
Zbojnícke pirohy s kyslou smotanou
Očistené uvarené zemiaky zomelieme, pridáme soľ, múku a vajce a vypracujeme cesto. Kyslú kapustu...

Upečúchy
Rýchla večera, prinajhoršom aj obed, keď Vám zostane pečené mäso a zelenina a už sa...

Makovo-čučoriedkové rezy so želé piškótami
Do zákuska som vyskúšala použiť želé piškóty v mliečnej čokoláde....

Pečené bravčové, aneb Ako sme na intráku uvarili
V chladničke bravčové steaky a v bruchu hlad, tak sme so spolubývajúcou spojili sily a suroviny...

Baklažán na parmský spôsob
Keďže nám udrela zima, ponúkam inšpiráciu na toto veľmi chutné a kalorické jedlo avšak vhodné aj...

Koláč z rebarbory (Rhubarb pie)
Rebarboru zaradujeme medzi zeleninu, ktoru konzumujeme ako ovocie. Dlhe roky som nevenovala tejto zaujimavej rastline plnej...

Dančí roládka
Nevařím vždy divočinu, protože během roku není tolik vidět a tak jsem si řekla, že...

Tvarohový mriežkový koláč s višňami
Výborný osviežujúci koláč s tvarohom určite poteší chuťou.

Pečeň z husokačky konfitovaná na cesnaku
Keď nám túto dobrotu mama robievala, vždy sme sa o ňu v rodine o piatich členoch...

Medová Marlenka
Koláč je jednoduchý na prípravu (krásne sa podaril hneď na prvýkrát!), veľmi chutný a máte ho...

Veterníky z celozrnej špaldovej múky
Pracovný postup je vlastne ten istý ako pri tradičných veterníkoch z pšeničnej múky.

Nepečená, ale zábavná torta Mikado
Prinášam rakúsky recept na nepečenú smotanovú tortu s banánovou chuťou. Navyše pred degustáciou ponúka možnosť zahrať...

Divoké chilli
Pikantné chilli zo srnčieho stehna nám pripravila poľovníčka Martina Hustinová.

Pikantné rybacie fašírky
Nikdy som predtým rybacie fašírky nerobila. Skúsila som a boli dobré. Na ich prípravu som...

Zapekaný baklažán na taliansky spôsob
Umyté baklažány nakrájame na plátky hrubé asi dva centimetre. Z oboch strán ich osolíme, pár...

Domáce klobásky
Overený recept na výrobu domácich klobás, vďaka ktorému sa klobásky podaria aj tomu, kto ich...

Jednoduchý paprikáš
15 minútové jedlo – keď už z hola neviete čo uvariť.

Chlieb z múky ražnej, celozrnnej špaldovej a z múky semolina durum
Chcela som upiecť drsnejší, hutný, ale chutný chlieb, preto som skombinovala múku chlebovú ražnú...

Pikantné bravčové mäso na čiernom korení
Skúsení amaterkuchári tento môj príspevok nemusia ani otvárať. Pridávam to sem pre mladých, začínajúcich domácich kuchárov a...

Zelerovo-jablkový šalát s karamelizovanými korenenými orechmi
Svieži, lahodný šalátik s chrumkavými voňavými orechmi....

Baba z tekvice alebo z cukiny
Tekvicu nastruham na jemno. Salamu pokrajam na pasiky syr nastruhame. v mise zmiešam všetky suroviny, cesto...

Tikka masala (od Mariky)
Toto jedlo som prvý raz jedla na oslave narodenín a odvtedy ho proste milujem:) Nádherne vonia, ...

Tatarák z ovčieho syra s rukolovou špongiou
Tatarák z ovčieho syra: Syr nakrájame na drobné kocky, pridáme nasekaný kôpor, osolíme, okoreníme...

Kurací vykostený stehenný rezeň v pivnom testíčku
Tento recept je moj najoblúbenejší z kuraciny.

Jahodová zmrzlina
Do mixéru dáme jahody, zasypeme je cukrom, smotanu a mixujeme. Po chvíli mixovania priliejeme mlieko...