 1

    Podarilo sa mi kúpiť krásne predné bio hovädzie maso, ležalo mi v chladničke 7 dní

    Stroganoff podľa Koko (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pokrájala som ho na plátky hrubé cca 1 cm a tie ešte na kusy asi 1x2 cm, alebo ako sa mi zadarilo, dala som naň drvené korenie a olej, pomiešala a nechala v chladničke od večera do rána, nesoliť !!!

    Stroganoff podľa Koko (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ráno som si namočila huby, uvarila som ich 20 min. v troche vody, huby som vybrala na tanier a vývar som si odložila do šálky. Mäso som vybrala z chladničky.

    Stroganoff podľa Koko (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do kastróla som dala 1 PL masla a orestovala som na ňom cibuľu, myslím, že netreba dávať foto, ako vyzerá pokrájaná cibuľa :-)

    Stroganoff podľa Koko (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na cibuľu som dala huby a chilli, chvíľku som restovala, asi 2 min.

    Stroganoff podľa Koko (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pridala som horčicu, pyré, smotanu, papriku, soľ a korenie

    Stroganoff podľa Koko (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Premiešala som a nechala na pokoji. Na sporák som dala rozpáliť panvicu, olej som nedala, je v mäse, mäso som osolila a prudko opekala každý kúsok asi ako steak

    Stroganoff podľa Koko (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    a druhá strana

    Stroganoff podľa Koko (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Mäso som si dala na tanier a tak isto som urobila aj druhú várku, lebo sa mi všetko naraz nezmestilo a nechcela som, aby sa začalo dusiť. Ochutnala som omáčku, pridala som druhu PL masla a trocha citr. šťavy

    Stroganoff podľa Koko (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Do panvice som vrátila všetko mäso a vyliala som tam aj omáčku, nechala som asi 1 min. spolu, aby sa zoznamili

    Stroganoff podľa Koko (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Medzi tým sa upiekli zemiaky na vymastenom pekáči, iba osolené s trochou rasce

    Stroganoff podľa Koko (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Na tanieri som ešte ozdobila trochou smotany, pre vňať sa mi nechcelo ísť, lebo pršalo

    Stroganoff podľa Koko (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    A na záver vodka za správami: nedá mi nepochváliť sa novou soľničkou a koreničkou :-)

    Stroganoff podľa Koko (fotorecept) - obrázok 13

Diskusia k receptu

kukulienka71
Afi, konečne niečo aj pre mňa, mäsko so šťavou, hlavne hovädzinku so smotanovo-hubovou omáčkou milujem. Popasovala si sa svojsky, keď ty si taká vyberavá...že žampiňóny:-D a vodka na záver nemala byť bodka???? pekné solničky,@tiginko bude celá bez seba ;-)
denyany
Slintám... najprv ma dostalo to krásne mäso, také som už dávno nevidela, potom aj celé hotové jedlo. To muselo byť perfektné.
eviana
@afataga , no tak teda na toto by som sa dala pozvať hocikedy, navarila si úžasne, prekrásne foto... tlieskam :)
Pivo síce nemusím, ale ohľadom teplých uhoriek mi hovoríš z duše :)
Ukladám a zrobím podľa Teba, suchohríbov mám ešte trošku nasušených, do takéhoto jedla sa budú tešiť :) Veľmi chválim :)
pusta
krásny Stroganoff a perfektná soľnička s koreničkou.
chutná obmena.
1x leomax
tiginko
dobre si sa vynašla, že si nenakrájala mäso na rezančeky, takto sa s nimi lepšie manipuluje a máš záruku, že sa nebudú dusiť. Ak mi odprisaháš, že to bolo mäkké, tak aj ho urobím namiesto zo sviečkovice z predného... a čo k tým žabkám dodať - nuž fajn, aspoň ti ma budú pripomínať :-) Ja mám takéto kamošky

margaretka28
výborne to nielen vyzerá, ale som si istá, že v tvojom podaní aj chutí, veru by som nepohrdla, krásny kúsok maska si mala, k tomu huby, no čo može byť lepšie a aj koreničky nemajú chybu :-)
alex37
hmmm, tak veru ako komentovali dievčatá hore vyššie, krásna práca, ale na to som si už u teba zvykla :-) chuť musí byť tiež supeer :-)
kukulienka71
čím je mäso odležanejšie, tým potrebuje menej času k tepelnej úprave, hádam ten čas Afi napísala správne...a ešte bolo aj v oleji naložené celú noc:-)
1x leomax
paploska
aj mňa zaujali tie kocky :-) určite vyskúšam s odležaním (u mňa je však vždy časový problém :-) ) no a žabky afi sú fakt funny :-)
afataga
dakujem za pozitivne ohlasy k receptu
@denyany neuveris kde som to maso kupila-v Kauflande mavaju bio hovadzie predne, zadne aj na gulas, ale taketo predne som videla prvy krat aj ja
@megdesign ta co ma sol sa usmieva a ta s korenim ma vypulene oci :-))) ale vyzradim: solnicka ma 3 dierky a korenicka 2, alebo naopak, uz ako si to clovek zorganizuje
@eviana co mas proti pivu? sak to B vitamin
@tigi a ja ze padnes na zadok z mojich kamosiek :-), prisaham cestne pionierske ze bolo makke, ale musi byt odlezane a na panvici tak 1 max. 2 minuty z kazdej strany, alebo potom ho dusit do bezvedomia,
tiez mas peknych fesakov v kuchyni, to krajanie som odkukala na tom videu, devcica je sikovna
@margaretka28 ver mi, ze by som kvoli tebe bola schopna aj bez chilli uvarit :-)
@alex37 uvar a ochutnaj :-)
@paploska ono sa to maso odlezi samo, nemusis ho pozerat ci sa neodkopalo :-)
brambora
no tolko bodov a pri kazdom foto!? :D ucime sa rychlo :) ale nie... recept krasny, fotka krasna. na prvy moment som si myslela, ze zase nejaky komercny recept lebo oni zvyknu mat take "zvlastne" sfarbene foto.
katka78
Veru, to mäso je fakt krásne, keby som ho stretla, beriem ho tiež so sebou domov :-) Jedlo parádne, dala by som si aj hneď teraz, hoci vôbec nie som hladná. No a koreničky, sú krásne! :-) Už som aj ja pokukovala po rôznych keramických, ale vždy sú na nich také veľké diery, že by som mala všetko presolené, keby som ich používala. To ma vždy odradí, tak používam naďalej svoje staré :-)
salinka
Stroganova robím bez šťavy, ale tvojím by som sa tiež veľmi rada ponúkla:-) A tento Stroganoff Koko je podľa kokokoho?
Soľničky máš prekrásne, aj @tiginko :-)
havino
ale čo už ten Žilinský Kaufland máte iný, ako v Martine ? , zas aby som tam nabehla, ako na špargľu podľa tvojho receptu? ja Ti tiež verím, že mäso bude krehké, bo ja nerada žuvacie, omáčka sa mi veľmi páči, ked nebudem mať odvahu na hovädzinu, ja aj z panenky urobím, nevarila som takéto ešte, horčica, smotana. vodka, bodka, koreničky nemajú chybu. zajtra vám ja odfotím, aké mám ja, ked ich moja polovička doniesol, sa ho pýtam a čo ideš s tými šrobmi robiť?
1x leomax
afataga
@kukulienka71 ano, malo byt vodka, to je parodia na bodku
@brambora :-))) dakujem, ale zdaleka som nevycerpala vsetky moznosti, tych fotiek mohlo byt ovela viac, napr:
- cibula
- olupana cibula
- cibula prekrojena na polovicu
- pokrajana cibula
- maso pokrajane na platky
- pokrajane platky na mensie kusky
- huby v pohari
- huby v hrnci s vodou
- hubovy vyvar v salke
atd atd atd
@katka78 dakujem, ja ked take maso stretnem, zas si vezmem domov :-), tie zaby tiez moc nepouzivam, lebo sa dost zle plnia, ale strasne sa mi pacili, mali aj ine zvery, ale ja mam rada zaby :-)
@ywett dakujem
@salinka ako bez stavy? co tam teda davas? tu mas link:  www.menudomu.cz/stroganoff/,...
dakujem
@havino no sak ako inak? :-) alebo si si len oci neumyla :-) ides ku masu, po lavej ruke mas taku velku chladnicku, kde je take mlete bleee, ze masovy pripravok sa to vola a potom hned zacina maso, tak hladaj hned vedla tej chladnicky, to bio byva v zelenych miskach, ci ako to mam nazvat a dakujem, som zvedava na tie tvoje skrutky :-)
@jujoska dakujem
kukulienka71
Afi, až teraz som si pozrela link, tá Koko to ale robila inak. Ty si síce poznamenala, že si niečo pozmenila, ale mohla si tomu kľudne dať názov Stroganoff podľa Afi, lebo podľa Koko to nie je ;-) Dík za dobrý tip, tá stránka sa mi páči :-)
1x leomax
afataga
@kukulienka71 mas 100%-nu pravdu, Koko to robila uuuplne inak - na maslo dala najskor huby a potom cibulu, ci to nebude tym, ze tie huby mala surove a ja uvarene
@salinka mas pravdu, na toto jedlo je asi tolko rcp ako na kapustnicu, ja si netrufam rozhodnut, ktory je ten najpravejsi, ale tento postup sa mi zdal taky jednoduchy a aj je, vyskusaj, ale nie je moj
@elixir dakujem, no nekup tie zaby :-)
pusta
@salinka , áno, je to tak. pamätala som si ho, ale vyhľadávač mi ho tu na vareche nevyhodil, tak som hľadala na stránke Labužník.cz a tam som ho našla, tam je to tiež recept od @2010 pod jeho nickom. :-)
2010
@afagata , mas uplne pravdu tych variacii je ako gulasov a tvoj recept je velmi pekny , ja som sa len zo srandy hrabal ako to vsetko zacalo :-)
eviana
@afataga , by sa mi tuším to pivo zišlo, nech mám aspoň "rozumný" argument prečo vidím dvojmo, či dokonca trojmo :)
používateľ nemá avatar
ebi
ebi
Paradny popis.sikulenka si.ale aj tak su tie zaby naj(ja ich totiz milujem).
1x leomax
afataga
@salinak to su asi tie veci medzi nebom a zemou :-)
@2010 ja som ich zopar pozerala, kym som si vybrala, videla som aj od Benta :-), ale nechcela som davat muku, neviem, ci je v tom povodnom ruskom, dakujem, ale nie je moj, len trochu upraveny podla nasich chutovych poharikov
@eviana len si nezabudni vychladit
@ebi ja viem, ze ty si zabkomilna :-) dakujem
@paploska aj ja :-)
@janger dakujem
1x leomax
pusta
@afataga , však Bento je @2010 :-)
preto som dala ten link na jeho recept, tu mi ho vyhľadávač nevyhodil.
eviana
@jujoska , to bude asi pokrivenou optikou a viem, čo hovorím - veď vieš... bo ten kto pochopil je tým pádom vlastne nechápavý a naopak, ten, kto ešte nepochopil je chápajúci :)
@afataga , šak jedine vychladené, ale uhorky si doň radšej nepridám ... trpkú pachuť v ústach mi zabezpečuje teraz iný zdroj :)
kukulienka71
@afataga , no, okrem iného aj tie huby boli inak robené, keďže mala Koko čerstvé pečiarky :-) mne osobne by chutila viac tvoja verzia, ako pravý(hádam) recept od @2010 , kedže u teba sú tam tie huby. Dnes som si objednala sviečkovicu, na víkend zaradím do jedálnička ;-)
1x leomax
limetka6
AFAGATA - pani, ktorá má potrebu väčne vyrývať a kritizovať recepty menej skúsených na tejto stránke.. Svojimi nevhodnými a detinskými komentármi dokáže odradiť kohokoľvek od chuti k vareniu alebo zdieľaniu svojich receptov na tejto stránke.. Jej recepty si nikdy neuvarím len kvôli jej chovaniu.. ak ste takáto aj v súkromnom živote, úprimne ľutujem ľudí okolo vás :)
limetka6
pane bože :D ja by som sa veľmi rada stretla s touto pani či by aj naživo bola takáto hustá... a čo páči sa mi "ä", môžem ho použiť kde len ja chcem, kým nepíšem diktát :D myslím, že každý ma pochopil, ale jasné treba sa chytať všetkého, len aby sme mohli ďalej kritizovať a nevstúpiť si do svedomia :P
limetka6
očividne si takto vybíjate komplexy nejaké :) že musíte ustavične kritizovať recepty menej skúsených inak to nevidím.. niekto vie variť a miesto toho aby povzbudil v tomto smere, niekoho kto s tým len začína sa mu bude od začiatku vysmievať a kritizovať ho.. fakt profesionálne
1x safran
safran
Koko by sa čudovala, možno by svoj recept ani nespoznala...
yogicek
Milá @afataga
Toto tu mi akosi uniklo. Robievam ale v inej verzii. Tak skúsim Tvoj rcp. A môžem vymeniť olej za masť?:) Aby som niečo nepokazil!!! Ukladám do šuplíčka. A ináč, je to tu celkom zábava. Ešte by som dodal do úvodu "a studená ženská". Pekný deň Ti prajem.
afataga
@yogicek som rada, ze sa ti rcp paci, ale nie je moj, len som ho trochu pozmenila, myslis mast na marinovanie? to by si ju musel roztopit, ja tiez casto varim na masti, ale na marinovanie som veru este neskusala, ty to tak robievas? jaj no a ved sranda musi byt, niekedy sa zide veru vesela partia, ani sa mi nechce im kazit zabavku :-) nech sa deti bavkaju, nebudem im brat kyblicek ani lopatku :-)
yogicek
Musím ich najprv spočítať koľko ich tu je, aby som vedel dať do názvu, koľkáty v poradí bude.:) Ako to že nie je Tvoj. Tu na Vareche už je Tvoj.
1x leomax
eviana
@afataga , súhlasím s Tvojimi komentármi, napísala si to aj za mňa, za iných to povedať nedokážem, ale schválne, nedáme výzvu nech sa ozvú?
alex37
heej baby, odskočím si na chvíľu a aká žúrka tuto ;-) nechápem skoro nič, asi mi niekto stojí na vedení, xi, xi :-)
eviana
@alex37 , nevadí, že nechápeš, ja tiež nie, ale veď o to ide... a žúrka sa vraj chystá na piatok, som dnes počula v éteri, neboj, dobehneme :)
paploska
fíha, 72 komentárov to teda nemá každý :-)))))) recept. na tej koko bude niečo výnimočné....
alex37
@eviana , máš pravdu, nemusím všetko chápať, ale nepochybujem, že dobehneme v piatok dovolenka som k dispozícii ;-)
kakao
@afataga : A ja si prosím vysvetliť ten trápny bod 13: „A na záver vodka za správami: nedá mi nepochváliť sa novou soľničkou a koreničkou :-)“, konkrétne tú vodku.
1x kakao
rea1
@afataga - no afi, to mi ako mohlo ujsť, takáto kvalitná diskuse? haf, haf a už se to trhá, už se to kouše, už se to mele. máš to neľahké, dievča moje ale recepis stojí za to, ten sa mi popačuje, hoci - robiť ho nebudem, ja mám na stroganoff vyskúšaný trochu iný. a aby si si nemyslela, ja mám tiež krásnu soľničku a koreničku - dve čiernobiele mačičky, ktoré sa dajú priložiť k sebe a vtedy sa objímajú. tiež ich nepoužívam. :-))) počuj, to sú tu fakt ľudia, ako napríklad kakao, ktorí ešte nepočuli "řčení" vodka za správami? pozn. autora pre rypákov: Řčení hovorím preto, že to neviem povedať po slovensky. čo sa to tu deje, čo sa to tu deje? čau. :-))) j.
afataga
@rea1 no sa mna nepytaj :-), ved sranda musi byt, mozno si si vsimla, ze na zopar milych ludi nereagujem, ved naco aj? ved oni za to nemozu, ze sa nevedia inak radovat a zabavat, je to skor na polutovanie, skoda mrhat casom. Ale ten tvoj recepis by ma zaujimal, posli do mailu, ak sa mi popaci, vyskusam a podam hlasenie :-)
jujoska
joj a to este kakavko nevidel moje krasne 2 irske ovecky so zelenymi vysokymi capicami! Sice odlozene do nejakej vtipnej tomboly, ale su!
afataga
@rea1 este som zabudla-macicky nepoznam, ale videla som uz take delfiny v uprimnom objati :-)
@jujoska ukaz irske ovecky, nech si rozsirime svoje obzory :-)
rea1
@afataga , rozkaz, šéfe, pošlem. len čo si na to doma spomeniem a vyhrabem recepis. rozhodne sa ti popáči, uhorky môžeš vynechať. mne nevadia. :-))
leomax
@2michal , z úcty k autorke tohoto receptu, nie som ochotný viac s tebou debatovať a klesnúť do takého bahna, v ktorom teraz grúliš tie tvoje "duchaplné" rozumy. Keď zajtra vytriezvieš, prajem ti príjemné čítanie tvojich dnešných komentárov.
redakcia
Niektoré komentáre k tomuto receptu boli pre urážlivosť vymazané. Prosíme všetkých zúčastnených tejto diskusie o dostatok tolerancie a slušnosti. Ďakujeme. Redakcia
1x hanak
afataga
fiha, clovek chvilu neda pozor a zrazu ako veselo :-)
@leomax a @tiginko dakujem za podporu, ale nie kazdemu sa da vysvetlit, ako hovoria nasi ceski bratia: komu neni zhury dano...
@2michal ak tuzis este nieco odkazat narodu pod mojimi rcp, pokojne sa realizuj, kedze sa evidentne nedokazes inak zabavit, ale ja uz nebudem reagovat na tie tvoje splasky, nestojis mi za to, tak sup sup pre lopatku, kyblicek a formicky a mozes sa bavkat :-)
havino
@afataga , včera som listovala v KK, nevedela čo už variť a pozabudla som na stroganov, ako taký a tento tvoj som mala uložený, kedže sušených húb je stále dosť, recept je bez vína , čo u nás nemusia, bolo rozhodnuté. Pochutili sme si, dostatok omáčky, čo u nás musí byť, zahustené prirodzene paradajkovým pyre, horčicou, smotanou.



56859_1675025533 - profilový obrázok
dr
dr
@afataga , toto vyskúšam určite, ešte som nerobila. Pekne naaranžované jedlo.
bembo
No,kopec ľudí tu rieši kadejaké spory,ja som zatiaľ navaril podľa tohoto receptu.mesko nebolo zrejme z junca,ale zo staršieho bujaka kúpeného v Kauflande.no tá omáčka nemala chybu.dúfam,že najbližšie zoženiem mladšie mesko.skrátka mal som dnes super obed.


afataga
@Bembo (28.1.2018 16:03)

Velmi si ma potesil, vidim, ze si aj tu trochu pyre akosi prezil :-), som rada, ze chutilo a dakujem za foto. Neviem, ake si mal maso, jasne ze naj je zo svickovice, len nie kazdy si ju moze dovolit, tak aspon falosnu skus niekedy. Ak sa ti podari kupit pekne maso vakuovo zabalene, nechaj ho v chladnicke odlezat aj 5 dni, neboj sa, bude fajnovejsie. Kamarat chova byky, tak nastastie uz mam zdroj na hovadzinu, nechava maso dozriet v specialnom boxe, aj mi to vysvetloval, co sa s tym masom deje, ze sa tam uvolnuju nejake enzymy, uz si to vsetko nepamatam. Polezanie v chladnicke je taka domaca nahrada, aj ked to nie je celkom ono, ale lepsie ako dratom do oka :-)
1x bembo
frezia
Neviem, ako mi mohol taky pekny recept uniknut. Stroganoff som uz roky nevarila, ale teraz to napravim.
A kolko ma zaujimavych komentarov...
bembo
@Afataga (29.1.2018 10:29)

Ďakujem za radu,a dám vedieť ako som navaril,až zoženiem kvalitnejšie mesko.
dogagador
Neviem, ako dlho tu je tento recept. Stroganoff som nikdy nerobila, lebo som nenasla nic lakave na nom. Teraz ma zaujalo uz foto, takze ide sa na to!
klukmen
Vyskúšal som ,dal som jahňacie stehno...iba že málo bolo ,o týžden bude repete




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia