prazdny

Rukolový šalát s paradajkami a vyprážaným kozím syrom bez lepku

Bezmäsité jedlá

Poďte si vychutnať posledné letné dni a pripravte si ľahký šalát s rukolou, paradajkami a vyprážaným kozím syrom podľa nášho receptu....

prazdny

Nakladané lososové plátky s cviklou

Hlavné jedlá

Lososa zbavíme šupín a tukových prebytkov. Položíme ho na perforovaný plech, ktorý vložíme do klasického plného...

prazdny

Bryndzová nátierka

Nátierky

Málokedy sa bryndza zvýši, ale keď predsa, je z nej toto.

prazdny

Zeleninová polievka s tyrolskými knedličkami

Polievky

tiež jedna s použitím bujónu natural, trošku pozmenená podľa mojej chuti a úvahy.

prazdny

Vanilkové muffinky s jogurtovou polevou

Koláče

Recept, ktorým potešíte malých aj veľkých.

prazdny

Chlebík s medom

Chlieb

Aj keď je na prvý pohľad zvláštne pridávať do chleba med, je to surovina, ktorá dodá chlebu inú dimenziu....

prazdny

Thajské stir fry s bravčovým mäsom

Bravčové mäso

Exotické, chutné a do polhodiny je obed na stole.

prazdny

Sójové pečené štoly

Bezmäsité jedlá

Sojový granulát si pripravíme podľa návodu na obale. Rožky (alebo ja dávam 2-3 krajce domáceho celozrnného...

prazdny

Krupicový vankúš pod paradajkou

Bezmäsité jedlá

Mlieko postavíme spolu s maslom a keď začne vrieť, pridáme krupicu. Necháme prevariť a odložíme....

prazdny

Jablčník Valentín

Koláče

Dlho sľubujem priateľovi, že bude jablčník a dnes je ideálny deň. Najlepší darček je hand-made,...

prazdny

Šmalc burger

Bravčové mäso

nakrájame slaninu na plátky

prazdny

Ragú z divinových vnútorností s kelom

Hlavné jedlá

Vnútornosti očistíme a nakrájame na malé kúsky.

prazdny

Krabí šalátik

Šaláty

Vhodný ako predjedlo do pekných pohárov na stopke, ozdobený plátkom citróna a petržlenovým lístkom.

prazdny

Cibuľovo-syrový šalát

Šaláty

Je to šalát vhodný ako príloha aj v delenej strave, ale dá sa kľudne použiť ako...

prazdny

Pečená plnená podbrušinka pečienkami a mrkvou /fotorecept/

Bravčové mäso

Veľmi obľubujeme tento tenký plátok mäsa, lebo sa dá pekne naplniť a vyzerá pekne, keď...

prazdny

Vajce v tuniakovom kabáte

Prílohy

Tuniaka scedíme a necháme dobre odkvapkať. Osolíme, okoreníme, ochutíme trochou citrónovej šťavy a primiešame...

prazdny

Čučoriedkový obrátený koláč bez lepku

Koláče

Tento obrátený koláč s čučoriedkami vás úplne očarí....

prazdny

Jogurtovo-jahodová zmrzka

Dezerty

tak narýchlo som skušala formy ktoré som si kupila v lidli, že ako sa v tom...

prazdny

Kuracie rezance do vývaru

Kuracie mäso

Vajíčko rozmiešame spolu so soľou, mletou červenou paprikou a solamylom. Do takto pripraveného cestíčka zamiešame...

prazdny

Pukancové guľky

Dezerty

Mám ich rada, sú tak dobré robím ich na oslavu.

prazdny

Grilované kurča

Kuracie mäso

Ražniči z kuracieho mäsa a farebnej zeleniny s chuťou Stredomoria prinesie radosť nielen vašim očiam, ale...

prazdny

Rizoto

Bravčové mäso

Obľubujeme toto jedlo. Je v ňom zo všetkého troška...

prazdny

Azot (Armor Zik O Th-koláč)

Koláče

Tento koláč vymyslela Laura Chovancová a J. F. Holeci. Vážne úžasný

prazdny

Mandľové trojuholníčky s tvarohom a černicami

Koláče

Zo surovín na cesto vypracujeme cesto. Odložíme z neho tretinu na mriežku. Zvyšok cesta dáme...

prazdny

Vajíčkovo-syrové guľôčky

Bezmäsité jedlá

Toto je ďalšie z malých drobností na pohostenie. Vyzerá pekne a chutí.

prazdny

Šampiňónová sviečková omáčka

Bezmäsité jedlá

Na obed ku knedliam nemusí byť vždy mäso. Táto výborná hubová zeleninová omáčka je toho dôkazom....

prazdny

Otvorená raviola s lesnými hubami a so sušenými paradajkami

Cestoviny

Ak nemáte čas na dlhé varenie, ale chuť na ravioly tu je, túto rýchlu verziu...

prazdny

Hovädzí perkelt s hroznovým lekvárom a vínom

Hovädzie mäso

Dnes skôr sviatočný obed z domácej hovädzinky, ktorú som robila na domácom hroznovom lekvári z čierneho...

prazdny

Kuracie rezne s údeným a so šunkou

Bravčové mäso

Rezne naklepeme, zmiešame olej s roztlačenými strúčikmi cesnaku a korením, zmesou potrieme jednu stranu kuracích...

prazdny

Pstruh s oštiepkom a so špenátom

Hlavné jedlá

Listový špenát sprudka zatiahneme na olivovom oleji, pridáme trošku soli, korenia, cesnaku a muškátového orieška...