Nepečená, ale zábavná torta Mikado fotorecept

salinka - fotkasalinka, 1. júna 2013
Nepečená, ale zábavná torta Mikado (fotorecept)
Foto: salinka

Prinášam rakúsky recept na nepečenú smotanovú tortu s banánovou chuťou. Navyše pred degustáciou ponúka možnosť zahrať si hru pre šikovných, trpezlivých a zručných. Je Zobraziť celý popisPrinášam rakúsky recept na nepečenú smotanovú tortu s banánovou chuťou. Navyše pred degustáciou ponúka možnosť zahrať si hru pre šikovných, trpezlivých a zručných. Je to hra s paličkami, ktoré následne môžete pochrúmať.

8
porcií
25 minút
príprava

Suroviny

70 g
130 g
krém:
400 g
200 g
70 g
3 ks
225 g
1/2 ks citróna
na zdobenie:
1 bal.
 nakrájaný na kúsky




Postup

  1. 1

    Pripravíme všetko potrebné.

    Nepečená, ale zábavná torta Mikado (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Maslové sušienky (akékoľvek, čo nájdeme v dome), nasypeme do pevnejšieho sáčku a podrvíme. Pridáme roztopené maslo. Tortovú formu s priemerom 20 cm vyložíme potravinárskou fóliou a naolejujeme. Masu pevne natlačíme do formy a necháme vychladnúť.

    Nepečená, ale zábavná torta Mikado (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vymiešame smotanu s cukrom. Pripravíme tri plátky želatíny podľa návodu a pridáme do krému.

    Nepečená, ale zábavná torta Mikado (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Banány nakrájame na kolieska a polejeme šťavou z citróna. Jednu lyžicu šťavy necháme na neskôr. Banány pomixujeme a pridáme do smotanovej zmesi.

    Nepečená, ale zábavná torta Mikado (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Nakoniec zľahka primiešame vyšľahanú šľahačkovú smotanu.

    Nepečená, ale zábavná torta Mikado (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Krém nanesieme na korpus a necháme 3-4 hodiny stuhnúť.

    Nepečená, ale zábavná torta Mikado (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pred servírovaním ozdobíme tortu krúžkami banánu, ktoré namáčame v citrónovej šťave a poukladáme tyčinky Mikádo. Dobrú chuť.

    Nepečená, ale zábavná torta Mikado (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

marianne
si koledujes...:-)) @salinka je netradicna a krasna a ked vyrastiem a naucim sa robit so zelatinou,tak ju spravim dcere na narodky..tak sa mi zda,ze tie smotanovky tu dostavaju coraz vyssi level:-)) tu zelatinu raz musim pokorit,uz som je nejeden raz smarila do kuta,ale nevzdam,mozno podla Teba sa mi to podari...
izabella929
vyzerá parádne a ani by som nevedela, že nie je pečená...veľmi chutne vyzerá a pôsobí elegantne.-))
salinka
Ďakujem pekne za pochvalu. @marianne , asi klesnem v tvojich očiach, ale ja sa tiež nekamarátim s plátkovou želatínou. Asi po štyroch neúspešných pokusoch pri rôznych zákuskoch (kedy skončila v odpade), som sa odvážila poslednýkrát. Tiež ostala nejaká hrčkavá, ale som ju presvedčila tyčovým mixérom:-)
mia2404
Vyzerá fantasticky, kde sa dajú kúpiť tie čokoládové tyčinky????
marianne
coby si klesla @salinka aspon viem,ze nie som v tom sama:-) skusim jej aj ja rozkazat tycovym mixerom,vsak ona si to rozmysli....
anina6
ozaj parádna torta, recept si ukladám, hoci s tou želatínou neviem neviem, ako sa mi podarí. skúsim, dúfam, že sa vydarí taká pekná ako tvoja.
olga42
Prosím napíšte ako pracovat s plátkovou želatinou.Ďakujem
salinka
@olga , záleží na tom, či sa želatína používa do horúcej, alebo studenej masy. V tomto prípade do studenej. Takže najprv nechať plátky napučať asi 5 minút v studenej vode. Keď zmäknú, dať ohriať v malom množstve tekutiny, kým sa nerozpustí (pozor: nenechať zovrieť!) Pridať malé množstvo studenej masy, premiešať a potom pridať k ostatnej mase. Nie naopak! Ale ja nie som odborník na plátkovú želatínu, mne sa už viackrát nevydarila:-)
simushkka
mňam, vyzerá to super :) banány milujem :) akurát by som možno jednu kyslú smotanu vymenila za tvaroh, ale ináč vynikajúce už len na pohľad :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia