Foto: dorisa
Tento recept mám už veľmi dlho, robievam ho, keď dostanem pekné hovädzie maso. Teraz som musela mäsko dlhšie dusiť, nakoľko som mala Zobraziť celý popisTento recept mám už veľmi dlho, robievam ho, keď dostanem pekné hovädzie maso. Teraz som musela mäsko dlhšie dusiť, nakoľko som mala iný druh hovädzieho masa. Jedávame ho s cestovinami. Veľmi nám chutí.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
600 g |
|
200 g, nakrájané |
|
4 ks |
|
2 PL (olej) |
|
1 ks |
|
3 KL |
|
1 kocka |
|
2 ks |
|
2 PL, na zahustenie |
|
štipka |
|
podľa potreby |
|
|
Postup
-
1
Odblaníme si mäso, umyjeme a nakájame na rezančeky, alebo kocky. Na tuku rýchlo osmahneme, osolíme(nie veľa) a okoreníme.
-
2
Nakrájame si cibule, uhorky a pripravíme si šampiňony.
-
3
Mäso vyberieme na tanier a do panvice pridáme na kocočky nakrájanú cibuľu a šampiňony.
-
4
Zaprášime múkou, podlejeme vývarom, alebo masoxom, pridáme štipku cukru, necháme prejsť varom.
-
5
Do panvice vrátime mäso, pridáme nakrájané nakladané uhorky a dusíme.
-
6
Nakoniec pridáme horčicu a kyslú smotanu, necháme povariť, ochutnáme a ak treba dosolíme.
-
7
K tomuto jedlu sa hodia cestoviny, ja som zvolila špirály. Dobrú chuť.
varecha.pravda.sk/recepty/hovadzie-stroganoff/24500-recep...