
Bezlepkový zemiakový chlieb
Z 200 ml vody, cukru a droždia pripravíme kvások, ktorý necháme aspoň 10 minút vzísť....

Jednoduchá ovocná štrúdľa bez pridaného cukru
Štrúdľa z lístkového cesta s ovocím, tvarohom a makom. Je sladká aj bez pridaného cukru....

Pistáciový chlebík
Slubila som ze pridam recept, tak tu je. Piekla som chlebík na týžden, tak...

Tiramisu v roláde
Cesto: Šľahačom vyšľaháme žĺtka s cukrom do svetlej peny. Pridáme vanilku, kôru, múku a...

Vajcia s bešamelovou omáčkou
Z múky a masla pripravíme svetlú zápražku, ktorú za stáleho miešania zalejeme horúcim mliekom, pridáme...

Ovocno-zeleninové kuracie stehná
Kuriatko takýmto spôsobom robievam už veľa rokov. Minule som sa rozprávala s kamarátkou, čo sme...

Pomarančovo-orechové muffiny
Snažím sa variť a piecť zdravo a veľa ľudí odsúdi moje jedlo už len pri tom, ...

Marshmallow puding z JP
Recept sem davam uplne po prvy krat, cize ak urobim nejeke kiksy, vopred sa ospravedlnujem......

Obyčajný srnčí chrbát
Ako som sa dostal k tomuto receptu? Moja mama to robila a bolo to vynikajúce jedlo...

Panna cotta s čokoládou
Komerčný recept Penová čokoládová poleva ganache vytvorí z Dolcela panna cotty sladkú pochúťku pre sladké radovánky po lahodných...

Husacia pečeň s calvadosovou omáčkou
Slovenská jeseň bez husaciny a kačaciny – rodinného striebra gastronómie? To jednoducho nejde. Ja však do tradičnej podoby „hodov“ rád primiešam aj poriadnu dávku...

Konfitovaný sumec s tekvicovým prívarkom
Do olivového oleja vložíme plátky citróna, 4 strúčiky roztlačeného cesnaku, bobkový list, zopár guľôčok celého čierneho korenia, tymian...

Ryžové krokety bez lepku
Grilovacia sezóna je v plnom prúde a my vám dnes prinášame jeden z receptov, ako si tú vašu grilovačku ešte vylepšiť....

Takmer Brownies..:)
Takmer Brownies je inspirovane receptami na original, ale trosku upravene a zjednodusene. Davka je na...

Jakitori
Jakitori - kurča na špajdli je japonské národné jedlo, je to náš obľúbený recept na prípravu...

Červený melón s fetou ako príloha ku grilovanému mäsu
Prvýkrát moderátor Milan Zimnýkoval pripravoval tento šalát s malou dušičkou. Ale napokon s ním zožal úspech....

Karbonátky na grilovaných cibuľkách
Mäso zomelieme, ochutíme soľou, korením, cesnakom a bylinkami. Pridáme na kocky nakrájanú pancettu a...

Mrkvový raw koláčik s tekvicovou zmrzlinou
Korpus: Mrkvu očistíme a nastrúhame. Vložíme do výkonného mixéra, pridáme ostatné ingrediencie na korpus a...

Rybacia polievka z Kunčiny na Vysočine
Čas letí! Je to presne desať rokov čo som „nasadol do rozbiehajúceho sa expresu Varecha.sk”....

Brokolicová polievka s čedarom
V našej rodine počas zimných dní väčšinou večeriavame polievky....

Citrónový krém zo žervé
Vychladené žervé a smotanu vyšľaháme spolu s práškovým a vanilkovým cukrom na pevný krém. Nakoniec dochutíme...

Všezelená pohánka
Sezónu zeleniny treba využiť naplno... dnes som vsadila na všetko zelené, čo sa u...

Kuriatko s camembertom a teplý šalát z quinoy
Kuracie prsia si umyjeme, osolíme a buď spravíme úzkym nožíkom dieru pozdĺž stredu, do ktorej...

Vegánsky plnený chlieb Juraja Hnilicu
Ako pripraviť výborný zapekaný plnený chlieb nám ukázal spevák a skladateľ Juraj Hnilica.

Citrónovo-pomarančové štvorce
Tento osviežujúci koláčik mi vždy veľmi chutil keď som ho niekde jedla, ale častokrát sa mi zdal až príliš presladený. Tento recept je pre nás tak akurát :)...

Kapustový šalát so syrom feta
Výborný chrumkavý šalát doplnený lahodným syrom je ideálny na odľahčenie po sviatočnom hodovaní....

Žemľovka trochu ináč
Je tu vela receptov na žemlovku, ale ani jeden taký ako robím ja. Tak som...

Karfiol s ořechovou houstičkou
Do osolené vody přidáme kmín a vložíme květák. Růžičky, půlku, celý - záleží na...

Hus v šoulete
Prebratý hrach vyperieme, namočíme do studenej vody a necháme stáť do nasledujúceho dňa. Na druhý deň...

Syrové roládičky v syrovo - smotanovej omáčke
Tento recept ma napadol včera ráno po prebudení, keď som zistila, že mám chuť na...

Zapečené mäso so šampiňónmi
Bravčové stehno, alebo karé narežeme na rezne. Pripravíme si plech, tak že ho najskôr...