Chilli con carne fotorecept

egreska - fotkaegreska, 11. augusta 2010
Chilli con carne  (fotorecept)
Foto: egreska

..tak ako ho máme radi my..

Suroviny

1 PL
1 velka
1 ks
3
podla chuti
1 čl
1 čl
500 g
1 kocka
400 g
1 kocočka
2 PL
400 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na lyžici oleja si orestujeme nadrobno nasekanu cibulu.

    Chilli con carne  (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridame cesnak,papriku,rascu aj mletu papriku,chilli a premiešame.Chvilku orestujeme.

    Chilli con carne  (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridame mäso a nechame zatiahnut.Orestujeme do hneda.

    Chilli con carne  (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Kocku bujonu si rozmiešame v 2 dcl vriacej vody a zalejeme mäso.Pridame paradajky z konzervy a premiešame.Posolíme,okoreníme,pridame štipku cukru a kečup.Prikryjeme a nechame dusit asi 30 minut pomaly.

    Chilli con carne  (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ak vam voda vyvrela a zostalo to moc suche, tak to trošku možete podliat.Pridame scedene fazulky.Nechame ešte asi 10 minut varit.Na zaver dochutíme ak treba.

    Chilli con carne  (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Vhodíme kocku čokolady a premiešame.

    Chilli con carne  (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pridame majoranku a petrž.vnat.

    Chilli con carne  (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    A podávame..my robievame k tomu bielu ryžu a naan chlieb :-)) A nepytajte sa prečo...lebo nám to tak chutí ...tentoraz som vyskušala naan od osoby najpovolanejšej na Vareche,od Mišky-výborný.Na tanieri dozdobíme kyslou smotanou.

    Chilli con carne  (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

15 komentárov k receptu
@egreska ,receptov na chilli je strasne vela,tvoj je vyborny!
Ja robim chilli dost casto,ale v mojom je ovela viacej fazuliek (cervena ,cierna a vegetarianska)aj viacej rajcin;bez smotany.
Maso obcas obmenim , namiesto hovadzieho pouzijem mlete prsia z morky.Na tanieri,horuce, posypem postruhanym syrom.Priloha, vzdy iba cerstvy chlieb.
ja tiež dávam veľa fazule, lebo ju máme radi, väčšinou tú červenú, veľkú. A mäso, raz mleté a aj krájané na kocky, dobré je to len s klobásou na kolečká, proste, dá sa robiť všelijako a musí byť trochu pikantné.
Čokoláda? Zaujímavé. Robím skoro rovnako ako ty a čokoláda je pre mňa novinka. Tak vyskúšam a už sa teším. S kúskom čerstvého chlebíka.......
Čokoládu milujem, ale keď som ju vyskúšala pridať do tohto jedla, nechutilo mi. My ho robievame veľmi štipľavé, s veľkým množstvom fazule a ako príloha ryža.
mňam,mňam, a riadne štipľavé :) - dobrý recept, podobne robievam aj ja. My máme radi s kukuričnými plackami, a tiež s kyslou smotanou a cibuľou...
dakujem za komentare..tej čokolady sa nebojte ale musí byt naozaj kvalitna a len mala kocočka-viac nie ! podla mna sa tam dava na to aby zvyraznila všetky ostatne chute ale čokoladu samotnu tam citit nie je...som zvedava ,čo na to poviete..:-))
Ja pridavam namiesto cokolady med tak som to dakde vycital. Podla mna to tam treba dat nieco sladke je to klasicka finta :)

Pridaj komentár k receptu: