Panenka v klobásovej zmesi s cibuľovým prívarkom
šéfkuchár a spolumajiteľ Diva Restaurant v Bánovciach nad Bebravou, 23. septembra 2015
Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Bravčovú panenku opracujeme a nakrájame na hrubšie valce. Orez pomelieme a zarobíme s cesnakom, so soľou a s paprikou. Pridáme jedno vajíčko.
- 2
Mäso zabalíme do pripravenej zmesi, zabalíme do fólie a pečieme v rúre pri 120 °C asi 35 minút. Červenú cibuľku skaramelizujeme s hnedým cukrom. Zastrekneme citrónom, osolíme, okoreníme a zalejeme smotanou. Redukujeme asi 10 minút.
- 3
V šupke uvarené zemiaky osolíme, okoreníme, pridáme mladú cibuľku, 3 žĺtky a z piatich vajec vyšľahaný sneh. Túto zmes pečieme v tvare malej tortičky pri 180 °C asi 30 minút. Potom zvyšné žĺtky vložíme do naolejovanej nádoby a pečieme pri 75 °C asi 35 – 40 minút, po upečení majú konzistenciu masla. Pri servírovaní položíme žltkovú zmes na tortičku zapečenej zemiakovej zmesi.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Máš pravdu,popis je nejasný,len neviem,či autor rcp.objasní.
Pekny