Bravčová panenka plnená sušenými slivkami
František Mátéffy
executive chef Hotel & Spa Resort Kaskady na Sliači-Sielnici, 7. júla 2015
executive chef Hotel & Spa Resort Kaskady na Sliači-Sielnici, 7. júla 2015
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
45 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Bravčovú panenku odblaníme a našpikujeme sušenými slivkami (môžeme ich na chvíľu namočiť do piva). Osolíme, okoreníme a opražíme na oleji, mäso vyberieme.
- 2
Do oleja vložíme cibuľu, opražíme do sklovita, vrátime späť panenku, jemne podlejeme pivom a v rúre pečieme pri 200°C. Hotové mäso vyberieme, prilejeme zvyšné pivo a varíme, kým sa cibuľa nerozvarí. Šťavu nakoniec dochutíme a zjemníme maslom.
- 3
Očistený, nakrájaný zeler dáme variť do vody, a keď je skoro hotový, pridáme očistené, na väčšie kusy pokrájané hrušky. Uvarený zeler s hruškou scedíme, a hneď za horúca pripravíme pyré ako zemiakové. Pridáme maslo, soľ a trochu nastrúhaného muškátového orieška.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu