tiež jedna s použitím bujónu natural, trošku pozmenená podľa mojej chuti a úvahy.
Suroviny
| 1 kalíšok/kocka (alebo iný hovädzí) |
|
| podľa potreby |
|
| 2 ks |
|
| 150 g (mrazený) |
|
|
|
|
| Na knedličky: | |
| 6 ks |
|
| 50 g |
|
| 1 ks |
|
| 5 - 10 dg (kúsok údeného) |
|
| 250 ml |
|
| 1 ks |
|
| na zahustenie |
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Mrvu nakrájame na kolieska, pridáme hrášok vodu bujón dochutíme korením a soľou, keď máme zeleninku mäkkú a polievočka nám vrie, môžme začať hádzať knedlíčky (2-3cm priemer).
- 2
Postup na prípravu knedlíčkov: pečivo nakrájame na malé kocky a vložíme do nádobky, na panvičke speníme maslo(dáme pozor aby nehorelo) pridáme na jemno nakrájanú cibuľku, ktorú zjemna osmažíme, môžme k nej prihodiť aj na jemno nakrájanú šunku, ktorú len zľahka osmažíme
- 3
pridáme do nádobky s pečivkom, prihodíme i nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať, prípadne sušenú či čerstvú pažitku, jedno celé vajce a teplé mliečko, môžme trošku dochutiť soľou a vypracujeme rukou hmotu vhodnú na tvorenie knedlíčkov, ak sa nám zdá hmota lepkavá a netvárna(riedka) prisypeme si strúhanku podľa potreby, veľmi dobré je umyť ruky pod studenou vodou a potom skúsiť tvarovať guľky. A šup s nimi do vriacej polievočky.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu