Veľkonočný baranček
Veľkonočný baranček

Veľkonočný baranček fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 29. marca 2024
Veľkonočný baranček (fotorecept)
Foto: olinecka

Neodmysliteľne patrí k najväčším sviatkom roka. Ponúkam recept na barančeka s tvarohom.

60-70 minút
príprava
60 minút
na 160 °C

Suroviny

Cesto :
250 g (alebo zmäknuté maslo)
250 g
1 bal.
z 1 citróna
3 ks
250 g
1/2 bal.
250 g
Dokončenie:
3 ks
210 g
z 1/2 citróna




Postup

  1. 1

    Suroviny na cesto.

    Veľkonočný baranček (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zmäknutú Heru alebo maslo, vanilínový, kryštálový cukor, nastrúhanú citrónovú kôru vyšľaháme do peny. Pridáme žĺtky, zašľaháme. Múku preosejeme a spojíme s práškom do pečiva.

    Veľkonočný baranček (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do základu pridáme polovicu múky šľaháme, následne pridáme tvaroh a zbytok múky s práškom do pečiva opäť zašľaháme, aby sa nám cesto spojilo. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý varechou zľahka vmiešame do cesta.

    Veľkonočný baranček (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pripravené cesto.

    Veľkonočný baranček (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Formu na barančeka vymastíme maslom a vysypeme múkou (moja forma je menšia a tak som dala polovicu cesta na bábovku).

    Veľkonočný baranček (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pred vložením formy s cestom do rúry stiahneme na 160 stupňov a pečieme 60 minút. Po upečení necháme vychladnúť vo forme.

    Veľkonočný baranček (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Upečený korpus barančeka.

    Veľkonočný baranček (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Bielky s cukrom dáme do misy, ktorú postavíme na vodný kúpeľ a mixérom šľaháme nad parou do zhustnutia. Pridáme citrónovú šťavu a došľaháme do tuha - sneh tvorí špičku.

    Veľkonočný baranček (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Snehovú zmes dáme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou a ozdobíme barančeka z prednej strany.

    Veľkonočný baranček (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Zo zadnej strany.

    Veľkonočný baranček (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Dokončíme - urobíme oči, nos použila som hrozienka. Necháme v chlade stuhnúť. Príjemné prežitie Veľkonočných sviatkov tvorcom Varechy aj všetkým Varecháčom.

    Veľkonočný baranček (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Bábovka po vychladnutí, posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť

    Veľkonočný baranček (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu

luwinka
Jej aký krásny barancek.@olinecka pekne si ho ozdobila.Ja som tiež robila baranceka,ale už dávnejšie , mám aj foto,ale to je fotene ešte so starým foťákom,mám fotku z neho.Prijemne sviatky ti prajem.🤗
olinecka
@luwinka (29.3.2024 22:30)

Ďakujem krásne za príjemný komentár,ktorý potešil.Tohto barančeka som ozdobila pre vnúčence....Bude radostí... Prajem aj Tebe krásne prežitie veľkonočných sviatkov.
dvorka
Piekla som barančeka podľa receptu Katarinalucanova (recept je skoro podobný) a polevu som robila podľa Teba. S polevou sa robilo veľmi dobre, krásne kučery som narobila barančekovi, ale poleva ani po troch dňoch neuschla, bola lepkavá. Urobila som niečo zle, alebo to je v poriadku?
tejaja
Krásny baranček. Obdivujem tvoju trpezlivosť so zdobením. Upiecť nemám problém čokoľvek, ale to načančanie je pre mňa problém. :))) Nezvládam to psychicky. :))) Ja chcem mať všetko raz-dva. Si šikulka.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia