Vianočné mandľové ozdoby

Adrián Rybanský, Andrej Mokoš a šéfkuchárka Andrea Vincúrová
Zuckmann Villa v Piešťanoch, 23. decembra 2015
Vianočné mandľové ozdoby
Foto: Pravda - Robert Hüttner
6
porcií
45 minút
príprava
10-15 minút
tepelná úprava

Suroviny

100 g
50 g
50 g
100 g
5 ks
1 ks
 na zlepovanie koláčikov




Postup

  1. 1

    Múku preosejeme, pridáme mleté mandle, cukor. K zmesi primiešame maslo, pridáme nastrúhané vaječné žĺtky a spracujeme cesto.

  2. 2

    Cesto zabalíme do fólie a necháme odležať v chlade asi hodinu. Cesto rozvaľkáme na doske na hrúbku 3 mm a vykrajujeme hviezdy rôznych veľkostí. Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.

  3. 3

    Hviezdy pečieme dozlatista, vychladnuté potrieme džemom a prikryjeme druhou menšou hviezdou. Na záver zľahka pocukrujeme práškovým cukrom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia