Marhuľový koláč s kyslou smotanou fotorecept
Foto: dusan444
Osviežujúci šťavnatý letný koláč.
15 minút
príprava
príprava
30 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Vymiešame zmäknuté maslo s kryštálovým a vanilkovým cukrom do peny, primiešame vajíčka pekne jedno po druhom, potom preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec mlieko. Poriadne premiešame. Cesto vylejeme na plech s papierom na pečenie a poukladáme rozpolené marhule šupkou dole.
-
2
Upečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C 30 minút.
-
3
Ešte na teplý koláč rozotrieme kyslú smotanu zmiešanú s práškovým a vanilkovým cukrom.
-
4
Vložíme do chladničky. Pohľad na koláč v reze.
-
5
Dobre vychladený v horúčavách osvieži.
Určite sa dá použiť aj kompót, ale čerstvé sú len čerstvé.
Ďakujem, púšťam sa len do jednoduchých koláčov, ale chutia.