Tatarák z ovčieho syra s rukolovou špongiou
šéfkuchár resortu Drevenice v Terchovej, 1. februára 2017

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
150 g |
|
100 g |
|
10 g čerstvý |
|
100 g (sladké zemiaky) |
|
1 ks |
|
1 ks čerstvá |
|
160 g |
|
4 ks |
|
100 g |
|
100 ml |
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Tatarák z ovčieho syra: Syr nakrájame na drobné kocky, pridáme nasekaný kôpor, osolíme, okoreníme bielym korením, primiešame smotanu crème fraîche, všetko spolu premiešame a odložíme do chladu.
- 2
Rukolová špongia: V mixéri rozmixujeme vajcia, rukolu, vodu, múku a soľ na najvyššom stupni dohladka. Zmes nalejeme do šľahačkovej fľaše a nasýtime dvoma bombičkami určenými na výrobu šľahačky a zmes dáme do chladu. Pred podávaním rukolovú zmes z fľaše nastriekame do pohára do polovice a vložíme na plný výkon do mikrovlnnej rúry na 90 sekúnd. Vyberieme z pohára a podávame k tataráku z ovčieho syra namiesto pečiva.
- 3
Batatová pena: Zemiaky bataty očistíme, nakrájame na menšie kocky a dáme do hrnca spolu s pokrájanou rebarborou a zalejeme vodou tak, aby boli zemiaky zaliate. Varíme na miernom ohni domäkka tak, aby sme sa zbavili minimálne 2/3 vody. Počas varenia nedolievame vodu. Keď sú zemiaky uvarené, tak ich spolu zo zvyškom vody rozmixujeme na hladkú penu, dochutíme soľou, korením a limetkovou šťavou. Necháme vychladnúť. Batatovou penou dozdobíme porcie tataráku.
- 2
Diskusia k receptu