Pikantné rybacie fašírky fotorecept

pusta - fotkapusta, 16. februára 2012
Pikantné rybacie fašírky (fotorecept)
Foto: pusta

Nikdy som predtým rybacie fašírky nerobila. Skúsila som a boli dobré. Na ich prípravu som použila mrazenú modrú tresku, ktorú som rozmixovala, ochutila som ju mletým čierny korením, soľou, cesnakom, štipľavou sušenou paprikou, petržlenovou vňaťou a citronovou šťavou. Zmes som zahustila múkou a strúhankou. Upečené fašírky som podávala so zemiakovou kašou a paradajkovým šalátom.

4
porcie
12 h minút
príprava
8 minút
na 100 °C

Suroviny

600 g mrazené
2 ks
1-2 ks
2 PL
z 1/2 citrona
podľa chuti
podľa chuti
3 - 4 PL
podľa potreby
500 g
100 g
200 ml
5-6 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Rybku som nechala rozmraziť pozvoľna 12 hodín /večer som ju vybrala z mrazničky/ pri izbovej teplote, ako mi to nedávno odporučil @rybarkuchár. Naozaj sa s ňou veľmi dobre pracuje, odporúčam aj iným tento postup. Možno použiť akúkoľvek inú mrazenú rybu, tiež varenú alebo pečenú, prípadne ich zvyšky.

    Pikantné rybacie fašírky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Očistila som a pokrájala zemiaky na prípravu zemiakovej kaše.

    Pikantné rybacie fašírky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pokrájala som na drobno štipľavú papričku. Možno použiť aj feferonku, chilli papričky alebo vločky chilli papričiek.

    Pikantné rybacie fašírky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Filé z rybky som umyla vodou, osušila papierovou utierkou a rozmixovala pomocou ponorného mixéra. Možno aj zomlieť na mäsovom mlynčeku. Varenú rybku stačí rozdrobiť vidličkou, pečenú tiež, ale treba ju zbaviť kostí.

    Pikantné rybacie fašírky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridala som k rybke vajcia, pokrájanú štipľavú papriku,...

    Pikantné rybacie fašírky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ...a posekanú petržlenovú vňať.

    Pikantné rybacie fašírky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Vytlačila som šťavu z polovice citrona, ktorú som priliala k rybke.

    Pikantné rybacie fašírky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Pridala som múku a celé som dobre premiešala.

    Pikantné rybacie fašírky (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Do zmesi som pridala prelisovaný cesnak, čerstvo mleté čierne korenie, soľ a celé som znovu premiešala.

    Pikantné rybacie fašírky (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Zahustila som strúhankou na tvarovateľnú hmotu,...

    Pikantné rybacie fašírky (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    ...z ktorej som vlhkými rukami vyformovala fašírky. Dala som ich na 15 minút do mrazničky. Zatiaľ som pripravila zemiakovú kašu z uvarených zemiakov, zohriateho mlieka a masla obvyklým spôsobom. Fašírky som vyprážala na panvici s rozpáleným olejom, najprv 2 minúty na maximálnom plameni, potom 2 minúty na polovičnom plameni a dosmažila som ich aj z druhej strany pekne do červeno-hnedej farby.

    Pikantné rybacie fašírky (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Podávala som ich horúce s mesiačikmi citrona, zemiakovou kašou a paradajkovým šalátom.

    Pikantné rybacie fašírky (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    A tu je prierez rybacou fašírkou.

    Pikantné rybacie fašírky (fotorecept) - obrázok 13

Diskusia k receptu

inkaa
Vyzerajú veľmi zvodne.Mňam...
sneica
vyzeraju vyborne...podobne som robila z drte,uz som aj pozabudla bolo to davno...:)
evanaaa
Robila som, síce trocha iné zloženie, ale aj podľa tvojho môžem skúsiť. Ja si ryby ( filety) z mrazničky večer preložím do chladničky a tam sa mi pekne do druhého dňa rozmrazia, nemusia byť voľne položené,aj by som sa najmä v lete, bála.
bozulka
@http ://varecha.pravda.sk/recepty/rybacia-fasirka-fotorecept/8887-recept.html
Ryby máme radi na všetky spôsoby,aj fašírky sú výborné!
redakcia
Odpoveď od @pusta : @bozulka , pri týchto fašírkach je super, že môžeš použiť rôzne korenenie a ochutenie, ktoré ti vyhovuje. tiež zahustiť možno fašírky podľa seba. mne sa veľmi páči tvoj recept a určite ho aj spravím.
eviana
Super recept na rybacie fašírky, ešte som nerobila a týmto spôsobom sa mi naozaj veľmi popačujú. A musím pochváliť úvodné foto, ako je na nej pyré načančané... ako keby vlnky, super :)

Zaujímavé video z archívu TV Varecha