Mangalicové karé na kréme z držiek
Ladislav Gányovics
šéfkuchár penziónu Castel Mierovo, 10. februára 2015
šéfkuchár penziónu Castel Mierovo, 10. februára 2015
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
600 g |
|
|
|
200 ml |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Držkový krém: | |
1 kg |
|
150 g |
|
100 g |
|
100 g |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zemiakové šišky: | |
1 kg |
|
0,5 kg |
|
100 g |
|
100 g |
|
|
|
|
|
|
|
200 ml |
|
Postup
-
1
Karé mierne naklepeme, osolíme, okoreníme a na platni upečieme. Papriky upečieme v rúre pri 200 °C, po vychladnutí ošúpeme a dáme marinovať do zmesi olivového oleja, cesnaku a balzamikového octu.
- 2
Držkový krém: Predvarené a nakrájané držky dáme na klasický perkeltový základ, pridáme paradajky, papriky, cesnak, všetky koreniny a dusíme, kým nezmäknú. Šťavu z držiek a asi pätinu držiek prepasírujeme a krém zjemníme trochou sladkej smotany.
- 3
Zemiakové šišky: Ošúpané zemiaky uvaríme, roztlačíme aj s vývarom. Ešte za horúca pridáme múku, husaciu masť, potom cibuľu a pór podusené na masti, premiešame a formujeme šišky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu