
Chlebík s feta syrom a čiernymi olivami
Z muky, vody, drozdia, soly, olivoveho oleja a cukru vypracujeme cesto. Pred...

Jahňacia korunka v pistáciovej kôrke s gratinovanými zemiakmi
To najlepšie z dobrého a najkrajšie z pekného... tak vyzerá stôl, ktorý starostlivo a s nadšením prestierajú...

Toum - cesnaková omáčka
Obľúbený dip, ktorý sa v Libanone podáva ku grilovanému kurčaťu alebo k shawarme.

Kelovo-jablková polievka
Kelová polievka s jemne ovocnou príchuťou. Keď sa varila, jej vôňa mi pripomínala červenú kapustu....

Škoricové donuty z Tofu (videonávod)
Čokoláda, škorica, mlieko a naturálne Tofu. Vyskúšajte túto netradičnú kombináciu na prípravu obľúbenej pochúťky....

Polievka z maslovej tekvice s hubami shiitake
Všetku pripravenú zeleninu si očistíme a nakrájame.

Mrkvová nátierka
Základ receptu je od priateľky a obmeny - to je často moja zábudlivosť. Najlepšia je samozrejme...

Zemiakové pagáčiky so syrom
Recept pochádza z mojej kuchyne. Vznikol, keď mi zostali uvarené zemiaky, bolo mi ich...

Kimchi placičky podle spořílka
Jak asi všichni víte, nesnáším plýtvání a co mohu zpracuji....

Šunkafleky
Spomínam si, že keď ich robila moja mama, namiesto šunky dávala pokrájanú diétnu salámu.

Plnené šampiňóny pod pavučinou
Zemiaky očistiť a vložiť do vymastenej remosky. Posoliť, podliať trochu vodou.

Kapusta od anyuky
Tento recept je velmi stary. Unas doma na Vianoce a Novy rok sa podavala. Povodny...

Ríbezľovo orechový koláčik
Jednoduchý koláč na lyžice. Dostali sme chuť na niečo sladké, tak som rýchlo upiekla koláč....

Obyčajný srnčí chrbát
Ako som sa dostal k tomuto receptu? Moja mama to robila a bolo to vynikajúce jedlo...

Sviečkovica v pivnej omáčke so zemiakovo-oškvarkovým závinom
Bravčovú sviečkovicu osolíme, okoreníme, opečieme a dáme do rúry pri nízkej teplote asi 80 °C piecť 20 minút....

Gratinovaný špenátový koláčik s baklažánovo-tymianovým pyré
Špenátová náplň: Umytý špenát oblanšírujeme na cesnaku a olivovom oleji a primiešame postrúhaný syr a vajce...

Paštrnáková polievka s teľacími pirohmi
Paštrnák očistíme a nakrájame na kocky. Na oleji podusíme šalotku a cesnak, pridáme paštrnák...

Medvedie labky
vianocna klasika ktora nikdy nesklame a uspokoji v kazdom rocnom obdobi kazdy mlsny jazycek.

Údené Involtini
Involtini sú rolky z hovädzieho, bravčového alebo hydinového mäsa nakrájaného na tenké plátky. Za oceánom...

Slaná tortička roquefort, orechy a čipsy zo šunky z Bayonne
Leto sa blíži, už začína aj to slniečko vykúkať a niekedy dobre padne osviežujúci paradajkový šalát....

Zapečené kakaové palacinky
Z mlieka, žĺtkov, múky, soli, kakaa a cukru ušľaháme cesto na palacinky...

Králičie beháky na póre a bielom víne
Králičina patrí medzi moje obľúbené mäso. Teraz som ju robila na póre a podlievala bielym vínom....

Konfitovaný sumec s tekvicovým prívarkom
Do olivového oleja vložíme plátky citróna, 4 strúčiky roztlačeného cesnaku, bobkový list, zopár guľôčok celého čierneho korenia, tymian...

Cesnačka
Je to jednoduchý recept a varím ho keď potrebujem prečistiť alebo po preflámovanej noci.

Ryžový nákyp s ríbezľovým sirupom
Ryžu umyjeme a dáme variť do vody s troškou soli, trochu povaríme a dáme dusiť do rúry,...

Zapekané zemiaky
Pripravíme si marinádu zo všetkých korením a oleja. Nakrájame si zemiaky na pol mesiačiky. Vytrieme si pekáč...

Chrumkavé krevety so slivkovou majonézou
Krevety očistíme, ale necháme na nich posledný článok – chvost. Očistené ich namarinujeme v sójovej...