Jemnohydinová nátierka Vták Ohnivák

nonna - fotkanonna, 16. apríla 2012

Túto nátierku som "zmajstrovala" na pikantno, takže sa popri nej dobre popíja extraktívnejšie, silnejšie, suché vínko. Môže sa servírovať aj v teplom stave na Zobraziť celý popisTúto nátierku som "zmajstrovala" na pikantno, takže sa popri nej dobre popíja extraktívnejšie, silnejšie, suché vínko. Môže sa servírovať aj v teplom stave na hrianku.

4
porcie
9 minút
príprava
18 minút
tepelná úprava

Suroviny

100 g
70 g Veto
4 ks
kúsok /cca 5cm dlhý, strednej hrúbky/ čerstvý
kúsok /cca 3cm dlhý, stredného priemeru/ zaváraný
1 1/2 PL




Postup

  1. 1

    Na suchej panvici sprudka orestujeme nasekané a podrvené orechy asi dve minúty, potom ešte 3-4 minúty na miernom ohni, až jemne stmavnú a začnú voňať.

  2. 2

    Potom pridáme polovicu masla, necháme rozpustiť, rozmiešame s orechami.

  3. 3

    Chren nastrúhame nahrubo a pridáme ho restovať za miešania asi dve minúty.

  4. 4

    Baraní roh pokrájame na maličké kúsočky, pridáme do panvice, rovnomerne rozmiešame a oprážame asi jednu minútu.

  5. 5

    Nakoniec pridáme kapustu, z ktorej sme vytlačili šťavu a pokrájali na kratučké kúsky.

  6. 6

    Všetko dobre miešame 2-3 minúty, pridáme zbytok masla, necháme rozpustiť.

  7. 7

    Nakoniec dáme do panvice paštétu, posekáme nožom a dobre rozmiešame všetko na rovnorodú masu. Prehrievame ešte cca 1-2 minúty.

  8. 8

    Prelejeme do nádoby, najlepšie sklenenej a necháme stuhnúť.

Diskusia k receptu

mracik9
Kde na to chodíte,akurát čítam vaše recepty a nevychádzam z údivu,dobrota jedna za druhou.Ja rada experimentujem,len nič s toho si nezapisujem a o týždeň už tvrdo rozmýšľam čo som tam dala,tak potom všetko je originál,ale inšpirovala ste ma nabudúce už uložím do PC.