Panenka v klobásovej zmesi s cibuľovým prívarkom

Michal Škorec
šéfkuchár a spolumajiteľ Diva Restaurant v Bánovciach nad Bebravou, 23. septembra 2015
Panenka v klobásovej zmesi s cibuľovým prívarkom
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
80 minút
príprava
65-70 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
600 g
8 ks
100 g
200 g
100 ml
100 ml




Postup

  1. 1

    Bravčovú panenku opracujeme a nakrájame na hrubšie valce. Orez pomelieme a zarobíme s cesnakom, so soľou a s paprikou. Pridáme jedno vajíčko.

  2. 2

    Mäso zabalíme do pripravenej zmesi, zabalíme do fólie a pečieme v rúre pri 120 °C asi 35 minút. Červenú cibuľku skaramelizujeme s hnedým cukrom. Zastrekneme citrónom, osolíme, okoreníme a zalejeme smotanou. Redukujeme asi 10 minút.

  3. 3

    V šupke uvarené zemiaky osolíme, okoreníme, pridáme mladú cibuľku, 3 žĺtky a z piatich vajec vyšľahaný sneh. Túto zmes pečieme v tvare malej tortičky pri 180 °C asi 30 minút. Potom zvyšné žĺtky vložíme do naolejovanej nádoby a pečieme pri 75 °C asi 35 – 40 minút, po upečení majú konzistenciu masla. Pri servírovaní položíme žltkovú zmes na tortičku zapečenej zemiakovej zmesi.

Diskusia k receptu

izabella929
Miško, toto jedlo by som veľmi rada položila pred teba, keby si sa vrátil z celodenného kálania dreva v lese..)
evanaaa
Aj tak nerozumiem tým zemaikom......či len ja?
ubka
Pekný večer@evanaaa :-)))) nie si sama,iba si sa odvazila opýtať...lebo hneď sa nájdu takí,čo " nechapavych" nezdvorilo pomenuju.
Máš pravdu,popis je nejasný,len neviem,či autor rcp.objasní.
Pekny




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia