Zeleninová polievka s tyrolskými knedličkami

prhlavka - fotkaprhlavka, 6. mája 2013

tiež jedna s použitím bujónu natural, trošku pozmenená podľa mojej chuti a úvahy.

Suroviny

1 kalíšok/kocka (alebo iný hovädzí)
podľa potreby
2 ks
150 g (mrazený)
Na knedličky:
6 ks
50 g
1 ks
5 - 10 dg (kúsok údeného)
250 ml
1 ks
 na zahustenie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mrvu nakrájame na kolieska, pridáme hrášok vodu bujón dochutíme korením a soľou, keď máme zeleninku mäkkú a polievočka nám vrie, môžme začať hádzať knedlíčky (2-3cm priemer).

  2. 2

    Postup na prípravu knedlíčkov: pečivo nakrájame na malé kocky a vložíme do nádobky, na panvičke speníme maslo(dáme pozor aby nehorelo) pridáme na jemno nakrájanú cibuľku, ktorú zjemna osmažíme, môžme k nej prihodiť aj na jemno nakrájanú šunku, ktorú len zľahka osmažíme

  3. 3

    pridáme do nádobky s pečivkom, prihodíme i nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať, prípadne sušenú či čerstvú pažitku, jedno celé vajce a teplé mliečko, môžme trošku dochutiť soľou a vypracujeme rukou hmotu vhodnú na tvorenie knedlíčkov, ak sa nám zdá hmota lepkavá a netvárna(riedka) prisypeme si strúhanku podľa potreby, veľmi dobré je umyť ruky pod studenou vodou a potom skúsiť tvarovať guľky. A šup s nimi do vriacej polievočky.

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha