Šafranová panna cotta s grapefruitom

Goran Hasanič
šéfkuchár reštaurácie KOGO v Bratislave, 18. mája 2014
Šafranová panna cotta s grapefruitom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

330 ml
100 ml
100 g
z 1 pomaranča
4 plátky
1 ks




Postup

  1. 1

    Zmiešame smotanu, cukor, pomarančovú kôru, šafran a privedieme do varu. Necháme vychladnúť, pridáme želatínu.

  2. 2

    Po rozpustení želatíny precedíme a necháme tuhnúť štyri a viac hodín.

  3. 3

    Servírujeme s vyfiletovaným čerstvým grapefruitom.

Diskusia k receptu

pusta
krásny recept, oceňujem dokonalé vyfiletovanie grapefuitu.
perfektná práca.
safran
talianska klasika s minimalistickým ale efektným dekorom...
daguska
Velmi pekné.Farebne lákavé.Urcite výborný dezert.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia