Makovo-čučoriedkové rezy so želé piškótami fotorecept
Foto: Izabella929
Do zákuska som vyskúšala použiť želé piškóty v mliečnej čokoláde. Nemala som istotu, či čokoláda na piškótach nebude farbiť zákusok. Som rada, že Zobraziť celý popisDo zákuska som vyskúšala použiť želé piškóty v mliečnej čokoláde. Nemala som istotu, či čokoláda na piškótach nebude farbiť zákusok. Som rada, že je to spoľahlivé a teda aj veľmi chutné takto spolu s čučoriedkami.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Makový korpus (2x): | |
5 ks |
|
5 PL |
|
5 PL |
|
5 PL teplá |
|
3 PL celý |
|
2 PL |
|
1 KL |
|
Krém: | |
800 ml |
|
9 PL |
|
100 g |
|
250 g |
|
220 ml zavárané |
|
2 PL |
|
Čokoládová poleva na vrch: | |
220 g |
|
Okrem toho: | |
3 PL |
|
3 bal. |
|
Postup
-
1
Na prípravu dvoch makových korpusov som vajcia s cukrom a teplou vodou vymiešala do peny. Múku, prášok do pečiva, celý mak a kokos som zmiešala a preosiala do cesta, vareškou zľahka vmiešala do cesta. Plech som vystlala papierom na pečenie, cesto som vyliala a zarovnala. Rúru som nechala vyhriať na 180 °C a piekli sa po 10 min. Potom som ich nechala chladiť na mriežke.
-
2
Krém som pripravila z mlieka, detskej krupice a vanilkového cukru - uvarila som z nich hustú kašu, ktorú som ihneď vychladila. Maslo s cukrom som vymiešala do peny, primiešala vychladnutú kašu a pre farebnú kompozíciu som pridala tyčovým mixérom rozmixované zavárané čučoriedky. Do krému som napokon pridala aj čučoriedkový likér. Krém som rozdelila na dve väčšie a jednu menšiu časť, ktorú si odložím na záverečné zdobenie.
-
3
Na podnos som uložila prvý makový korpus a natrela som ho horúcim marhuľovým krémom.
-
4
Na lekvár som natrela jednu časť čučoriedkového krému.
-
5
Na krém som uložila želé piškóty. Pred uložením som ale nečokoládovú stranu piškóty pre istotu namočila do čučoriedkového likéru, lebo som sa bála, že sa piškóty pri krájaní budú mrviť.
-
6
Na piškóty som natrela jednu lyžicu marhuľového lekváru a potom som na lekvár naniesla druhú časť krému. Istila som sa, aby sa krém nezošmykol z čokoládového povrchu.
-
7
Napokon som celé dielo zakryla druhým makovým korpusom. Zákusok som uložila do chladničky stuhnúť a potom som ho na noc zaťažila.
-
8
Druhý deň som pripravila čokoládovú polevu. Preto je biela, aby som trošku vysvietila celý zákusok.
-
9
Krájala som na rezy horúcim mokrým nožom. Je pravda, že tá čokoláda na piškótach ide trošku ťažšie krájať, ale treba dávať pozor, podržať chvíľku nôž na nej, aby povolil čokoládovú polevu na piškóte. Len trpezlivosť ruže prináša. Prajem vám dobrú chuť.
všetko super
krem tých chemických piškot
môj žalúdok po zjedení hneď podá hlásenie:
toto nejedz..toto nie..!!
si stále originálna
veľa zdravia
Požehnanú nedeľu ti prajem a ďakujem pekne za komentár.
Ďakujem pekne..
Ďakujem pekne..
Od piškót je ďaleko nebezpečnejšie to, čo práve nosíte na tvári..
Ďakujem pekne za komentár..
Na FB sú uverejnené v mojom albume..ale bez receptov..ďakujem pekne..
mňa už chráni vek-nenosím nič
prosím-neurážaj sa
dovolila som si napísať svoj názor-nič proti tebe
naozaj icgh nemôžem
viem-všetci ostatrní môžu
ospravedlňte ma
pokoj s nami
Mila nasa @radost
Kto by sa uz len urazal?
Ved si len pravdu napisala
A ako by to len bolo bez Radosti.... po tolkych spolocnych rokoch? @radost ?
Tento Tvoj vyrok „mna uz chrani vek „ si do buducna prepoziciam.
Vôbec som sa neurazila a nemám ani prečo... Ak si to tak cítila tak sa ospravedlňujem..
Ďakujem pekne za komentar
Ďakujem pekne...
Ďakujem pekne za komentár..
Ďakujem pekne za komentár..
Ďakujem pekne za komentár..
Treba si urobiť radosť aj cez víkend, lebo nevieme či bude ďalší...už nepečiem tak často, ale občas urobím rodinke radosť..Ďakujem pekne za komentár..
Ďakujem pekne za komentár...