
Vajíčková nátierka s jarnou cibuľkou
Po tých ťažkých sviatočných jedlách som pre rodinku dnes prichystala túto sviežu nátierku na raňajky. Nátierka...

Grilovaný hermelín s brusnicovou omáčkou
Brusnicová omáčka: V hrnci rozpálime olej a opražíme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak dosklovita...

Kapustnica na bielo
Kapustnica, ktorá je u nás zaužívaná. Je to recept z vlastnej kuchyne a podávame ju...

Úžasné celozrnné špaldovo-pšeničné rožky
Sú tak jemné, nadýchané a chrumkavé že je to až neuveriteľné na rožky s 2/3 celozrnnej...

Penne s tekvicou a mascarpone
Pár prísad s luxusnými výsledkami! Krásne krémové a sýte penne s tekvicou.

Čokoládovo-orechové rezy
Tohto typu zákusky pečiem už roky. Je to osvedčené cestíčko, jednoduché a viem, že výsledok bude určite...

Karlovarská knedľa so šunkou
Staršie rožky ( môžeme použiť biele, alebo grahamové ) nakrájame na kocky a zalejeme mliekom...

Medová torta s karamelovým krémom
Zákusky s medom krásne voňajú a ešte lepšie chutia. Preto jednoznačne odporúčame upiecť si túto tortu....

Kysnuté kakaové rožky
Pre milovníkov sladkých raňajok... mali to byť rožky, ale sú to megarožky.

Pečená plnená paprika nielen pre vegetariánov
Na jeseň je veľký výber zeleniny a my milujeme plnené papriky. Plnku som spravila z paradajok...

Muflónie kotlety po zbojnícky
Plátky mäsa z muflónieho chrbta (150 g na porciu) naklepeme, osolíme, okoreníme potrieme cesnakom, ...

Tuniaková praženica
Praženica pripravená s tuniakom v olivovom oleji, podávaná so zaváranou cviklou.

Frittata s tuniakom z konzervy
Rád sa vraciam do edície receptov "špajzové špeciály" a toto môže kľudne byť ich vlajkonosič :)...

Bezlepkové zapekané cestoviny s brokolicou a bešamelom
Rýchly obed či večera? Pripravte si bezlepkové zapekané cestoviny. S brokolicou a bešamelom vám budú určite chutiť....

Trojfarebná bábovka
Tento recept mám už strašne dlho, ešte za čias, keď som mala malé deti....

Tvarohové guľky v kokosovej perinke
Recept som dostala od priateľky, keď som ho prečítala, troška som sa bála, lebo...

Pomaly varený bravčový bok s paprikou
Bravčový bok si robievam dosť často, ale v pomalom hrnci som ho robil prvý krát...

Hruškový kysnutý koláč
Do mierne teplého mlieka zamiešame cukor a rozdrobíme droždie. Prikryjeme a necháme vykysnúť. Do misy nasypeme...

Lahodné tvarohové rezy
Dnes som dostala čerstvý tvaroh a vajíčka z farmy, tak som sa rozhodla upiecť chutné tvarohové...

Expresné langoše
S trochy teplého mlieka, cukru, múky a droždia urobíme kvások. V mise rozmiešame múku, sol, rascu,...

Tofu praženica (bez vajíčok, vegan)
V mise si vidličkou roztlačíme tofu alebo ho len roztlačíme v rukách. Pridáme trošku chilli, ...

Medová roláda
Tento recept patrí medzi obľúbené nakoľko ho môžem skladovať aj dlhší čas. Pečiem ho na vianoce,...

Tahini dressing (vegan)
Tento dressing veľmi dobre doplní napríklad pečenú zeleninu alebo ktorýkoľvek šalát. Zdroj: Velká kniha o grilování...

Filipínske adobo
Adobo mi prvykrát uvarila filipinska pestunka mojich vnúčat Lingi . Je veľa variácii na toto jedlo...

Vajíčkovo-avokádový šalát
Naozaj chutný šalát - úplne sa vyrovná tomu vajíčkovému, dokonca mi chutil viac ako klasický.

Grécke kuracie prsia
Limetu velmi velmi starostlivo umyjeme pod tecucou horucou vodou. Ususime a nastruhame si z nej koru....

Zapekané smotanovo-cesnakové zemiaky s lososom
Losos je iná ryba, taká sviatočná. Čerstvý jej chuťovo aj cenovo inde ako mrazený, ale aj ten...

Kvasnicová nátierka
Toto je tradičná teplá pomazánka, ktorú robím deťom. Je veľmi jemná a chuť kvasníc nie...

Mäso na S-Čchuánsky spôsob
Po dlhšej dobe zas niečo zo staršej čínskej kuchárky. Rcp som pozmenila len málinko, zabudla...