Zelerovo-jablkový šalát s karamelizovanými korenenými orechmi
Foto: siuuu
Svieži, lahodný šalátik s chrumkavými voňavými orechmi. Aktuálne mám šalátové obdobie, tak som dnes urobila na raňajky tento svieži šalát, ktorý vychádza z Zobraziť celý popisSvieži, lahodný šalátik s chrumkavými voňavými orechmi. Aktuálne mám šalátové obdobie, tak som dnes urobila na raňajky tento svieži šalát, ktorý vychádza z receptu na známy “Waldorf” šalát, ale recept som upravila podľa našich chutí. Množstvo jednotlivých surovín si každý môže upraviť podľa seba.
porcia
príprava
Suroviny
3 tenké plátky |
|
1 ks |
|
2 PL neochutený bez tuku |
|
1 PL |
|
2 PL |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti (biele, čierne alebo farebné) |
|
3-4 cm (zelená vňať) |
|
na špic noža |
|
podľa chuti (nemusí byť) |
|
podľa chuti |
|
1/4 ČL (paprika, chilli, koriander, rímska rasca...) |
|
1 ČL |
|
Postup
-
1
Zeler a jablko očistíme a pokrájame na tenké pásiky zhruba veľkosti zápalky alebo iné tvary, pokvapkáme polovicou citrónovej šťavy. Pridáme najemno pokrájanú pórkovú vňať (používam iba takú tú bledšiu vnútornú časť vňate).
- 2
Jogurt zmiešame s majonézou, zvyškom citrónovej šťavy, soľou, korením, korením karí a horčicou. Premiešame so zelerom, jablkami a pórikovou vňaťou. Dobré je nechať v chladničke 1-2 hodiny vychladiť ale nie je to podmienkou, dá sa jesť aj ihneď.
- 3
Orechy opražíme pár minút na suchej panvici, pokvapkáme medom, premiešame, necháme chvíľu skaramelizovať, posypeme korením podľa chuti, premiešame, odstavíme z ohňa, necháme trocha vychladnúť, posekáme.
- 4
Pri podávaní posypeme na tanieri šalát korenenými orechmi.
Tiež zelerový šalát:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Určite urobím. Pekné sobotné popoludnie.
... póriku je tam iba symbolicky, ale mne sa tam žiadal a dodá taký šmrnc