Túto nátierku som "zmajstrovala" na pikantno, takže sa popri nej dobre popíja extraktívnejšie, silnejšie, suché vínko. Môže sa servírovať aj v teplom stave na Zobraziť celý popisTúto nátierku som "zmajstrovala" na pikantno, takže sa popri nej dobre popíja extraktívnejšie, silnejšie, suché vínko. Môže sa servírovať aj v teplom stave na hrianku.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
100 g |
|
70 g Veto |
|
4 ks |
|
kúsok /cca 5cm dlhý, strednej hrúbky/ čerstvý |
|
kúsok /cca 3cm dlhý, stredného priemeru/ zaváraný |
|
1 1/2 PL |
|
Postup
-
1
Na suchej panvici sprudka orestujeme nasekané a podrvené orechy asi dve minúty, potom ešte 3-4 minúty na miernom ohni, až jemne stmavnú a začnú voňať.
- 2
Potom pridáme polovicu masla, necháme rozpustiť, rozmiešame s orechami.
- 3
Chren nastrúhame nahrubo a pridáme ho restovať za miešania asi dve minúty.
- 4
Baraní roh pokrájame na maličké kúsočky, pridáme do panvice, rovnomerne rozmiešame a oprážame asi jednu minútu.
- 5
Nakoniec pridáme kapustu, z ktorej sme vytlačili šťavu a pokrájali na kratučké kúsky.
- 6
Všetko dobre miešame 2-3 minúty, pridáme zbytok masla, necháme rozpustiť.
- 7
Nakoniec dáme do panvice paštétu, posekáme nožom a dobre rozmiešame všetko na rovnorodú masu. Prehrievame ešte cca 1-2 minúty.
- 8
Prelejeme do nádoby, najlepšie sklenenej a necháme stuhnúť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu