prazdny

Quinoa s baklažánom a tuniakom

Večera

Jednoduchý a rýchly šalát z quinoy, baklažánu a tuniaka. Ideálny obed na horúce letné dni...

prazdny

Farebné kura

Kuracie mäso

Nízku časť kuracích pŕs nakrájame na rezance a namočíme do citrónovej šťavy.

prazdny

Mäsové guľôčky v lístkovom ceste s enciánom

Slané chuťovky

Mäsové guličky obalene v lístkom ceste namočené do enciánu.

prazdny

Čokoládový termix

Dezerty

Tento recept som objavila v knihe, ktorú vydal výrobca mliečnych výrobkov Milk-Agro. Vyskúšala som a...

prazdny

Bezlepkové slané oblátky so syrom a rascou

Slané chuťovky

Pripravte si chrumkavé syrové oblátky s rascou, ktoré sú ideálne na každú oslavu či rodinné posedenie....

prazdny

Zemiakové gule s mangovou plnkou

Bezmäsité jedlá

Zemiaky v šupke uvaríme. Vychladnuté ošúpeme, prelisujeme a zmiešame s múkou a so soľou...

prazdny

Rýdziky na karí s cestovinami

Cestoviny

Houby dušené na slanině ve smetanové omáčce.

prazdny

Írsky sviatočný pohár

Nápoje

Recept som získala od kamáratky , ktorá bola v írsku.

prazdny

Zemiakové kvetinky s oblohou a tatárskou omáčkou ( fotorecept)

Bezmäsité jedlá

Zemiaky mi velmi chutia a hlavne hranolky vyprazane s tatarskou omackou alebo s kecupom. Tento krat...

prazdny

Falošná sviečkovica s kôrkou z ľanových semienok

Hovädzie mäso

Fenikel očistíme a odrežeme spodnú drevnatú časť. Prekrojíme ho na štvrtiny a preložíme do zapekacej misky, pridáme...

prazdny

Čerstvý jablkovo-zeleninový šalát

Bezmäsité jedlá

Všetko dávam do jednej misky. Jablká so šupkou alebo bez šupky nastrúham nahrubo. Očistenú mrkvu...

prazdny

Demikát. Takto sa jedinečná bryndzová polievka varí na Liptove

Večera

Demikát, to je svetový unikát. Tradičná slovenská bryndzová polievka z liptovského regiónu je naším národným pokladom....

prazdny

Ovocný mix

Dezerty

očistite jablká, pomaranče, hruška a banány.

prazdny

Krevety v kynutém bramborovém těstíčku

Večera

Kynuté bramborové těstíčko, které nám zůstane po obalení krevet, použijeme na usmažení vynikajících bramborových placek....

prazdny

Piparkakut alebo medovníky na fínsky spôsob

Dezerty

S trochou znalostí cudzích jazykov nie je vôbec ťažké nájsť recept na niečo ako piparkakut. O...

prazdny

Bezlepkový čokoládový koláč s pomarančom a tvarohom

Koláče

Šťavnatý a veľmi chutný. Taký je tento bezlepkový čokoládový koláč s pomarančom a tvarohom....

prazdny

Pečené zemiaky s brokolicovou penou

Bezmäsité jedlá

Zemiaky umyjeme, očistíme kefkou a dobre poprepichujeme. Pokvapkáme ich olivovým olejom a dáme piecť do...

prazdny

Jednoduché čajové pečivo

Dezerty

Vajcia vymiešame s práškovým cukrom a primiešame zmäknuté maslo.

prazdny

Jemnohydinová nátierka Vták Ohnivák

Nátierky

Túto nátierku som "zmajstrovala" na pikantno, takže sa popri nej dobre popíja extraktívnejšie, silnejšie, ...

prazdny

Nemrkvová čína

Kuracie mäso

Fajn recept pre tých čo patria do klubu "Nemám rád mrkvu", ktorá do číny neodmysliteľne patrí

prazdny

Jednoduchá pečeň so sušenými paradajkami, olivami a pórom

Kuracie mäso

Tak takúto chutnú pečienku ste ešte snáď nemali, mňam!...

prazdny

Hrušková pena s čokoládou a perníkovými sušienkami bez lepku

Dezerty

Čakáte hostí a nestíhate nič napiecť? Máme pre Vás riešenie....

prazdny

Haškov frgál

Dezerty

Z uvedených surovín si pripravíme kysnuté cesto, ktoré necháme kysnúť zhruba 30 minút, potom cesto...

prazdny

Husacie rillettes s karamelizovanou cibuľou

Nátierky

Z konfitovaných husacích stehien odstránime kožu. Mäso zo stehien oberieme od kostí, pridáme k nemu trochu...

prazdny

Veľkonočný baranček

Koláče

Neodmysliteľne patrí k najväčším sviatkom roka. Ponúkam recept na barančeka s tvarohom.

prazdny

Mohykánové perníkové vajíčka

Dezerty

Tieto krásne vajíčka som dostala od nášho nového kolegu-varecháča. Podarilo sa mi zohnať recept, podľa...

prazdny

Brokolicová polévka s mrkví a celerem

Večera

Polévka je lahodná, nejlepší je když použijete přepuštěné máslo ghí, ale je dobrá i s použitím klasického másla....

prazdny

Ražeň z kačacích pŕs a pomarančov

Hlavné jedlá

Letné grilovačky si vždy užívame aj my profesionáli. Nie sú len o jedle, ale aj o zábave, zážitku, stretnutí...