
Tortička s čokoládovým krémom a hroznom
Stačí sa pozrieť do prírody, slovenská jeseň je najpestrejším obdobím roka a v gastronómii to platí dvojnásobne...

Zemiakové šišky
Na dosku nastrúhame vychladnuté uvarené zemiaky, posypeme ich soľou, krupicou, múkou a spracujeme s vajcami...

Jaternicová omeleta
Žemle nakrájame na centimetrové kocky a na rozohriatom masle ich osmažíme dozlata. Vajcia rozšľaháme v mlieku....

Jahňací chrbát v bylinkovej kôrke s baby zeleninou
Pripravíme marinádu: Cesnak, horčicu, bylinky a olej spolu zmiešame a rozmixujeme ponorným mixérom. Jahňací chrbát okoreníme,...

Multi-kulti parybie prsty
Toto je návod vzniknuvší na základe improvizácií. Obsahuje stripy (prsty) z tempehu (fermentované sójové bôby, ...

Jarná nátierka
Natierkové masla vymiešame s nakrájanou najemno šunkou, postruhanými vajíčkami uvarenými natvrdo, nakrájanou cibuľkou a jednou...

Marhuľové smoothie
Ovocie necháme rozmraziť pol hodinu predtým ako ho rozmixujeme v mixéri s ovseným mliekom. Množstvo mlieka...

Tajne zeleninové omeletky
Sú to omeletky s prísne utajenou zeleninou - daľšia zo špecialít pre malých prieberčivých papkáčov. Pečiem...

Čokoládová hviezda
Múku s troškou mlieka vymiešame dohladka. Zvyšné mlieko, cukor a maslo uvaríme v hrnci s...

Minibábovky z makového jogurtu
Hrnčekové malé bábovky z makového jogurtu. Rýchla príprava bez váženia....

Prsičká v mandliach na jahodovom čatní a hráškovom pyré
Kuracie prsia osolíme, okoreníme, opečieme na oleji, vložíme na plech, potrieme syrom mascarpone, do...

Čučoriedková dobrotka
Vymiešame si cukor so žĺtkami, pridáme mlieko a olej-vyšľahame do peny, a postupne pridávame múku...

Cuketové lodičky
Ceketu si prepolime . Vnútro vydlabeme nakrajame ich na kocky opečieme na cibuli ktoru sme orestovali do...

Zemiakovo–vaječná zapekaná dobrota
Oškrabané zemiaky nasekáme na drobné kocky a osmažíme na panvici na olivovom oleji dozlata.

Hruškový koláč so slaným karamelom
Rozváľkané lístkové cesto potrieme vajcom a nakrájané hrušky naskládame na lístkové cesto a dáme do vyhriatej rúry...

Grécky šalát
Výborný syr feta využívajú Gréci vo svojej kuchyni stáročia. Vyrábajú ho z čerstvého ovčieho a kozieho mlieka....

Šošovicový šalát
Šošovicu uvaríme, scedíme a necháme vychladnúť. Potom pridáme uvarené, nastrúhané vajcia, nastrúhanú uhorku a...

Perníkový koláč
Tento recept mám od svojej mamky, jej ho dala spolužiačka zo strednej a tak sa u...

Polievka z hlivy ustricovitej
Hlíva je výborná, celoročně čerstvá, voňavá houba. V mnoha kombinacích, na mnoho způsobů...

Brokolicová polievka
Podobnú polievku som tu už našla, ale tá moja sa nemixuje, je jednoduchá a...

Cestoviny bucatini s krevetami a arrabbiata omáčkou
Krevety majú vysoké hladiny omega-3 mastných kyselín, nízke hladiny ortuti, vysoký obsah vápnika, jódu a bielkovín, ale majú nízky obsah potravinovej energie....

Veľkonočná kysnutá hrudka
Tento recept pochádza z východného slovenska a je môj najobľúbenejší na Veľkú noc.

Lievanec s chrenovým krémom
Všetky suroviny na lievanec spolu vymiešame a necháme na teplom mieste podkysnúť, potom smažíme. Mascarpone...

Južná dobrota s kapustou
Mäso pomelieme, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, mletú červenú papriku, múku a polovičné množstvo oleja....