Tak som horlivo varila, že som zabudla fotiť postup, zbadala som sa až keď bolo mäso v kuchte. No čo už bude bez, veď Zobraziť celý popisTak som horlivo varila, že som zabudla fotiť postup, zbadala som sa až keď bolo mäso v kuchte. No čo už bude bez, veď tento recept žiadnu špeciálnu prípravu nevyžaduje.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 750 g, močing (glejove) |
|
| 600 g |
|
| 3 ks,väčšia |
|
| 3-4 strúčiky |
|
| 1/3 z ks |
|
| 5-6 ks |
|
| kúsok |
|
| 1 ks |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 2 PL |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| dľa chuti |
|
Postup
-
1
Najprv si pokrájame mäso na kocky, očistíme cibuľu, cesnak a zázvor. Na oleji opražíme cibuľu do sklovita aj zázvor nakrájaný na kocky. Pridáme mäso, ktoré necháme zatiahnuť. Potom pridáme koreniny mletú papriku, rascu a chilli papričku nakrájanú na kocky. Osolíme, podlejeme asi dvomi pohármi vody a udusíme takmer do mäkka. Ja som varila v kuchte 40´.
- 2
Medzitým ako sa mäso varí si očistíme zemiaky, pokrájame na väčšie kocky, papriky na pásiky a rajčinky na polovice. Pretlačíme si cesnak. Keď je mäso mäkké toto všetko k nemu pridáme, prilejeme ešte vodu, ak je treba dosolíme a varíme spolu ešte 10-12 minút.
- 3
Nakoniec pridáme cca 2 PL kečupu, rozmrvený majorán podľa chuti a bohate nasekanej petržlenovej a zelerovej vňaťky. Ja som nezahusťovala, nebolo treba, ale ak by bolo treba tak zahustíme jedným porajbaným zemiakom.
- 4
No a môžeme servírovať, najlepšie s chrumkavým chlebom, alebo s bagetkou.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









kesd som bol maly otec varieval fazulovy eitopf s udenym mäsom ,fazula mi rastla v ustach a stejne som musel odvtedy eintopf je tabu.