Čokoládový strom s cukrovou vatou a malinovým sorbetom
šéfkuchár reštaurácie ZORNO v Lozorne, 12. marca 2019
Foto: Pravda - Ivan Majerský
porcií
Suroviny
300 g (60–percentná) |
|
240 g |
|
Kakaová hlina: | |
250 g |
|
100 g |
|
200 g |
|
200 g |
|
Malinový sorbet: | |
700 g čerstvé alebo mrazené |
|
300 g |
|
250 g |
|
Postup
-
1
Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli, preložíme do cukrárskeho vrecka a tenkým prúdom striekame do studenej vody s ľadom tak, aby sme vytvarovali konáre stromu. Stuhnuté vyberieme a preložíme do chladničky. Z cukru vyrobíme vatu pomocou stroja na výrobu cukrovej vaty. Môžeme použiť cukrárske potravinové farbivá.
- 2
Zo surovín na kakaovú hlinu zamiesime cesto, ktoré pomocou ruky roztlačíme rovnomerne na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 175 °C asi 20 minút. Po upečení necháme vychladnúť a rozmixujeme na hlinu. Kakaovú hlinu, čokoládové konáre a cukrovú vatu naaranžujeme do vhodnej misky do tvaru stromu.
- 3
Maliny rozmixujeme na jemné pyré a cez jemné sitko prepasírujeme. Vodu s cukrom zvaríme na sirup a necháme vychladnúť. Potom pridáme malinové pyré, všetko nalejeme do mraziaceho stroja a zamrazíme do pevnej konzistencie. Pomocou špachtle sorbet preložíme do vhodnej nádoby a uložíme do mrazničky. Môžeme použiť aj kvalitný kupovaný malinový sorbet.
Tiež Čokoládový dezert:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu