Veľkonočný baranček fotorecept
Foto: olinecka
Neodmysliteľne patrí k najväčším sviatkom roka. Ponúkam recept na barančeka s tvarohom.
príprava
na 160 °C
Suroviny
Cesto : | |
250 g (alebo zmäknuté maslo) |
|
250 g |
|
1 bal. |
|
z 1 citróna |
|
3 ks |
|
250 g |
|
1/2 bal. |
|
250 g |
|
Dokončenie: | |
3 ks |
|
210 g |
|
z 1/2 citróna |
|
|
Postup
-
1
Suroviny na cesto.
-
2
Zmäknutú Heru alebo maslo, vanilínový, kryštálový cukor, nastrúhanú citrónovú kôru vyšľaháme do peny. Pridáme žĺtky, zašľaháme. Múku preosejeme a spojíme s práškom do pečiva.
-
3
Do základu pridáme polovicu múky šľaháme, následne pridáme tvaroh a zbytok múky s práškom do pečiva opäť zašľaháme, aby sa nám cesto spojilo. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý varechou zľahka vmiešame do cesta.
-
4
Pripravené cesto.
-
5
Formu na barančeka vymastíme maslom a vysypeme múkou (moja forma je menšia a tak som dala polovicu cesta na bábovku).
-
6
Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pred vložením formy s cestom do rúry stiahneme na 160 stupňov a pečieme 60 minút. Po upečení necháme vychladnúť vo forme.
-
7
Upečený korpus barančeka.
-
8
Bielky s cukrom dáme do misy, ktorú postavíme na vodný kúpeľ a mixérom šľaháme nad parou do zhustnutia. Pridáme citrónovú šťavu a došľaháme do tuha - sneh tvorí špičku.
-
9
Snehovú zmes dáme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou a ozdobíme barančeka z prednej strany.
-
10
Zo zadnej strany.
-
11
Dokončíme - urobíme oči, nos použila som hrozienka. Necháme v chlade stuhnúť. Príjemné prežitie Veľkonočných sviatkov tvorcom Varechy aj všetkým Varecháčom.
-
12
Bábovka po vychladnutí, posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť
Ďakujem krásne za príjemný komentár,ktorý potešil.Tohto barančeka som ozdobila pre vnúčence....Bude radostí... Prajem aj Tebe krásne prežitie veľkonočných sviatkov.