Foto: egreska
..tak ako ho máme radi my..
Postup
-
1
Na lyžici oleja si orestujeme nadrobno nasekanu cibulu.
-
2
Pridame cesnak,papriku,rascu aj mletu papriku,chilli a premiešame.Chvilku orestujeme.
-
3
Pridame mäso a nechame zatiahnut.Orestujeme do hneda.
-
4
Kocku bujonu si rozmiešame v 2 dcl vriacej vody a zalejeme mäso.Pridame paradajky z konzervy a premiešame.Posolíme,okoreníme,pridame štipku cukru a kečup.Prikryjeme a nechame dusit asi 30 minut pomaly.
-
5
Ak vam voda vyvrela a zostalo to moc suche, tak to trošku možete podliat.Pridame scedene fazulky.Nechame ešte asi 10 minut varit.Na zaver dochutíme ak treba.
-
6
Vhodíme kocku čokolady a premiešame.
-
7
Pridame majoranku a petrž.vnat.
-
8
A podávame..my robievame k tomu bielu ryžu a naan chlieb :-)) A nepytajte sa prečo...lebo nám to tak chutí ...tentoraz som vyskušala naan od osoby najpovolanejšej na Vareche,od Mišky-výborný.Na tanieri dozdobíme kyslou smotanou.
Ja robim chilli dost casto,ale v mojom je ovela viacej fazuliek (cervena ,cierna a vegetarianska)aj viacej rajcin;bez smotany.
Maso obcas obmenim , namiesto hovadzieho pouzijem mlete prsia z morky.Na tanieri,horuce, posypem postruhanym syrom.Priloha, vzdy iba cerstvy chlieb.