Foto: pusta
Nikdy som predtým rybacie fašírky nerobila. Skúsila som a boli dobré. Na ich prípravu som použila mrazenú modrú tresku, ktorú som rozmixovala, ochutila som Zobraziť celý popisNikdy som predtým rybacie fašírky nerobila. Skúsila som a boli dobré. Na ich prípravu som použila mrazenú modrú tresku, ktorú som rozmixovala, ochutila som ju mletým čierny korením, soľou, cesnakom, štipľavou sušenou paprikou, petržlenovou vňaťou a citronovou šťavou. Zmes som zahustila múkou a strúhankou. Upečené fašírky som podávala so zemiakovou kašou a paradajkovým šalátom.
porcie
príprava
na 100 °C
Suroviny
600 g mrazené |
|
2 ks |
|
1-2 ks |
|
2 PL |
|
z 1/2 citrona |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
3 - 4 PL |
|
podľa potreby |
|
500 g |
|
100 g |
|
200 ml |
|
5-6 PL |
|
Postup
-
1
Rybku som nechala rozmraziť pozvoľna 12 hodín /večer som ju vybrala z mrazničky/ pri izbovej teplote, ako mi to nedávno odporučil @rybarkuchár. Naozaj sa s ňou veľmi dobre pracuje, odporúčam aj iným tento postup. Možno použiť akúkoľvek inú mrazenú rybu, tiež varenú alebo pečenú, prípadne ich zvyšky.
-
2
Očistila som a pokrájala zemiaky na prípravu zemiakovej kaše.
-
3
Pokrájala som na drobno štipľavú papričku. Možno použiť aj feferonku, chilli papričky alebo vločky chilli papričiek.
-
4
Filé z rybky som umyla vodou, osušila papierovou utierkou a rozmixovala pomocou ponorného mixéra. Možno aj zomlieť na mäsovom mlynčeku. Varenú rybku stačí rozdrobiť vidličkou, pečenú tiež, ale treba ju zbaviť kostí.
-
5
Pridala som k rybke vajcia, pokrájanú štipľavú papriku,...
-
6
...a posekanú petržlenovú vňať.
-
7
Vytlačila som šťavu z polovice citrona, ktorú som priliala k rybke.
-
8
Pridala som múku a celé som dobre premiešala.
-
9
Do zmesi som pridala prelisovaný cesnak, čerstvo mleté čierne korenie, soľ a celé som znovu premiešala.
-
10
Zahustila som strúhankou na tvarovateľnú hmotu,...
-
11
...z ktorej som vlhkými rukami vyformovala fašírky. Dala som ich na 15 minút do mrazničky. Zatiaľ som pripravila zemiakovú kašu z uvarených zemiakov, zohriateho mlieka a masla obvyklým spôsobom. Fašírky som vyprážala na panvici s rozpáleným olejom, najprv 2 minúty na maximálnom plameni, potom 2 minúty na polovičnom plameni a dosmažila som ich aj z druhej strany pekne do červeno-hnedej farby.
-
12
Podávala som ich horúce s mesiačikmi citrona, zemiakovou kašou a paradajkovým šalátom.
-
13
A tu je prierez rybacou fašírkou.
Ryby máme radi na všetky spôsoby,aj fašírky sú výborné!