Koláč z rebarbory (Rhubarb pie)

babav - fotkababav, 5. mája 2010
Koláč z rebarbory (Rhubarb pie)
Foto: babav

Rebarboru zaradujeme medzi zeleninu,ktoru konzumujeme ako ovocie.Dlhe roky som nevenovala tejto zaujimavej rastline plnej vitaminov a mineralov pozornost , az pokial som Zobraziť celý popisRebarboru zaradujeme medzi zeleninu,ktoru konzumujeme ako ovocie.Dlhe roky som nevenovala tejto zaujimavej rastline plnej vitaminov a mineralov pozornost , az pokial som neochutnala paje ,bud z cistej rebarbory,alebo v kombinacii s jahodami a inym ovocim.Tento mi chuti najlepsie.

8
porcií
20 minút
príprava
55 minút
na 220/175 °C

Suroviny

1 balenie
Plnka:
4 salky
1 ks
1,5 salky
1 salka
1/3 salky
Posypka:
1/4 salky
1/2 salky
1/2 salky




Postup

  1. 1

    Umytu osusenu rebarboru osupeme a pokrajame na male kusky.

    Koláč z rebarbory (Rhubarb pie) - obrázok 1
  2. 2

    Naplnime nou pajovu formu vystlanu cestom.

    Koláč z rebarbory (Rhubarb pie) - obrázok 2
  3. 3

    V miske vyslahame vajce s cukrom ,kyslou smotanou a mukou na hladky krem . Zalejeme nim rebarboru.

    Koláč z rebarbory (Rhubarb pie) - obrázok 3
  4. 4

    Z roztopeneho masla ,hnedeho cukru a muky si pripravime posypku a pokryjeme nou povrch kolaca.

    Koláč z rebarbory (Rhubarb pie) - obrázok 4
  5. 5

    Ruru predhrejeme na teplotu 220 stupnov C ,kolac v nej pecieme 15 minut,potom znizime teplotu na 175 stupnov C a pokracujeme v peceni dalsich 40 minut .Upeceny kolac treba pred krajanim dobre vychladit. Servujeme so slahackou,alebo zmrzlinou,najlepsie vanilkovou,ktora komplimentuje kyslu chut rebarbory.

    Koláč z rebarbory (Rhubarb pie) - obrázok 5

Diskusia k receptu

alexdidi
mňam,už sa teším na víkend, keď ju upečiem...u nás síce nedostať kúpiť hotové cesto na páj, ale ja mám recept i formu, tak to bude pochúťka...rebarboru mám veľmi rada...ďakujem za recept
bambitka
akym cestom mozeme nahradit cesto na paj,lebo neviem co to je
jerica
Tak to je , čo je pre mňa niečo nové táto úprava , z rebarbory robievam koláč , cesto na jablkové pyté , miesto jabĺk dávam , očistenú , ošúpanú , pokrájanú rebarboru , dám cukor , dusím pokiaľ nedostane konzisteniu kaše, ostatné ako na jablkové pyté .
Super foto,nevedela som , že aj surová sa dá dať na cesto,dííík.Mňam.
cinkla
Tesim sa tiez,ze ho vyskusam.Moj osvedceny a velmi chutny recept pridavam dnes do receptov
irenaw
s takouto zálievkou som ešte neskúsila, páči sa mi to :-) ukladám
janger
@babav , aj toto je iste vyborne! A presne tak, ako ty, ani ja som rebarbore dlho nevenovala pozornost. Moj muz to ma ale strasne rad, tak si ju niekedy varieva, (alebo ja mu ju uvarim). Ale vzdy sme robili len tak uplne jednoducho. V kastroliku, s cukrom, skoricou, trochu medu...A potom jest napriklad s jogurtom...Ale uz som si ju aj ja oblubila a na ten sposob, ako som ju teraz robila, s tou mrvenickou, tak to mi velmi chutilo. Niekedy spravim tuto tvoju :-).