Tikka masala (od Mariky)

akzuzka - bez fotkyakzuzka, 17. augusta 2010

Toto jedlo som prvý raz jedla na oslave narodenín a odvtedy ho proste milujem:) Nádherne vonia, božsky chutí a aj na pohľad je úžasné Zobraziť celý popisToto jedlo som prvý raz jedla na oslave narodenín a odvtedy ho proste milujem:) Nádherne vonia, božsky chutí a aj na pohľad je úžasné - neváham ho pripraviť na každú oslavu, stretnutie alebo slávnosť.

Suroviny

4 ks
1 strúčik
kúsok
0,5 ks
1 PL
trochu
štipka
0,5 ks
1 ks
1 ČL
250 ml
podľa potreby




Postup

  1. 1

    kuracie prsia si nakrájame na malé kocky a jednu hodinu marinujeme v marináde.

  2. 2

    príprava marinády: prelisujeme strúčik cesnaku, pridáme kúsok nastrúhaného čerstvého zázvoru (množstvo si určíte sami - podľa chuti - zázvor je dosť voňavý), šťavu z polovice limetky (vďaka nej mäsko zostane krásne biele), polievkovú lyžicu rastlinného oleja, dochutíme soľou a čiernym mletým korením.

  3. 3

    mäsko sa nám marinuje a tak si môžeme pripraviť omáčku: na oleji speníme na drobno posekanú bielu cibuľu, pridáme červenú papriku nakrájanú na maličké kocočky, čili, kurkumu, kokosové mlieko a šľahačku a 5 minút varíme.

  4. 4

    opečieme si namarinované mäsko na troške oleja, pridáme do omáčky a ešte 5 minút varíme

  5. 5

    podávame s arabským chlebom natrhaným na kúsky (niekto má rád aj ryžu)

Diskusia k receptu

2010
Nic proti receptu je 100% vyborny,
toto len ako perlicka.
Pozeral som program o povode tohto velmi popularneho jedla a vela si mysli ze povod je v Skotsku nie v Indii a prave jeden z najlepsich anglickych kucharov Heston Blumenthal ( 3 Michellin hviezdicky) sa vybral do Indiie hladat povod s tym ze uvari najlepsiu Tika Masala na svete...
tu je jeho extremne komplikovany recept.

 www.dominicsayers.com/documents/ChickenTikkaMasala.pdf...

22janka22
mám podobný recept len tam nie je marináda ale curry a kokosové mlieko. Príloha ryza a kukuricka... Inak detto
akzuzka
hmmmm tak to skúsim aj tak s curry:) určite to bude mňamka
gman
rozhodne mi v tomto recepte chyba vela cibule, paradajky a hlavne jogurt, v ktorom sa maso marinuje




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia