Toto jedlo som prvý raz jedla na oslave narodenín a odvtedy ho proste milujem:) Nádherne vonia, božsky chutí a aj na pohľad je úžasné Zobraziť celý popisToto jedlo som prvý raz jedla na oslave narodenín a odvtedy ho proste milujem:) Nádherne vonia, božsky chutí a aj na pohľad je úžasné - neváham ho pripraviť na každú oslavu, stretnutie alebo slávnosť.
Postup
-
1
kuracie prsia si nakrájame na malé kocky a jednu hodinu marinujeme v marináde.
- 2
príprava marinády: prelisujeme strúčik cesnaku, pridáme kúsok nastrúhaného čerstvého zázvoru (množstvo si určíte sami - podľa chuti - zázvor je dosť voňavý), šťavu z polovice limetky (vďaka nej mäsko zostane krásne biele), polievkovú lyžicu rastlinného oleja, dochutíme soľou a čiernym mletým korením.
- 3
mäsko sa nám marinuje a tak si môžeme pripraviť omáčku: na oleji speníme na drobno posekanú bielu cibuľu, pridáme červenú papriku nakrájanú na maličké kocočky, čili, kurkumu, kokosové mlieko a šľahačku a 5 minút varíme.
- 4
opečieme si namarinované mäsko na troške oleja, pridáme do omáčky a ešte 5 minút varíme
- 5
podávame s arabským chlebom natrhaným na kúsky (niekto má rád aj ryžu)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
toto len ako perlicka.
Pozeral som program o povode tohto velmi popularneho jedla a vela si mysli ze povod je v Skotsku nie v Indii a prave jeden z najlepsich anglickych kucharov Heston Blumenthal ( 3 Michellin hviezdicky) sa vybral do Indiie hladat povod s tym ze uvari najlepsiu Tika Masala na svete...
tu je jeho extremne komplikovany recept.
www.dominicsayers.com/documents/ChickenTikkaMasala.pdf...